Dabar populiaru

Maistas

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: padažas iš keptų pomidorų

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: padažas iš keptų pomidorų

Konservavimas yra labai paslaptingas dalykas. Kažkuo primena laikus, kai vaikystėje su kiemo draugais turėdavome „sekretus“ – paslaptis po stikliuku. Kur nors pakrūmyje sudėliodavai kompoziciją iš gė...
Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: keptos cukinijos, konservuotos alyvuogių aliejuje

Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: keptos cukinijos, konservuotos alyvuogių aliejuje

Ko jau ko, bet cukinijų mūsų daržuose ir virtuvėse rudens pradžioje dažniausiai netrūksta. Šį kartą jas kepiau kepsninėje ir konservavau aliejuje ilgesniam vartojimui. Šiam receptui svarbu parinkti...
Keksiukai su kriaušėmis, obuoliais, slyvomis ir cukinijomis. 10 receptų

Keksiukai su kriaušėmis, obuoliais, slyvomis ir cukinijomis. 10 receptų

Keksiukus mėgsta ir maži, ir dideli. Jei jie pernelyg neprisaldinti ir neaptepti klampiais kremais, vieną-kitą kepinuką galima į(si)mesti ir į priešpiečių dėžutę. Na, o ankstyvą rudenį kepkime...
Kavos ekspertas V.Kratulis: „Kava restorane Lietuvoje iki šiol yra didelė bėda“

Kavos ekspertas V.Kratulis: „Kava restorane Lietuvoje iki šiol yra didelė bėda“

Kavos ekspertas, vieno iš seniausiai veikiančių kavinių tinklų „Huracane Coffee“ įkūrėjas Vytautas Kratulis pirmuosius kavos pupelių maišus pirko tada, kai nemažai dabartinių jaunųjų skrudintojų... 1
Rudeniu kvepiantis morkų pyragas

Rudeniu kvepiantis morkų pyragas

Sodrus, drėgnas ir tirpstantis burnoje – toks yra šis rudeniu kvepiantis morkų pyragas. Kreminio sūrio sluoksnis, elegantiškai apglėbęs pyrago viršų, suteikia švelnaus pieniško skonio, o graikiniai...
Išsivirkime sriubos su šviežiais grybais: 14 pačių įvairiausių receptų

Išsivirkime sriubos su šviežiais grybais: 14 pačių įvairiausių receptų

Priežasčių išsivirti sriubos su šviežiais grybais bent trys: dienos po truputį vėsta, o sriuba pasotina ir sušildo, grybai vis dar dygsta, pagaliau – tai nuostabiai skanus patiekalas. Tiesa,...
Netikėtas, bet puikus derinys: burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais

Netikėtas, bet puikus derinys: burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais

Krapai ir agurkai – visų ragautas derinys, burokėliai ir feta – daugelio. O kas atsitinka, kai visi šie ingredientai susitinka viename patiekale? Iš viso to išeina puikios salotos, kuriose pinasi...
Ekspertas – apie tobulai puraus ir skanaus kugelio paslaptis: svarbu negailėti priedų

Ekspertas – apie tobulai puraus ir skanaus kugelio paslaptis: svarbu negailėti priedų

Atrodytų, jog iškepti kugelį vieni niekai – sutarkavome bulves, įbėrėme šiek tiek druskos, pipirų, dar vieną kitą spirgą ir šauname į orkaitę. Nieko panašaus! Nors kugelis išvaduoja nuo cepelinų... 2
Vakarienė pas Jurgą ir Paulių. Skanios ir prabangios itališkos vestuvės: cukinijų žiedai ir lašiša

Vakarienė pas Jurgą ir Paulių. Skanios ir prabangios itališkos vestuvės: cukinijų žiedai ir lašiša

O, kaip mes nudžiugome Lietuvoje turguje išvydę cukinijų žiedus. Juk dar visai neseniai mums tvirtino, kad jei nuskinsime cukinijos žiedą, nebeužaugs cukinija. Galbūt. Bet kažkam kilo geniali idėja...
Verta žinoti: produktų svorio lentelė

Verta žinoti: produktų svorio lentelė

Receptuose dažnai nurodomi skirtingi matai - šaukštai, stiklinės, gramai. Siūlome sužinoti, kiek gramų įvairių produktų telpa į šaukštelį, šaukštą, stiklinę.
Patiekalai iš cukinijų: nuo lengvų sriubų iki puraus ir drėgno šokoladinio pyrago

Patiekalai iš cukinijų: nuo lengvų sriubų iki puraus ir drėgno šokoladinio pyrago

Cukinijų dorojimo maratonas įpusėjo! Jei įkvėpimo patiekalams iš cukinijų ėmė stigti, pateikiame keletą itin gardžių receptų iš jų. Pasisemkite idėjų ir skanaus!
Jei klasika kiek pabodo: 10 originaliausių pomidorų konservavimo receptų

Jei klasika kiek pabodo: 10 originaliausių pomidorų konservavimo receptų

„Pomidorų tyrė“, „pomidorai drebučiuose“, „marinuoti pomidorai“ – tai konservavimo būdai, kuriais naudojosi mūsų mamos bei močiutės. Jie puikūs, nesenstantys, tikra klasika, tačiau jei norite iš...
Skanusis duetas savaitgaliui: triušiena su vynuogėmis ir desertas „Pavlova“ su avietėmis

Skanusis duetas savaitgaliui: triušiena su vynuogėmis ir desertas „Pavlova“ su avietėmis

Lengvas ir elegantiškas desertas „Pavlova“ skanus bet kuriuo metų laiku, o rudenį, kol dar noksta vėlyvosios avietės, būtina jį išbandyti su šiomis uogomis. Žinoma, desertas – tai pietų finalas, o...
Paprasta, greita ir skanu: obuolių ir varškės apkepas

Paprasta, greita ir skanu: obuolių ir varškės apkepas

Apkepas – puikus patiekalas, kai laiko vakarienei ruošti yra nedaug, o norisi ko nors skanaus, naminio. Varškės apkepas – visada geras pasirinkimas, tačiau rudenį praturtintas obuoliais jis tampa dar...
Trupininiai pyragai su rudens gėrybėmis: tiks ir slyvos, ir obuoliai, ir pomidorai

Trupininiai pyragai su rudens gėrybėmis: tiks ir slyvos, ir obuoliai, ir pomidorai

Trupininius pyragus dar galima pakrikštyti pradinukų kepiniais, nes juos (dažniausiai) kepti itin paprasta. Nereikia jokių tešlų minkymų, kildinimų ar kitų kulinarinių operacijų, tiesiog padarei...
Auksinio kugelio paslaptys: 7 naudingi patarimai ir klasikinis receptas

Auksinio kugelio paslaptys: 7 naudingi patarimai ir klasikinis receptas

Kugelis – tikras rudens stalo karalius, juo pakvimpa visi namai, o būsimiems valgytojams nereikia baimintis, jog kugelis iširs (kaip cepelinai) ar nuvargins prie keptuvės trypčiojantį kepėją (kaip...
Ruošiame pomidorus žiemai: 9 originalūs receptai

Ruošiame pomidorus žiemai: 9 originalūs receptai

Daugelis daržininkų giriasi, kad šiemet itin gausus pomidorų derlius. Kai jau pabosta juos valgyti, pats laikas susitaisyti atsargų žiemai, kad šaltais vakarais pomidorų kvapas džiugintų vasaros...
Savaitgalio valgiaraštis: pomidorai rudeniškai ir desertai su kriaušėmis, slyvomis, obuoliais

Savaitgalio valgiaraštis: pomidorai rudeniškai ir desertai su kriaušėmis, slyvomis, obuoliais

Ankstyvas ruduo dabar demonstruoja savo puikiąją pusę – nors rytai jau vėsoki, vidurdienį saulė dar kepina visu smagumu. Įvertinkime ir puikius orus, ir gėrybes, kurių vis dar gausu, nors dalis jų (...
Daržovės tinka ir desertams ruošti: 4 nauji receptai, kurie patiks visai šeimai

Daržovės tinka ir desertams ruošti: 4 nauji receptai, kurie patiks visai šeimai

Ne tik vasara, bet ir atėjęs ruduo dovanoja ypač gausų šviežių ir spalvingų daržovių derlių. Nors daržoves nuo seno esame įpratę naudoti kaip ingredientą prie mėsos, žuvies ir kitų sotesnių patiekalų,...
Drėgnas ir kvapnus slyvų pyragas

Drėgnas ir kvapnus slyvų pyragas

Slyvų pyragas savo skoniu gali drąsiai konkuruoti su visų mėgstamu obuoliniu. Išraiškingas aromatas ir švelnus slyvų skonis puikiai dera prie arbatos ar kavos puodelio. Kviečiame išmėginti!
Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: bandelės su lašinukais

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: bandelės su lašinukais

Šį kartą repertuare toks artimas lietuviams patiekalas – bandelės su lašinukais. Pasaulyje juos dažniausiai vadina rusišku žodžiu „pirožki“ (пирожки), jie itin paplite slaviškoje Europoje, o... 1
Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 20 keptos lašišos receptų

Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 20 keptos lašišos receptų

Riebioje žuvyje (prie jų priskiriama ir lašiša) yra ne tik daug baltymų, bet ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios labai naudingos organizmui.
Sotaus, skanaus ir nepermirkusio sumuštinio ABC: kokias gudrybes verta žinoti?

Sotaus, skanaus ir nepermirkusio sumuštinio ABC: kokias gudrybes verta žinoti?

Įsidėti į priešpiečių ar pietų dėžutę sumuštinį – jokia gėda! Naudodami kokybišką duoną, padažus, daržoves, sūrį ir kitus mėgstamus priedus tikrai galite pasiruošti skanų ir pilnavertį užkandį....
Idealių kotletų paslaptis: kaip tokius iškepti?

Idealių kotletų paslaptis: kaip tokius iškepti?

Maltinukai arba kotletai tikriausiai puikuojasi ant dažnos šeimininkės stalo. Tačiau kaip juos paruošti, kad jie būtų sultingi, minkšti ir išties labai gardūs?
Ką gaminti iš akį traukiančių patisonų? 6 receptai – nuo sriubos iki deserto

Ką gaminti iš akį traukiančių patisonų? 6 receptai – nuo sriubos iki deserto

Atidžiau įsižiūrėjus, kiekvienos daržovės išvaizda įdomi ir savita, tačiau niekas nenuginčys, jog patisonai gerokai išsiskiria tarp visų. Jų forma itin palanki, kad šias daržoves įdarytume, tačiau, ž...
Belgiški vafliai. Tiesiog tirpsta burnoje!

Belgiški vafliai. Tiesiog tirpsta burnoje!

Traškūs išorėje, purūs ir minkšti viduje, patiekiami su mėgstamiausiais padažais, vaisiais ir kitais priedais, burnoje tiesiog tirpstantys vafliai nepalieka abejingų.
Greitų ir gardžių savaitgalio pusryčių idėjos

Greitų ir gardžių savaitgalio pusryčių idėjos

Metas pasilepinti tingiu savaitgalio rytu, kurį labiau nei saulė nuskaidrins jūsų išradingumas virtuvėje! Pusryčiai, kaip teigia dietologai, itin svarbus dienos maistas. O kai niekur nereikia skubėti,...
Ruduo – daržovių metas. Kaip jas teisingai laikyti?

Ruduo – daržovių metas. Kaip jas teisingai laikyti?

Šviežios bulvės, auksaspalviai svogūnai, kvapnūs pomidorai, išdidūs moliūgai – ruduo mums dovanoja išties daugybę vertingų daržovių. Problema ta, kad dažnai neturime sąlygų jų išlaikyti šviežių arba...
Amžinai populiarūs burokėliai: 5 atsargų žiemai receptai

Amžinai populiarūs burokėliai: 5 atsargų žiemai receptai

Prieš keletą metų burokėliai tapo madingi restoranuose, tačiau iš namų virtuvių jie niekada ir nebuvo dingę – juk barščiai, šaltibarščiai, salotos su burokėliais visada pasiteisinantys ir mėgstami...
Pirkti nebūtina: kaip namuose pasigaminti pikantiškosios adžikos

Pirkti nebūtina: kaip namuose pasigaminti pikantiškosios adžikos

Jeigu žinotume, kaip kai kuriuos dalykus paprasta pasigaminti, vargu ar ieškotume jų parduotuvėje. Tarkime, dabar, kai sodo ir daržo gėrybės pačios geriausios ir pigiausios, pats metas gaminti...
Parašykite atsiliepimą apie 15min