Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos jūros perlas – Riugeno sala

Vokietija gal ir retai patenka į saulės ir paplūdimių ieškančių keliautojų planus. Tačiau be reikalo – šalis turi daug įspūdingų salų bei smėlėtų paplūdimių, o bene gražiausia jų – Riugenas (Rügen). Minkšto smėlio pakrantės čia tęsiasi kiek akis užmato, pakrantės kurortai – stilingi ir elegantiški, miesteliai – kupini istorijos, o kur dar vaizdai nacionaliniame parke.
Riugeno sala Vokietijoje
Riugeno sala Vokietijoje / 123rf.com nuotr.

Riugenas yra Baltijos jūroje, į šiaurę nuo Pomeranijos pakrantės šiaurės rytų Vokietijoje. Tai – didžiausia Vokietijai priklausanti sala, kuri dažnai vadinama šalies atostogų perlu. Net 60 pakrantės kilometrų čia užkloti minkštu smėliu, o peizažui dramatiškumo suteikia galingi kreidos uolų skardžiai.

Būtent Riugene ir prasidėjo mada leisti atostogas prie Baltijos jūros. XIX a. aristokratai pradėjo reklamuoti šią puikią pakrantę kaip išskirtinę vietą pabėgimui nuo miesto.

Ir dabar Riugenas žavi neoklasikinių vilų eilėmis, į jūrą nutįsusiais tiltais ir smėlėtais krantais, nužymėtais Strandkörbe – patogiomis pavėsinėmis, kurios taip mėgstamos Vokietijos paplūdimiuose.

123rf.com nuotr./Riugeno sala Vokietijoje
123rf.com nuotr./Riugeno sala Vokietijoje

Pakrantės kurortai giriasi įspūdinga architektūra ir aukščiausios klasės spa. Pats madingiausias – Sellin, kurį pamėgusi ir šalies visuomenės grietinėlė. Juos čia vilioja ne tik paplūdimiai ir spa, bet ir akis traukianti architektūra su Art Nouveau detalėmis bei žymusis, dar 1901 m. pastatytas tiltas į jūrą Seebrücke.

123rf.com nuotr./Sellin kurortas Riugeno saloje
123rf.com nuotr./Sellin kurortas Riugeno saloje

Daugiausiai žmonių sutraukiantis pakrantės kurortas yra Binz, tačiau net ir jam prisipildžius turistų miestas išlieka žavingas ir elegantiškas.

Važiuosite gilyn į salos vidury – rasite idiliškus kaimiškus peizažus ir ramus miesčiukus. Bergenas įsikūręs kalvos viršūnėje, todėl nuo jo lankytojams atsiveria išties kvapą gniaužiančios panoramos.

Saloje yra ir mažiausias Vokietijoje nacionalinis parkas – Jasmundo. Būtent jam priklauso svaiginančios kreidos uolos, kurios stačiais šlaitais (Kreidefelsen) leidžiasi į Baltijos jūrą. Idealiausias būdas pasigrožėti šia UNESCO pasaulio paveldo vieta yra iš valties.

Salos grožis atsiskleidžia ir nuo „Karaliaus kėdės“ (Königsstuhl) – apžvalgos aikštelės Jasmundo parke. Parke užtektinai takų buko medžių miškuose žygiams – tiek pėstiesiems, tiek dviračių gerbėjams.

Patys įspūdingiausi paplūdimiai yra Proroje – plačioje įlankoje, kuri žinoma ir dėl grandiozinių, bet taip ir nebaigtų nacistinės Vokietijos kurortinių namų kompleksų, kurie tęsiasi net 4,5 km palei pakrantę.

Nepamirškite aplankyti ir šiauriausio salos taško – Kap Arkona. Jame rasite ne vieną vaizdingą švyturį ar ramų žvejų kaimelį.

Kiekvieną vasarą saloje vyksta Störtebeker festivalis, kuris tęsiasi kelis mėnesius ir dovanoja begalę renginių, taip pat – Rügensche Kleinbahn garinis siaurukas, kuriuo lėtai galima pasivažinėti tarp Putbus ir Göhren.

Trūksta daugiau idėjų atostogoms prie Baltijos jūros? Štai:

10 geriausių Baltijos jūros kurortų

6 ir pačių lenkų neatrasti paplūdimiai Lenkijoje: be poilsiautojų, bet su fantastiškais pliažais

Šiltiems savaitgaliams: geriausi Lenkijos pajūrio miestai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius