Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis keliautojas Jokūbas Laukaitis Tailande vos liko gyvas

„Niekada nebuvau arčiau mirties nei buvau atsidūręs šią savaitę“, – taip savo žinutę draugams ir sekėjams „Facebook“ tinkle sekmadienį pradėjo po visą pasaulį keliaujantis Jokūbas Laukaitis.
Jokūbas Laukaitis Balio saloje (kairėje) ir Tailande po avarijos
Jokūbas Laukaitis Balio saloje (kairėje) ir Tailande po avarijos / Asm. archyvo nuotr.

22-ejų vaikinas pasaulį aktyviai maišo nuo 2013-ųjų – gyvendamas „ant lagaminų“ vaikinas jau pabuvojo keliose dešimtyse šalių. Didžiąją laiko dalį praleido Azijoje. J.Laukaičio kelionė į Šiaurės Korėją susilaukė ir pasaulio žiniasklaidos dėmesio, o lietuvio gyvenimo būdas sužavėjo net aktorių Ashtoną Kutcherį.

Tačiau šią savaitę naktis Tailande, Pukete, jam vos per plauką nevirto tragiška. Antradienio vakarą su draugais nusprendęs pasidaryti kojų masažą vaikinas su jais važiavo iki bankomato.

Keli šimtai metrų nuo masažo salono iki bankomato buvo lemtingi – motoroleriu važiavęs J.Laukaitis kaktomuša susidūrė su priešais atvažiavusiu vietinių vairuojamu mopedu.

„Jis važiavo mano kelio puse (priešinga kryptimi) ir, prieš pat mums prasilenkiant, pasuko tiesiai į mane – kaktomuša atsitrenkė į mano mopedą. Visiškai tiesiu taikymu į mano mopedo priekį, – sakė po operacijų sveikstantis lietuvis. – Aš praradau sąmonę. Tuo kitu mopedu važiavusius patikrinę policininkai nustatė, kad jie buvo girti – abu pripūtė promilių į alkotesterį, taip pat jų mopede rado alkoholio butelių“.

Socialiniame tinkle „Facebook“ šia istorija pasidalinęs vaikinas rašo, kad iš pradžių visas kruvinas ant žemės gulėjo nejudėdamas, o po kelių minučių atsistojęs pradėjo nevaldomai drebėti, paskui – šokinėti ir praeivius sveikinti tailandietiškai. Pats jis to nepamena – kas nutiko iškart po avarijos, jis žino tik iš draugų.

„Tuomet buvau nugabentas į ligoninę, kur man pasakė, kad išnarintas žandikaulis, be to – keturiose vietose jis yra skilęs “, – pasakoja J.Laukaitis. Jam buvo pranešta, kad operacija kainuos 9 850 JAV dolerių, tačiau, vaikino žodžiais, jo sveikatos draudimo įmonė atsisakė padengti išlaidas.

Kitą dieną lietuviui sėkmingai atlikta keturias valandas trukusi operacija. Po jos vaikinas dar keturias dienas leido ligoninėje.

„Negalėjau nesusimąstyti, kaip tai ironiška – motociklu galiu važiuoti dešimtis tūkstančių kilometrų be jokių didelių avarijų, o gyvybės beveik netekti važiuojant kelis šimtus metrų – pasidaryti kojų masažo“, – rašo keliautojas, besidžiaugdamas, kad jam nebuvo pažeisti smegenys, jis netapo neįgaliu, o svarbiausia – nežuvo.

„Ilgos valandos ligoninėje mane privertė suvokti, kaip myliu savo gyvenimą ir mane supančius žmones. Kaip aš dievinu mokymąsi naujų dalykų, naujų vietų tyrinėjimą, darbą su skirtingais projektais, knygų skaitymą, susipažinimą su žmonėmis ir viską kitą, ką darau kasdien“, – atviravo J.Laukaitis.

„Gyvenimas yra vertingas, ir tikiuosi, kad jis iš manęs artimiausiu metu nebus atimtas“, – teigė jis, ragindamas ir kitus įvertinti savo gyvenimus ir nevažinėti girtiems.

J.Laukaitis draugus bei pažįstamus nuramino, kad jau yra išleistas iš ligoninės, ir jo gyvenimas grįžta į įprastas vėžes: „Negaliu liautis šypsotis ir žavėtis net ir mažiausiai dalykais. Dievinu tai!“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius