Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 06 05 /12:52

S.Skvernelis: kitą savaitę Lenkija atvers savo sienas Baltijos šalims

Premjeras Saulius Skvernelis penktadienį pranešė, kad jau kitą savaitę Lenkija atvers savo sienas Baltijos šalims. Tai jis sutarė pokalbyje su Lenkijos ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu.
Krokuva
Krokuva / 123rf.com nuotr.

„Sutarėme, kad kitą savaitę būtų atkurtas laisvas žmonių judėjimas tarp Baltijos valstybių ir Lenkijos. Tai skubos tvarka suderins atsakingos valstybių ministerijos“, – parašė S.Skvernelis feisbuke.

„Džiaugiuosi, kad prie Lietuvos ir Baltijos šalių, kurios sėkmingai suvaldė koronaviruso pandemiją, kitą savaitę jungiasi ir mūsų strateginė partnerė Lenkija. Tai svarbu visam mūsų regionui ir Europai, nes savo pavyzdžiu ir toliau demonstruojame kaip galime sėkmingai kovoti su rimtais iššūkiais ir kartu rodyti pavyzdį kitiems“, – pranešime spaudai cituojamas Vyriausybės vadovas.

Su Lenkijos sienų atvėrimu, grįš ir tarptautiniai autobusų reisai. „Ecolines“ iškart paskelbė, kad nuo birželio 15 d. atnaujina maršrutus į Varšuvą ir Berlyną.

Baltijos šalys yra sutarusios dėl 27 valstybių sąrašo, iš kurių leidžiama atvykti užsieniečiams, atvykus iš 24 iš jų nėra būtina dviejų savaičių saviizoliacija. Lenkija yra patekusi tarp jų. Sąrašas bus atnaujinamas kiekvieną pirmadienį, jis gali kisti.

Baltijos šalys ir Lenkija jau antradienį sutarė dėl bendrų veiksmų po koronaviruso krizės, akcentuodamos bendradarbiavimą keičiantis informacija, siekiant didesnio saugumo regione, palaikant Rytų Partnerystės programą.

Lenkija, kaip ir daugelis Europos šalių, jau pradeda švelninti dėl COVID-19 epidemijos įvestas karantino priemones.

Praeitą savaitę buvo sušvelnintos apsauginių kaukių dėvėjimo taisyklės, taip pat leista rengti iki 150 žmonių sambūrius.

Kirpykloms, grožio salonams, restoranams ir kavinėms buvo leista vėl atsidaryti gegužės viduryje. Tai pat buvo leista atnaujinti veiklą ikimokyklinio ugdymo įstaigoms ir pradinėms mokykloms.

Kultūros ir pramogų objektams, taip pat patalpose įrengtiems sporto centrams bus leista atsidaryti nuo ateinančio šeštadienio.

Planuojama, kad nuo birželio 19 dienos šalyje galės vykti futbolo rungtynės dalyvaujant žiūrovams.

Pirmadienį šalyje buvo atnaujinti vidaus skrydžiai, bet tarptautinis oro susisiekimas vis dar lieka įšaldytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius