Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varškės dieta. Receptai

Varškė naudinga tiek sveikiems, tiek ir sergantiems, ir seniems, ir jauniems. Be to, iš varškės galima pagaminti išties daug puikių patiekalų.
Varškės užtepėlė
Varškės užtepėlė / Flickr.com

Pirmoji diena. Varškė su kumpiu ir pipirne.

  • 2 porcijoms: 250 g neriebios varškės, 2 šaukštai mineralinio vandens, 150 g obuolių, 2 šaukšteliai citrinos sulčių, šiek tiek krienų, 1 ryšulėlis pipirnės, 300 g bulvių, 100 g kumpio, druskos, maltų juodų pipirų.

Obuolius supjaustyti į keturias dalis, išpjauti sėklas ir smulkiai supjaustyti. Apšlakstyti citrinos sultimis. Varškę sumaišyti su paruoštais obuoliais ir mineraliniu vandeniu. Galima pagardinti krienais. Pipirnes supjaustyti ir 2/3 sumaišyti su varške. Viską pasūdyti, apibarstyti pipirais. Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Lėkštėje patiekti bulves kartu su lieso kumpio gabalėliais, šalia paruoštos varškės ir viską apibarstyti likusia pipirne.

Antroji diena. Menkių filė su varške.

  • 2 porcijoms: 200 g neriebios varškės, 75 g raugintų agurkų, 3 šaukštai agurkų rasalo, 1 kiaušinis, 3 šaukštai smulkintos petražolės, 2 gabalėliai menkių filė, 1 šaukštas miltų, 2 šaukšteliai aliejaus, 300 g bulvių, šiek tiek petražolių ir citrinos papuošimui, druskos, maltų juodųjų pipirų.

Kietai išvirti kiaušinį. Agurkus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varške. Įpilti agurkų rasalo, smulkiai supjaustyti kiaušinį ir petražoles, pasūdyti ir pagardinti pipirais. Bulves nuskusti ir išvirti. Menkes apvolioti miltuose ir pakepti aliejuje apie 2 minutes kiekvieną pusę. Menkę patiekti su virtomis bulvėmis ir varške, papuošti petražolėmis ir citrinos skiltelėmis.

Trečioji diena. Daržovės su varške.

  • 2 porcijoms: 400 g roputės, 400 g morkų, 100 g žirnelių, 1 šaukštelis aliejaus, 2 kiaušiniai, 200 g neriebios varškės, 40 g kietojo sūrio, druskos ir pipirų.

Roputę ir morkas supjaustyti šiaudeliais ir pavirti apie 9 minutes, tuomet pridėti žirnelius ir pavirti dar minutę. Viską nukošti ir sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi. Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų ir sumaišyti su varške ir tarkuotu sūriu. Kiaušinio baltymus suplakti iki standumo ir atsargiai sumaišyti su gauta mase. Pridėti druskos ir pipirų. Varškės masę iškloti ant daržovių ir kepti orkaitėje 220°С apie 12-15 minučių.

Ketvirtoji diena. Varškė su saldžiąja paprika.

  • 2 porcijoms: 100 g sūrio, poras, 200 g liesos varškės, 300 g saldžiosios paprikos, 30 g svogūno, šiek tiek žaliųjų salotų, druskos ir pipirų.

Sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su varške, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Paprika supjaustyti kubeliais. Porą supjaustyti žiedeliais. Po du šaukštus paprikos ir poro palikti papuošimui, visą kitą sumaišyti su varške. Paprastą svogūną nuvalyti ir susmulkinti. Plautus salotų lapus išdėlioti lėkštėje, ant jų dėti varškės mišinį, apibarstyti porais ir paprika. Prie patiekalo galima suvalgyti 150 g duonos.

Penktoji diena. Varškė su braškėmis ir dribsniais.

  • 2 porcijoms: 400 g braškių, 500 g neriebios varškės, 1 šaukštas citrinos sulčių, 50 g dribsnių, šiek tiek cukraus ir vanilės.

Sutrinti 200 g braškių, jas sumaišyti su varške ir citrinos sultimis, pridėti cukraus ir vanilės. Gražiausias uogas palikti papuošimui, o kitas braškes supjaustyti gabalėliais ir sumaišyti su varškės mase. Pridėti dribsnių ir padalinti į dvi lėkštes. Papuošti braškėmis.

Šeštoji diena. Varškės omletas su rabarbarais.

  • 2 porcijoms: 125 g liesos varškės, 2 kiaušiniai, 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievės, 30 g manų kruopų, 200 g rabarbarų, 125 g vyšnių sulčių, 5 g krakmolo, 100 g aviečių, 15 g sviesto, 1 šaukštelis smulkintų pistacijų, šiek tiek cukraus.

Varškę suplakti su dviem kiaušinio tryniais, citrinos žievele, manų kruopomis ir cukrumi. Palikti 10 minučių. Nuvalyti rabarbarą, supjaustyti, užpilti vyšnių sultimis, užvirinti ir virti 2-3 minutes. Į šį kompotą supilti ištirpdytą krakmolą, sudėti avietes. Kiaušinio baltymus išplakti iki standumo ir sudėti atsargiai į varškės masę. Pusę sviesto ištirpinti ant keptuvės, sudėti pusę varškės masės ir kepti ant silpnos ugnies, pridengtą apie 6-8 minutes. Taip pat iškepti ir antrąjį omletą. Patiekti su kompotu, apibarsčius pistacijomis.

Septintoji diena. Varškės sriuba su agurkais.

  • 2 porcijoms: 300 g šviežių agurkų, 300 g liesos varškės, 250 ml kefyro, šiek tiek cukraus, 2 šaukšteliai citrinos sulčių, 2 šaukštai sutarkuotų ridikų, druskos ir pipirų.

Agurką supjaustyti išilgai, pašalinti sėklas ir sutarkuoti. Ridikus supjaustyti plonomis riekelėmis. Varškę sumaišyti su kefyru, sudėti agurkus ir ridikus. Iš šios masės sutrinti košę, ją pasūdyti ir pabarstyti pipirais, taip pat pridėti cukraus ir citrinos sulčių. Prie kiekvienos porcijos pridėti po 100 g duonos.

Tarp šių pagrindinių patiekalų kasdien galite suvalgyti 1 apelsiną, 1 kriaušę ir kiek tik norite šviežių agurkų. Gerti galite sultis, mineralinį vandenį arba žaliąją arbatą be cukraus.

Taip pat kasdien galite valgyti šiuos produktus:

  • Pusryčiams: 30 g kukurūzų dribsniai su 100 ml pieno ir 1 stiklinė greipfrutų sulčių;
  • 1 pilno grūdo duonos riekelė, 30 g virtos mėsos, agurkai arba pomidorai;
  • 1 pilno grūdo bandelė su 10 g sviesto ir 2 šaukšteliais džemo.

Vakarienei:

  • Galima valgyti varškės;
  • 1 pilno grūdo duonos riekelė su 10 g sviesto, 50 g virtos krabų mėsos;
  • Daržovių sriuba su 1 šaukšteliu tarkuoto sūrio ir viena pilno grūdo bandele.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius