Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Tetris“ apsaugos nuo persivalgymo?

Kuo mums nenaudingi kompiuteriniai žaidimai, žinome visi. O ar numanėte, kad trys minutės „Tetris“ žaidimo sumažina norą užkandžiauti 24 procentais?!
Tetris ir maistas
Tetris ir maistas / Igor A. Andrade, Flickr.com

Nesibaigianti krintančių kaladėlių aibė, arba žaidimas „Tetris“, buvo vienas pirmųjų kompiuterinių žaidimų. Ir tebeturi milijonus gerbėjų visame pasaulyje. Žurnale „Appetite“ publikuotos studijos duomenimis, šis žaidimas be pabaigos ir galimybės laimėti – ne toks tuščias laiko švaistymas, kaip atrodo. Visų pirma – todėl kad jis padeda atsikratyti sveikatai kenksmingų įpročių.

Tyrime dalyvavo 119 savanorių, kurie natūraliai jautė ne alkį, o pakankamai didelį norą užkąsti ko nors skanaus. Specialiomis anketomis įvertinus jų noro intensyvumą, tiriamieji buvo sodinami arba prie kompiuterio, kuriuo galėjo žaisti „Tetrį“, arba prie kompiuterio, kuriame buvo imituojamas žaidimo krovimasis, bet iš tikrųjų žaidimas neužsikraudavo. Taigi tiriamieji arba žaidė „Tetris“, arba ne. Po trijų minučių jiems būdavo pateikiami nauji anketos klausimai, kuriais buvo siekiama įvertinti norą užkandžiauti.

Nustatyta, kad žaidusiųjų „Tetris“ noras užkąsti būdavo sumažėjęs net 24 procentais. Taip pat sumažėjo ir rūkančiųjų apklausos dalyvių noras kuo greičiau užsirūkyti. Dėmesio koncentracijos ir erdvinės vaizduotės reikalaujantis „Tetris“ puikiai atitraukia mintis nuo maisto temos, todėl noras suvalgyti ko nors skanaus tampa nebe toks intensyvus, padeda sustiprinti valią ir atsilaikyti prieš pagundą.

Manoma, kad šis kompiuterinis žaidimas gali padėti ne tik norintiems numesti svorio, bet ir siekiantiems mesti rūkyti. Svarbiausia – nepasiduoti kitai priklausomybei ir nepaaukoti viso savo laiko vien žaidimui. Prisiminkite: užtenka vos 3 minučių, kad jūsų nenumaldomas noras sumažėtų!

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius