-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septyni produktai, kurie sugadins jums nuotaiką

Nemažai maisto produktų, kuriuos mes valgome, išskiria endorfinus – laimės hormonus. Tačiau mokslininkai išaiškino, kad tikrai ne visi maisto produktai sugeba pagerinti nuotaiką. Kai kurie visiškai neutraliai veikia žmogaus nuotaiką, o yra tokių, kurie gali labai greitai ją sugadinti.
Gerai pagalvokite, ką valgote
Gerai pagalvokite, ką valgote / Flickr.com

Pirmoje vietoje – traškučiai. Juose daug organizmui kenksmingų rūgščių, o taip pat ir kancerogenų. Šios medžiagos labai neigiamai veikia organizmą – blokuoja endorfinų gamybą. Žmogaus smegenys turi pastoviai gaminti šį hormoną, ir jei dėl kokių nors priežasčių to neįvyksta, gera nuotaika dingsta. Be to, traškučiai, kaip ir gruzdintos bulvytės, yra gaminami tame pačiame aliejuje – čia kaupiasi žalingos organizmui medžiagos.

Kumpis šiais laikais retai gaminamas natūraliai. Gaminant pramoniniu būdu kumpyje yra daug druskos, cukraus, konservantų, nitratų, dažiklių ir skonio stipriklių. Visos šios sudedamosios dalys pačios iš savęs nėra sveikos ir iššaukia blogą nuotaiką, be to, neigiamai veikia virškinimą. Be to, reikia įsitikinti, kad perkamas kumpis nėra pagamintas iš sumaltos mėsos.

Saldūs nealkoholiniai gėrimai turi didelę žalą organizmui. Vos tik išgėrus, žmogaus organizme staigiai padidėja cukraus kiekis. Ir iš karto staigiai jo kiekis nukrenta, o su juo krenta ir nuotaika. Ekspertai jau seniai įvardino, kad saldūs gėrimai skatina depresines nuotaikas. Jei intensyviai vartosite šiuos gėrimus, po mėnesio galite pajusti virškinimo sutrikimus.

Margarinas iš tikrųjų savyje turi Omega-6 rūgščių. Ir specialistai jau seniai nesutaria – ar vis dėlto naudingas, ar žalingas šis produktas. Kaip bebūtų, tyrimai parodė, kad margarinas neigiamai veikia žmogaus nuotaiką. Be to, margarine yra transriebalų, kurie neigiamai veikia širdį.

Kaip bebūtų keista, tačiau apdirbtos moliūgų sėklos yra praturtintos kalio bromatu, kuris neleidžia skydliaukei įsisavinti jodo. Gerai tik tiek, kad nuotaika sumažėja labai trumpam laikui.

Riestainiai ir spurgytės sugadins jums nuotaiką tik tuomet, jei nuo jų pradėsite dieną. Dauguma ekspertų rekomenduoja dieną pradėti nuo angliavandenių. Esmė ta, kad paprastai ryte organizmas prisižadina vėliau nei smegenys, todėl virškinimo sistemai reikia daugiau energijos suvartoti angliavandenius. O taip sutrinka endorfinų išsiskyrimas, ir tai galutinai sugadina nuotaiką.

Sūdytuose žemės riešutuose yra natrio glutamato, o taip pat ir kitų maistinių priedų. Būtent dėl šio apdirbimo, žemės riešutai tampa „blogi“ ir gadina mums nuotaiką. Be to, būkite atsargūs valgydami žemės riešutus, nes jie gali iššaukti alergines reakcijas: juose yra tam tikros rūšies proteinų. Tai viena stipriausių ir pavojingiausių alergijų, todėl žemės riešutus krimskite mažomis porcijomis ir atsargiai.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius