Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbo partija apsigalvojo: juos į rinkimus ves ne V.Gedvilas, o V.Uspaskichas

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas kandidatuos į Europos Parlamentą (EP), į partijos kandidatų sąrašą jis įtrauktas pirmuoju numeriu.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Darbo partijos nuotr.

Tam pritarė pirmadienį posėdžiavusi Darbo partijos taryba.

„Buvo didžiulis tarybos spaudimas, kad partijos pirmininkė niekur nekandidatuoja, frakcijos vadovas niekur nekandidatuoja, spaudžia mane, davė man galimybę pagalvoti, įtraukė mane į sąrašą, visko gali būti dar (...) Jeigu aš eisiu, tik pirmu“, – žurnalistams pirmadienio vakarą sakė V.Uspaskichas.

„Idėja pasiūlyti partijos garbės pirmininkui įsitraukti į Europos Parlamento rinkimų kampaniją kilo, atsižvelgiant į tai, kad pirmajame sąrašo dešimtuke nėra nė vieno iš partijos lyderių, t. y. nei partijos pirmininko, nei Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno, todėl labai džiaugiuosi, kad vesti partiją į rinkimus sutiko Viktoras“, — sakė Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė.

Anksčiau Darbo partijos taryba buvo pirmu numeriu kandidatų į EP sąraše buvo įrašiusi buvusį Seimo pirmininką Vydą Gedvilą. V.Gedvilas BNS sakė esąs patenkintas ir antra pozicija sąraše - esą jam svarbiausia, kad partija gautų kuo daugiau mandatų.

Papildyta 20.57 val. „Gins orumą“

Darbo partijos taryboje buvo apsvarstyti ir prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimai, kad partijos vadovams įtaką gali daryti Rusijos vadovybė, todėl jos atstovai nebus kviečiami į pasitarimus dėl šalies gynybos klausimų. 

Prezidentė D.Grybauskaitė pareiškė turinti žinių, kad valdančiosios Darbo partijos vadovams įtaką gali daryti Rusijos vadovybė, todėl šios partijos atstovai nebus kviečiami į pasitarimus dėl šalies gynybos klausimų

Taryba pareiškė, kad tai – „melas ir dezinformacija, kuri panašėja į juodąsias rinkimų kampanijos technologijas“. Darbo partijos taryba įpareigojo Darbo partijos vadovybę ginti partijos garbę bei orumą visomis įmanomomis politinėmis ir teisinėmis priemonėmis, teigiama pranešime spaudai.

V.Uspaskichas pranešė, kad pirmadienį partijos taryba šiuo klausimu priėmė rezoliuciją.„Partijos vadovybė turi ginti mūsų organizacijos garbę ir orumą, neleisti žeminti. Taip pat palikta galimybė inicijuoti vieną ar kitą sprendimą Seime. Dėl komisijos taip pat“, – rezoliucijos turinį atpasakojo V.Uspaskichas.

„Darbietis“ priminė, jog valdančioji koalicija iki kovo 14 dienos laukia prezidentės Dalios Grybauskaitės paaiškinimų, ir po to DP taryba spręs, kokių konkrečių žingsnių imtis.

Pasak partijos pirmininkės Loretos Graužinienės, pirmiausia bus imamasi politinių, paskui – ir teisinių priemonių. „Jūs žinote, kad į teismą tiesiogiai nesikreipiama dėl prezidento“, – pažymėjo ji, paklausta, ar bus kreipiamasi į teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius