-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Produktai, kurie mažina kraujo spaudimą

Aukštas kraujospūdis gali tapti infarkto, insulto ir aneurizmos priežastimi. Taigi jei pastebėjote, kad turite polinkį į padidėjusį kraujospūdį – pats metas pakoreguoti savo mitybą. Kol padidėjęs kraujospūdis dar netapo lėtine liga, šie maisto produktai padės efektyviai normalizuoti jūsų būklę.
Ką valgyti, esant aukštam kraujospūdžiui
Ką valgyti, esant aukštam kraujospūdžiui / Flickr.com

Špinatai. Špinatai – idealus magnio šaltinis. Jie ne tik saugo nuo širdies ligų, bet gali ir sumažinti pakilusį kraujospūdį. Be to, juose esanti folio rūgštis gali apsaugoti nuo homocisteino poveikio. Pasak mokslininkų, aukštas aminorūgščių (homocisteino) kiekis gali padidinti infarkto tikimybę.

Saulėgrąžų sėklos. Saulėgrąžų sėklose yra fitosterolių, kurie mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Ne paslaptis, kad esant daug cholesterolio ir padidėjus kraujospūdžiui iškyla kraujagyslių užsikimšimo rizika.

Riešutai. Riešutuose gausu magnio ir kalio. Šie mineralai efektyviai padeda mažinti pernelyg didelį kraujospūdį.

Bananai. Šiuose vaisiuose gausu kalio bei maistinių skaidulų, saugančių organizmą nuo širdies ligų. Moksliškai įrodyta, kad žmonių, suvalgančių po vieną bananą per dieną, kraujospūdis dažniau išlieka stabilus.

Soja. Soja daro teigiamą įtaką sveikatai. Vienas iš sojos privalumų – tai, kad mažina blogojo cholesterolio koncentraciją ir kraujospūdį. Sojoje esantis izoflavonas veikia priešuždegimiškai, mažina kraujo krešumą, padeda išvengti kraujagyslių spazmų.

Bulvės. Bulvėse apstu organizmui naudingų medžiagų. Deja, dauguma jų žūva netaisyklingai bulves verdant ir patiekiant. Todėl dažniau bulves virkite ant garų, troškinkite nedideliame kiekyje vandens – taip jose išliks daugiau maistinių skaidulų ir kalio, padedančio stabilizuoti kraujospūdį.

Juodasis šokoladas. Šokolado gerbėjai tikrai nudžiugs, kad jų mėgstamame skanėste esama flavanoidų, kurie stimuliuoja azoto oksido gamybą organizme. Azoto oksidas siunčia signalą kraujagysles gaubiantiems raumenims atsipalaiduoti, taigi pagerėja kraujo cirkuliacija.

Avokadas. Avokaduose esanti oleino rūgštis skatina organizmą šalinti blogąjį cholesterolį. Be to, kalis ir folio rūgštis padeda tausoti širdies sveikatą.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius