Rasa Kazėnienė
15min nuotr. / Rasa Kazėnienė

Rasos Kazėnienės drąsa ir atskleista schema

Šių metų vasarį kilo tikra audra tuometei Kauno tardymo izoliatoriaus (KTI) buhalterei Rasai Kazėnienei paskelbus, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) nenori pradėti tyrimo dėl jos atskleistų faktų, kad izoliatoriaus viešuosius pirkimus laimi įmonės, susijusios su KTI viešųjų pirkimų komisijos pirmininku. Ši istorija atskleidė neįtikėtinų dalykų, nebeliko izoliatoriaus vadovės Živilės Mikėnaitės, o ta pati schema atskleista Pravieniškių pataisos namuose.

2017 lapkričio 29 diena

Heroje tapusi Rasa Kazėnienė gyvena baimėje: po grasinimų vyras automobilyje sumontavo stebėjimo įrangą.

Daugiau apie tai

2017 lapkričio 15 diena

Ta pati schema atskleista Pravieniškių pataisos namuose – atvirojoje kolonijoje. Teisingumo ministrė po auditonušalino šios įkalinimo įstaigos vadovą Virginijų Ceslevičių. Netrukus jis pats nutarė atsistatydinti. Tiesa, 15min išsiaiškino, kad prieš išeidamas iš darbo V.Ceslevičius dar suspėjo priimti abejotiną sprendimą dėl įkalinimo įstaigos parduotuvės nuomos. 

Daugiau apie tai
 

2017 spalio 5 diena

Teisingumo ministerija ėmėsi patikrinimų ne tik Kalėjimų departamente, bet ir įkalinimo įstaigose. Alytaus pataisos namuose nustatyta daugybė pažeidimų, dėl vadovo Kęstučio Jasmonto veiklos pradėtas tarnybinis tyrimas. Įtariama, kad jis klastojo dokumentus dėl nesuvalgyto maisto atliekų. 

Daugiau apie tai
 

2017 rugsėjo 12 diena

Teismui skundusi savo nušalinimą Živilė Mikėnaitė galutinai pralaimėjo bylą.

Daugiau apie tai

2017 gegužės 12 diena

Gegužę Kauno tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėjui Pranui Vaškiui skirta tarnybinė nuobauda – atleidimas iš tarnybos. 

Daugiau apie tai

2017 balandžio 12 diena

Balandžio mėnesį darbą baigusi Teisingumo ministerijos darbo grupė nustatė daugybę pažeidimų KTI. Nustatyta, kad vadovybė prekes įsigydavo iš savų įmonių, tarp pirkinių – Kalifornijos sliekai ir brangūs skilandžiai. Tą dieną paskelbta, kad laikinasis KTI vadovas Edvardas Kviatkauskas atleidžiamas iš pareigų. Ž.Mikėnaitė taip pat būtų buvusi atleista, tačiau nušalinus ją nuo pareigų, buvusi Kalėjimųn departamento vadovė pasitraukė pati. 

Daugiau apie tai
 

2017 vasario 26 diena

15min apsilankė Ž.Mikėnaitės namo Elektrėnų rajone, vaizdingoje vietoje, statybose. Geibonių kaimo gyventojai 15min pasakojo, kad gana intensyvus buvęs judėjimas šiame sklype prieš kurį laiką baigėsi. Kaip 15min pasakojo kaimo, kuriame statomas minėtas namas, gyventojai, statybomis rūpinosi ne tik KTI viešiesiems pirkimams vadovavęs Pranas Vaškys, bet ir Pirties vedėjos pareigomis pirties neturinčiame izoliatoriuje išgarsėjusi Laima Kuršaitytė. 

Daugiau apie tai

2017 vasario 14 diena

15min pranešė, kad Ž.Mikėnaitė pureno dirvą Marijampolės pataisos namų direktoriaus pavaduotoja skirti buvusio ilgamečio Pravieniškių pataisos namų direktoriaus Alfredo Drazdžio dukrą Ingridą Stankevičienę. 

Nors A.Drazdys pataisos namams jau nebevadovavo, 15min išsiaiškino, kad jo palikimas – į įvairias pareigas sukaišioti artimi giminaičiai vis dar sėkmingai darbuojasi. Tuometė vadovybė 15min paaiškino, kad šie žmonės gerai dirba – atleisti jų vien dėl to, kad yra kažkieno giminaičiai, nėra pagrindo. 

Daugiau apie tai

2017 vasario 15 diena

15min gavo ir buvusios KTI darbuotojos informaciją apie tai, kas vyko izoliatoriuje, kai jam vadovavo Ž.Mikėnaitė. Buvusi KTI darbuotoja tvirtino, esą kaliniai buvo vežami dirbti į buvusios vadovės ir kitų darbuotojų sodybas. KTI laikinai tuomet vadovavęs Arvydas Venclovas aiškino, kad tokių duomenų įstaiga neturi.

Daugiau apie tai

2017 vasario 7 diena

15min pavyko sužinoti ir tai, kad Teisingumo ministerija, be kitų pažeidimų, aiškinasi, ar buvo vykdomas tyrimas dėl pranešimo, kad Ž.Mikėnaitė savo buvusioje darbovietėje nemokamai taisėsi dantis. Pati Ž.Mikėnaitė tai griežtai neigė. 

Daugiau apie tai

2017 vasario 7 diena

15min ėmė gilintis į R.Kazėnienės paskelbus faktus. KTI kalėjęs jaunas vyras 15min papasakojo, kad prieš porą metų izoliatoriuje vyko tiesiog neįtikėtini dalykai: kaliniai buvo verčiami remontuoti kameras, jiems buvo grasinama, o kalinių nužiesti vazonai esą buvo gabenami į tuometės izoliatoriaus vadovės Živilės Mikėnaitės sodybą. 

Daugiau apie tai
 

2017 vasario 7 diena

Anot R.Kazėnienės, Kauno tardymo izoliatoriaus vadovybė darbe tvarkėsi kaip namuose ir net įdarbino moterį pirties vedėjos etatu, nors KTI nėra pirties. R.Kazėnienė užsiminė, kad darbams galėjo būti išnaudojami kaliniai. 

Daugiau apie tai