Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mičigano ežeras virto ledo šukėmis

Pavasario pradžia prie Čikagos prisišliejusiame ežere sukūrė įdomų reginį – jį dengęs ledas virto šukėmis ir pradėjo kauptis pakrantėse.
Mičigano ežeras
Mičigano ežeras / „Scanpix“/AP nuotr.

Didžiąją dalį žiemos daugiau nei pusė Mičigano ežero buvo užšalusi. Šalčiausiu metu temperatūra Ilinojaus valstijoje buvo nukritusi net iki -30 laipsnių.

„Scanpix“/AP nuotr./Mičigano ežeras
„Scanpix“/AP nuotr./Mičigano ežeras

Dėl šokinėjančios temperatūros ežere susiformavo tarsi ledo lentynos. Ant esamo ledo risdavosi naujos bangos, kurios per staigų atšalimą taip pat virsdavo ledu.

Atėjus pavasariui, ledas ežere pradėjo tirpti ir skeldėti. Vanduo pradėjo stumti ledo šukes kranto link. Kadangi po šios žiemos ledo buvo daug, aštrūs jo gabalai sugulė į dideles krūvas, sukurdami neįprastą vaizdą.

„Scanpix“/AP nuotr./Mičigano ežeras
„Scanpix“/AP nuotr./Mičigano ežeras

JAV Pakrantės apsauga net turėjo įspėti žmones, kad jie šiuo reginiu gėrėtųsi iš toli ir nebandytų lipti ant tirpstančio netvirto ledo.

Šiemet JAV taip pat nustebino kita žiemos išdaiga. Meino valstijos Vestbruko mieste susiformavo neįprastas reiškinys – didelis besisukantis ledo apskritimas upėje.

Kone idealaus apskritimo forma atrodo lyg žmogaus padaryta, tačiau toks reiškinys susiformuoja visiškai natūraliai – esant atitinkamai srovei ir besikeičiančiai vandens temperatūrai. Apskritimas suktis pradeda, kai jis pradeda tirpti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius