Dabar populiaru

Maistas

Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: obuolių pyragas su alyvuogių aliejumi

Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: obuolių pyragas su alyvuogių aliejumi

Labiausiai man patinka jaukūs, paprastai ir lengvai pagaminami obuolių pyragai. O šis yra būtent toks! Jo receptą pernai rudenį parsivežiau iš kelionės po Toskaną. Ten su šeima buvome apsistoję...
Atsargos žiemai su obuoliais: košės, kompotai, čatniai ir kiti skanėstai

Atsargos žiemai su obuoliais: košės, kompotai, čatniai ir kiti skanėstai

Obuolių parduotuvėse galima nusipirkti visus metus, tačiau šviežias, traškus Lietuvoje sunokęs vaisius turi savotiškos magijos! Obuolių derliumi šiais metais skųstis negalima, tad yra gera proga ne... 1
Skonio testas: kur Vilniuje ieškoti gardžiausios picos?

Skonio testas: kur Vilniuje ieškoti gardžiausios picos?

Kai Lietuvoje atsirado picų krosnyje kepėjai – ir turbūt tai buvo „Jurgio ir drakono“ pradininkai – šis greito maisto patiekalas mūsuose neabejotinai išgyveno renesansą. Tačiau nuo tada praėjo jau... 12
„Miško žvėrių“ receptas: karališkas, bet greitai paruošiamas šokoladinis pyragas

„Miško žvėrių“ receptas: karališkas, bet greitai paruošiamas šokoladinis pyragas

Rudenėja, ir į virtuves sugrįžta tvirtesni skoniai. Lengvus, gaivius vasariškus desertus – „panna cotta“, tortus su lengvais vaisiniais kremais ar jogurto putėsius – keičia šokoladas, riešutai,...
Savaitgalio pietums – lietuvių mėgstami balandėliai: 9 klasikiniai ir egzotiškesni receptai

Savaitgalio pietums – lietuvių mėgstami balandėliai: 9 klasikiniai ir egzotiškesni receptai

Balandėlių galima nemėgti gaminti, nes darbo jie pareikalauja ne tiek jau mažai. Tačiau valgyti juos patinka (beveik) visiems. Dar daugiau – šiais visuotinių improvizacijų laikais yra sukurta net...
Užkandžiai vaikams iš rudens gėrybių: nuo morkų keksiukų iki moliūgų humuso

Užkandžiai vaikams iš rudens gėrybių: nuo morkų keksiukų iki moliūgų humuso

Ruduo – metas, kai ant stalo puikuojasi daugybė patiekalų iš daržovių. Dar rugsėjo pradžioje ūkininkai nurenka įvairius šakniavaisius – morkas, burokus, ridikus, o artėjant spaliui – moliūgus bei kopū...
Atėjus darganai paguos pyragas: 3 klasikiniai receptai

Atėjus darganai paguos pyragas: 3 klasikiniai receptai

Geras filmas ar knyga, puodelis arbatos ir ką tik iškeptas naminis pyragas – puikus trejetukas darganotai dienai, o tokių, deja, netrukus pasipils. Artėjant vėsių orų sezonui metas prisiminti laiko...
Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: Ernesto Hemingway'aus troškinys „picadillo“

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: Ernesto Hemingway'aus troškinys „picadillo“

Kiekviena ispaniška šalis turi savą „picadillo“ receptą. Įskaitant ir Filipinus, kur šis patiekalas vadinamas „giniling“ arba „arroz a la Cubana“. „Picadillo“ vardas kilo nuo ispaniško žodžio „picar“,... 3
Verta žinoti: produktų svorio lentelė

Verta žinoti: produktų svorio lentelė

Receptuose dažnai nurodomi skirtingi matai - šaukštai, stiklinės, gramai. Siūlome sužinoti, kiek gramų įvairių produktų telpa į šaukštelį, šaukštą, stiklinę.
Savaitgalio valgiaraštis: rudens daržovių siautėjimas ir kepiniai su slyvomis

Savaitgalio valgiaraštis: rudens daržovių siautėjimas ir kepiniai su slyvomis

Ankstyvą rudenį būtų tikra nuodėmė ignoruoti šviežias, sultingas, nuostabiomis spalvomis šviečiančias sezonines daržoves. O jų dabar pilna pačių įvairiausių – paprikos, cukinijos, moliūgai, morkos,...
Receptas iš knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“: bulvių puselės su šonine ir agurkais

Receptas iš knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“: bulvių puselės su šonine ir agurkais

Bulvė daugeliui atrodo tokia proziška ir kasdienė daržovė, labiausiai tinkama kugeliui ir cepelinams. Visai nebūtinai, tikina šefas, kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius, iš bulvių galima...
Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 20 keptos lašišos receptų

Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 20 keptos lašišos receptų

Riebioje žuvyje (prie jų priskiriama ir lašiša) yra ne tik daug baltymų, bet ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios labai naudingos organizmui.
Amžinai populiarūs burokėliai: 5 atsargų žiemai receptai

Amžinai populiarūs burokėliai: 5 atsargų žiemai receptai

Prieš keletą metų burokėliai tapo madingi restoranuose, tačiau iš namų virtuvių jie niekada ir nebuvo dingę – juk barščiai, šaltibarščiai, salotos su burokėliais visada pasiteisinantys ir mėgstami...
Sodrūs ir kvapnūs rudens pradžios troškiniai: 15 receptų

Sodrūs ir kvapnūs rudens pradžios troškiniai: 15 receptų

Jei vasarą ilgai sukinėtis prie puodų svajojo retas kulinarijos entuziastas, ruduo viską keičia. Daugiau laiko praleidžiame namuose, vakarai jau ankstyvesni, vėsesni, tad ant viryklės pukšintis...
Idealių kotletų paslaptis: kaip tokius iškepti?

Idealių kotletų paslaptis: kaip tokius iškepti?

Maltinukai arba kotletai tikriausiai puikuojasi ant dažnos šeimininkės stalo. Tačiau kaip juos paruošti, kad jie būtų sultingi, minkšti ir išties labai gardūs?
Įdaryti ir kitaip paskaninti kepti obuoliai: 7 receptai

Įdaryti ir kitaip paskaninti kepti obuoliai: 7 receptai

Kas gali būti geriau už kepančiais obuoliais ir cinamonu kvepiančią virtuvę... Darbo – itin nedaug, produktų (dažniausiai) – taip pat, o skanėstui atsispirti neįmanoma. Pasilepinkite ir palepinkite...
Vakarienei – gardžiausi varškės patiekalai

Vakarienei – gardžiausi varškės patiekalai

Vasarą nesinori apkrauti skrandžio sunkiais valgiais ar juos gaminti valandų valandas prakaituojant prie viryklės...
Paruošti paprasta, bet sugadinti įmanoma: 9 populiarios bulvių košės klaidos

Paruošti paprasta, bet sugadinti įmanoma: 9 populiarios bulvių košės klaidos

Visai gali būti, kad mamos ir močiutės kilstelėtų antakius: „Sugadinti bulvių košę? Nėra ten ką gadinti!“. Tačiau jei košė, kurią paruošiate, pilka, gliti, beskonė ar turi kitų apetito nežadinančių...
Receptų rinkinys. Ką skanaus ruošti iš cukinijų?

Receptų rinkinys. Ką skanaus ruošti iš cukinijų?

Nemažai šeimininkių skundžiasi, kad nesugalvoja, ką įdomaus ir skanaus galėtų pagaminti iš cukinijų. Jums taip pat kyla panašių klausimų? Tuomet skubame į pagalbą.
Ar mokate apskaičiuoti maisto produktų kiekį

Ar mokate apskaičiuoti maisto produktų kiekį

Net garsioji amerikiečių virėja Julia Child, parašiusi vieną populiariausių visų laikų kulinarijos knygų „Įvaldant prancūziškos virtuvės meną“ („Mastering the Art of French Cooking“), gamindama...
Kiek tiksliai laiko reikia virti daržoves?

Kiek tiksliai laiko reikia virti daržoves?

Šviežiai virtos daržovės – skanu ir sveika. Bet ar tikrai sveika, jei jos pernelyg ilgai verdamos? Juk kas tuomet nutinka – išnyksta didžioji dalis vitaminų. O tokių daržovių vertė, žinia, nedidelė.
Ruošiame pomidorus žiemai: 9 originalūs receptai

Ruošiame pomidorus žiemai: 9 originalūs receptai

Daugelis daržininkų giriasi, kad šiemet itin gausus pomidorų derlius. Kai jau pabosta juos valgyti, pats laikas susitaisyti atsargų žiemai, kad šaltais vakarais pomidorų kvapas džiugintų vasaros...
15 idėjų, ką skanaus ruošti iš faršo

15 idėjų, ką skanaus ruošti iš faršo

Mėsos faršas. Atrodo, ką iš jo daugiau paruoši, jei ne maltinukus. Na, gal dar balandėlius ar bulvinius blynus. Visgi iš jo pagaminti galima ir šį tą įdomesnio, dar neragauto.
Kebabų testas: kur jie Vilniuje skanūs ir kur nebrangūs?

Kebabų testas: kur jie Vilniuje skanūs ir kur nebrangūs?

Kad ir ką besakytų kebabus valgantieji ir to nedarantys, šiam patiekalui būdinga specifinė reputacija. Nors jis ir turi skirtingų variantų, mūsuose paprastai tai yra lavašo vyniotinis, į kurį įdėjus... 32
Ką įdomaus paruošti iš tortilijų? 9 receptai

Ką įdomaus paruošti iš tortilijų? 9 receptai

Tortilijos puikios tuo, kad su jomis patiekalai paruošiami lengvai ir greitai. Be to, yra nuostabiai skanūs ir tinkami ne tik pasisotinti bet kuriuo dienos metu, bet ir kaip užkandis įvairiems vakarė...
5 nostalgiški naminiai pyragai, kurie tikrai nenuvils

5 nostalgiški naminiai pyragai, kurie tikrai nenuvils

Prasidėjus rudeniui – pyragui sezonui, ieškome geriausių receptų, pagal kuriuos pagamintas skanėstas nustebintų artimuosius. Nors pasirinkimas labai platus, dažnas norime rasti tą vienintelį, ypatingą...
Ir vakarienei, ir pusryčiams – skanių ir sveikų kokteilių receptai

Ir vakarienei, ir pusryčiams – skanių ir sveikų kokteilių receptai

Neretai grįžę namo po sunkios darbo dienos norime tiesiog atsipalaiduoti ir lengvai užkandę imtis mėgstamos veiklos. Atrodo, suktis virtuvėje net nesinori, o ir apie sočią vakarienę net baisu...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Nors kai kurie jau laukia šaltos žiemos, ankstyvą rudenį visada norisi pratęsti vien jau dėl sodo gėrybių gausos. Viena iš tų gėrybių – sultingos, aromatingos saldžios slyvos, kurių suskaičiuotume ne...
B.Nicholson: neturite laiko suktis virtuvėje – pasigaminkite gardų vištienos patiekalą

B.Nicholson: neturite laiko suktis virtuvėje – pasigaminkite gardų vištienos patiekalą

„Man gyvenime patinka tai, kas paprasta ir nesudėtinga“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson. Kai turi šeimą, priduria ji, laiko virtuvėje praleidi išties daug. Tad...
Ką skanaus paruošti iš pupelių. 12 receptų

Ką skanaus paruošti iš pupelių. 12 receptų

Ar jau išgliaudėte šviežio derliaus pupeles? Na, pasitarkime, ką skanaus iš jų galima pagaminti.
Parašykite atsiliepimą apie 15min