Dabar populiaru

Maistas

B.Nicholson namuose šis patiekalas niekada neatsibosta: Azijos skonių įkvėpta vištiena

B.Nicholson namuose šis patiekalas niekada neatsibosta: Azijos skonių įkvėpta vištiena

„Jeigu laukiu svečių ar visiškai nebežinau, ką gaminti – iškepu vištą ir visi būna labai laimingi“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata...
Sotūs spagečių patiekalai: priedai – vištiena, žuvis ar kukuliukai

Sotūs spagečių patiekalai: priedai – vištiena, žuvis ar kukuliukai

Iš kokybiškų spagečių galima paruošti labai lengvų ir elegantiškų patiekalų, tačiau jei karaliaujant žvarbiam orui norisi sotesnio, riebesnio patiekalo, nieko čia blogo. Nors dalies tokių sočių spageč...
Cinamonu ir kardamonu kvepiantys kepiniai: 12 užburiančių receptų

Cinamonu ir kardamonu kvepiantys kepiniai: 12 užburiančių receptų

Vargu, ar kokie kiti prieskoniai žiemą taip pasakiškai prikvėpina namus, kaip cinamonas ir kardamonas. Žiupsneliu vieno ar kito galima pabarstyti rytinę košę, įberti į kavą, tačiau, jokios abejonės,...
Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: jogurtinis keksas su citrinomis

Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: jogurtinis keksas su citrinomis

Šiam snieguotam savaitgaliui dalinuosi vienu mėgstamiausių receptų iš savo naujausios knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“. Citrininis keksas pats tikriausias antigripinas ir vitamino C bomba. Jo... 1
FeedMySister receptas: varškės ir špinatų tarta

FeedMySister receptas: varškės ir špinatų tarta

Antras pagal populiarumą lazanijos skonis, sudėtas į sviestinę tartą. Šviežiai tarkuotas muskato riešutas yra privalomas ingredientas, be kurio tarta nebus tokia skani, kokia gali būti.
Savaitgalio patiekalų duetas: klasikinis befstrogenas ir kvapnus mangų pyragas

Savaitgalio patiekalų duetas: klasikinis befstrogenas ir kvapnus mangų pyragas

Žiemai įsismarkavus daug laiko praleidžiame namuose ir mėgaujamės buvimu su artimaisiais. O koks gi savaitgalis ir buvimas kartu be sočių pietų ir gardaus pyrago su karšta arbata? Laidos „Gardu Gardu“... 1
Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: jaučio liežuvis su grybais

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: jaučio liežuvis su grybais

Tai žydų receptas, bet ragaudami tokiu būdu pagamintą jaučio liežuvį dar kartą įsitikinsite, kokios persipynusios gali būti įvairių tautų virtuvės. Anot tyrėjų, jaučio liežuvį su garstyčiomis žydai ž...
Skaniau nebūna: nuostabus sūrio pyragas su figomis ir apelsinais

Skaniau nebūna: nuostabus sūrio pyragas su figomis ir apelsinais

Sūrio pyragas – karališkas skanėstas, tinkamas patiekti ir per šventes, ir gražaus savaitgalio proga. Jei nė karto jo neruošėte, tikrai neverta baimintis – šiek tiek pastangų prireiks, tačiau išties...
auGalingas pirmadienis: seitanas saldžiarūgščiame padaže ir naminis migdolų pienas

auGalingas pirmadienis: seitanas saldžiarūgščiame padaže ir naminis migdolų pienas

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis,...
Verta žinoti: produktų svorio lentelė

Verta žinoti: produktų svorio lentelė

Receptuose dažnai nurodomi skirtingi matai - šaukštai, stiklinės, gramai. Siūlome sužinoti, kiek gramų įvairių produktų telpa į šaukštelį, šaukštą, stiklinę.
Renesansą išgyvenančių šakočių skonio testas: ko tikėtis iš masinių ir mažųjų kepėjų?

Renesansą išgyvenančių šakočių skonio testas: ko tikėtis iš masinių ir mažųjų kepėjų?

Kai pamatai, kad šakotį kaip desertą siūlo vienas profesionaliausių ir stilingiausių kavos barų sostinėje, supranti, kad atėjo šios tradicinės vestuvių ir jubiliejų pažibos renesansas. Iš tiesų, grąž...
Burnoje tirpstantys B. Nicholson pyragėliai su kopūstais: ilgai vargti nereiks

Burnoje tirpstantys B. Nicholson pyragėliai su kopūstais: ilgai vargti nereiks

Naminiams pyragėliams puikiai tiks sluoksniuota tešla, kurios nesunku įsigyti kiekvienoje parduotuvėje, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja Beata Nicholson. Ji skatina naudoti... 2
Žmones su negalia restorane įdarbinęs olandas: kai kurie klientai norėjo išeiti, bet paskui dėkojo

Žmones su negalia restorane įdarbinęs olandas: kai kurie klientai norėjo išeiti, bet paskui dėkojo

Rudens pradžioje Vilniuje duris pravėrė naujas restoranas „Pirmas blynas“, kurio įkūrėjas – neseniai Lietuvoje apsigyvenęs olandas Timas van Wijkas. Nors iš pirmo žvilgsnio restoranas gali pasirodyti...
B.Nicholson čanachai priminė vaikystę: siūlo išbandyti kelis receptus

B.Nicholson čanachai priminė vaikystę: siūlo išbandyti kelis receptus

Galbūt tai nėra kasdienis patiekalas, o labiau savaitgalio projektas, bet jei turite šiuos indelius – panaudokite, apie čanachus sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja ir kulinarinių... 9
Greitai paruošiama, visada skanu: 7 patiekalai iš vištos krūtinėlės

Greitai paruošiama, visada skanu: 7 patiekalai iš vištos krūtinėlės

Darbo dienos vakarą vargiai kas kepa vištą ar kokį kitą paukštį. O štai vištos krūtinėlė – pats tas pasirinkimas: paruošti nesunku (tik svarbu neperkepti), variacijų daugybė, o valgyti skanu. Gal šią...
Ekspertas – apie žemaičių blynus: kuo įdaryti, ant ko kepti, kokių klaidų vengti

Ekspertas – apie žemaičių blynus: kuo įdaryti, ant ko kepti, kokių klaidų vengti

Iš pirmųjų bulvių skubėjome čirškinti tarkuotų bulvių blynus, o dabar, bulvėms jau subrendus, orams vėstant, ateina laikas ir tokiems pažįstamiems, tačiau ne visų kepamiems žemaičių blynams. Šis...
15 idėjų, ką skanaus ruošti iš faršo

15 idėjų, ką skanaus ruošti iš faršo

Mėsos faršas. Atrodo, ką iš jo daugiau paruoši, jei ne maltinukus. Na, gal dar balandėlius ar bulvinius blynus. Visgi iš jo pagaminti galima ir šį tą įdomesnio, dar neragauto.
Savaitgalio valgiaraštis: rimtieji patiekalai iš ankštinių, o desertui – sausainiai

Savaitgalio valgiaraštis: rimtieji patiekalai iš ankštinių, o desertui – sausainiai

Lęšiai ir žirniai, pupelės ir avinžirniai – patiekalų su ankštinėmis gėrybėmis tiek, kad užtektų kiekvienai žiemos dienai. Būtent šaltuoju sezonu jų taip reikia – kad pasisotintume, sušiltume,...
Tobuli patiekalų kompanionai žiemą – rauginti kopūstai: 15 pačių įvairiausių receptų

Tobuli patiekalų kompanionai žiemą – rauginti kopūstai: 15 pačių įvairiausių receptų

Raugintuose kopūstuose gausu įvairiausių organizmui naudingų medžiagų, tačiau valgome juos net tik dėl jų, bet ir dėl gero skonio, smagios rūgštelės, o kur dar gausybė patiekalų, kuriuose taip...
Ir vakarienei, ir pusryčiams – skanių ir sveikų kokteilių receptai

Ir vakarienei, ir pusryčiams – skanių ir sveikų kokteilių receptai

Neretai grįžę namo po sunkios darbo dienos norime tiesiog atsipalaiduoti ir lengvai užkandę imtis mėgstamos veiklos. Atrodo, suktis virtuvėje net nesinori, o ir apie sočią vakarienę net baisu...
Žuvies troškinys, priminsiantis vasarą: išskirtinumo suteikia vienas ingredientas

Žuvies troškinys, priminsiantis vasarą: išskirtinumo suteikia vienas ingredientas

Kai atšąla oras, šis troškinys pakelia ūpą, nes yra lengvas, jo pavalgęs neapsunksti, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Beatos virtuvė“ sako jos vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson. Ji dalinasi...
Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 20 keptos lašišos receptų

Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 20 keptos lašišos receptų

Riebioje žuvyje (prie jų priskiriama ir lašiša) yra ne tik daug baltymų, bet ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios labai naudingos organizmui.
Idealių kotletų paslaptis: kaip tokius iškepti?

Idealių kotletų paslaptis: kaip tokius iškepti?

Maltinukai arba kotletai tikriausiai puikuojasi ant dažnos šeimininkės stalo. Tačiau kaip juos paruošti, kad jie būtų sultingi, minkšti ir išties labai gardūs?
Greitų ir gardžių savaitgalio pusryčių idėjos

Greitų ir gardžių savaitgalio pusryčių idėjos

Metas pasilepinti tingiu savaitgalio rytu, kurį labiau nei saulė nuskaidrins jūsų išradingumas virtuvėje! Pusryčiai, kaip teigia dietologai, itin svarbus dienos maistas. O kai niekur nereikia skubėti,...
Vakarienei – gardžiausi varškės patiekalai

Vakarienei – gardžiausi varškės patiekalai

Vasarą nesinori apkrauti skrandžio sunkiais valgiais ar juos gaminti valandų valandas prakaituojant prie viryklės...
Auksinio kugelio paslaptys: 7 naudingi patarimai ir klasikinis receptas

Auksinio kugelio paslaptys: 7 naudingi patarimai ir klasikinis receptas

Kugelis – tikras rudens stalo karalius, juo pakvimpa visi namai, o būsimiems valgytojams nereikia baimintis, jog kugelis iširs (kaip cepelinai) ar nuvargins prie keptuvės trypčiojantį kepėją (kaip...
Ką įdomaus paruošti iš tortilijų? 9 receptai

Ką įdomaus paruošti iš tortilijų? 9 receptai

Tortilijos puikios tuo, kad su jomis patiekalai paruošiami lengvai ir greitai. Be to, yra nuostabiai skanūs ir tinkami ne tik pasisotinti bet kuriuo dienos metu, bet ir kaip užkandis įvairiems vakarė...
12 padažų įvairiems patiekalams

12 padažų įvairiems patiekalams

Kartais, norėdami pamaloninti skonio receptorius, ieškome įvairių įmantrių patiekalų receptų. Tačiau šios pastangos toli gražu ne visada atsiperka. Išduosime jums mažytę paprastą paslaptį, kurią jau...
Belgiški vafliai. Tiesiog tirpsta burnoje!

Belgiški vafliai. Tiesiog tirpsta burnoje!

Traškūs išorėje, purūs ir minkšti viduje, patiekiami su mėgstamiausiais padažais, vaisiais ir kitais priedais, burnoje tiesiog tirpstantys vafliai nepalieka abejingų.
Naudinga lentelė: kiek kalorijų turi jūsų mėgstami produktai?

Naudinga lentelė: kiek kalorijų turi jūsų mėgstami produktai?

Pateikiame lenteles, kurios padės sužinoti mūsų krašte bene dažniausiai vartojamų produktų kaloringumą. Paanalizuokite.
Parašykite atsiliepimą apie 15min