Dabar populiaru

Maistas

Užkandžiai su lašiša – kasdienai ir šventėms: užtepėlės, putėsiai, bokšteliai ir kiti skanėstai

Užkandžiai su lašiša – kasdienai ir šventėms: užtepėlės, putėsiai, bokšteliai ir kiti skanėstai

Lašiša jau nebėra jokia retenybė ir ant kasdienio stalo, tačiau lygiai taip pat ši puiki žuvis nenuvils ir per šventes. Šį kartą siūlome ne karštų patiekalų, tačiau įvairiausių užkandžių rinkinį: laš...
Kasdienai ir šventėms – patiekalai iš menkės, lašišos, karpio. 15 idėjų

Kasdienai ir šventėms – patiekalai iš menkės, lašišos, karpio. 15 idėjų

Parduotuvių lentynose-šaldytuvuose nugula nemažai egzotiškų žuvų ir jūros gėrybių, tačiau kartais nesinori netikėtumų ir perkame tai, kas įprasta ir pažįstama. Advento, o ir artėjančių švenčių proga...
Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: kepta antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu

Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: kepta antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu

Laikas pagalvoti ir paplanuoti, kokį kalėdinį paukštį šiemet kepsime šventiniam stalui. Vienas iš mano išbandytų ir rekomenduojamų receptų – saldžiarūgštė antis su balzamiko padažu ir džiovintomis... 1
auGalingas pirmadienis: blyneliai su tofu ir citrusinis pyragas su aguonomis

auGalingas pirmadienis: blyneliai su tofu ir citrusinis pyragas su aguonomis

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais...
Siųsk receptą ir laimėk antį!

Siųsk receptą ir laimėk antį!

Artėjant Kalėdoms, ima vykti stebuklai. Tad nenustebkite, jei pamatysite skrendančią keptą antį. Beje, ji gali atsidurti ir ant jūsų stalo, jei netingėsite ir pasidalinsite su kitais 15min... 1
Kepame meduolius ir imbierinius sausainius: 14 įvairiausių receptų

Kepame meduolius ir imbierinius sausainius: 14 įvairiausių receptų

Liko dar 2 savaitgaliai iki švenčių, tačiau, visai realu, jog jie gali būti įtempti ir pilni skubos. Todėl jei dar norite pasidžiaugti lėtu sausainių ir/ar meduolių formavimu, dekoravimu, gardžiais...
Lietuviškų patiekalų duetas Kalėdoms: kepta antis su grikiais ir aguonų vyniotinis

Lietuviškų patiekalų duetas Kalėdoms: kepta antis su grikiais ir aguonų vyniotinis

Iki švenčių likęs laikas tirpsta vis sparčiau, metas pradėti planuoti, kokius patiekalus ruošite, o galbūt kai kuriuos ingredientus užsisakyti iš anksto. Jei esate tradicinio vaišių stalo gerbėjai,...
12 patiekalų tradiciniam Kūčių stalui

12 patiekalų tradiciniam Kūčių stalui

Nuo seno egzistuoja paprotys ant Kūčių stalo tiekti 12 patiekalų. Tokia valgių gausa šeimininkėms – nemažas išbandymas. Jei vis dar laikotės šios tradicijos, bet iki 12 patiekalų dar vieno kito...
Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: garsiosios Nados iš Australijos bandelės

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: garsiosios Nados iš Australijos bandelės

Kas ta Nada iš Australijos? Nežinau. Šis receptas į mano akiratį pateko keistai. Kartą keliaujant Pietų Australijoje šalia kelio pamatėme niekur neminimą muziejų po atviru dangumi. Jis panašus į...
Savaitgaliui – šiek tiek egzotiškų kvapų ir skonių: 15 receptų iš Indijos

Savaitgaliui – šiek tiek egzotiškų kvapų ir skonių: 15 receptų iš Indijos

Yra žmonių, kurie vėsiomis dienomis sotinasi sunkokais tradiciniais patiekalais – kugeliu, bulviniais blynais ar žirnių sriuba, tačiau galimas ir kitas variantas – šildytis ir sotintis aromatingais,...
Šventės su silke: 22 įvairiausi receptai

Šventės su silke: 22 įvairiausi receptai

Be silkės patiekalų sudėtinga įsivaizduoti didžiausių žiemos švenčių stalą.
Verta žinoti: produktų svorio lentelė

Verta žinoti: produktų svorio lentelė

Receptuose dažnai nurodomi skirtingi matai - šaukštai, stiklinės, gramai. Siūlome sužinoti, kiek gramų įvairių produktų telpa į šaukštelį, šaukštą, stiklinę.
Ruošiamės šventėms, bet galima ragauti ir anksčiau: špinatiniai makaronai ir Kuršėnų vyniotinio variacija

Ruošiamės šventėms, bet galima ragauti ir anksčiau: špinatiniai makaronai ir Kuršėnų vyniotinio variacija

Liko tik 2 savaitgaliai iki švenčių, tad metas planuoti, o gal net repetuoti patiekalus. Tuo rūpinasi ir TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco bei Ali Gadžijevas. Pirmasis dalinasi...
Vakarienė „Pas Jurgą ir Paulių: adventui – avinžirnių salotos su tunu ir brusketa su grybais bei lašiša

Vakarienė „Pas Jurgą ir Paulių: adventui – avinžirnių salotos su tunu ir brusketa su grybais bei lašiša

Prasidėjo gruodis, tačiau sunku suprasti, ar Romoje jau žiema. Pirmą dienos pusę pliaupia lietus ir griaudėja perkūnas, antrą – kepina saulė. Tačiau romiečių virtuvėms vadovauja ne tik sezonas....
3 kalėdiniai virtuvės šefo Gian Lucos Demarco receptai: ilgai neužtruksite, bet valgytojus nustebinsite

3 kalėdiniai virtuvės šefo Gian Lucos Demarco receptai: ilgai neužtruksite, bet valgytojus nustebinsite

Įsibėgėjant Kalėdų karštinei daugumai žmonių nemažu galvos skausmu tampa vaišių šventiniam stalui ruošimas: ką gaminti, kaip viską suspėti? Gal metas susimąstyti, kad ne lūžtantis stalas per šventes...
Pasiūlymas vakarienei – 20 populiariausių makaronų patiekalų

Pasiūlymas vakarienei – 20 populiariausių makaronų patiekalų

Sakysite, ir vėl makaronai? Bet kitas paruošimo būdas, kitoks padažas – sūrio ar maltos mėsos, o gal makaronai, pagardinti daržovėmis, – ir jau burnoje jaučiate naują patiekalo skonį.
20 užkandžių receptų Kalėdų stalui: paštetai, nesaldūs pyragėliai, lazdelės, užtepėlės

20 užkandžių receptų Kalėdų stalui: paštetai, nesaldūs pyragėliai, lazdelės, užtepėlės

Prie Kalėdų stalo dažnuose namuose renkasi ne viena šeima – pas tėvus ir senelius suvažiuoja vaikai, anūkai, bent vienai dienai susirenka ir bendrauja kelios kartos. Kol svečiai renkasi, sveikinasi...
Idealių kotletų paslaptis: kaip tokius iškepti?

Idealių kotletų paslaptis: kaip tokius iškepti?

Maltinukai arba kotletai tikriausiai puikuojasi ant dažnos šeimininkės stalo. Tačiau kaip juos paruošti, kad jie būtų sultingi, minkšti ir išties labai gardūs?
Auksinio kugelio paslaptys: 7 naudingi patarimai ir klasikinis receptas

Auksinio kugelio paslaptys: 7 naudingi patarimai ir klasikinis receptas

Kugelis – tikras rudens stalo karalius, juo pakvimpa visi namai, o būsimiems valgytojams nereikia baimintis, jog kugelis iširs (kaip cepelinai) ar nuvargins prie keptuvės trypčiojantį kepėją (kaip...
Tobuliausias žiemos prieskonis – cinamonas: juo kviepiantys skanėstai savaitgaliui ar šventei

Tobuliausias žiemos prieskonis – cinamonas: juo kviepiantys skanėstai savaitgaliui ar šventei

Vadinamųjų šildančių prieskonių yra ne vienas – imbieras, kardamonas, kvapnieji pipirai, gvazdikėliai, muskato riešutas, tačiau vargu ar kas nors galėtų nukonkuruoti populiarųjį cinamoną. Juo kvė...
10 patarimų ieškantiems paukščio Kalėdų stalui: kokio dydžio rinktis, kiek ir kaip kepti?

10 patarimų ieškantiems paukščio Kalėdų stalui: kokio dydžio rinktis, kiek ir kaip kepti?

Ir kokių tik gardėsių nenutūpia ant Kalėdų stalo – nuo įdarytos žuvies iki kelias valandas lėtai kepto ėriuko kumpio. Tačiau, ko gero, dažniausiai renkamės kepti kokį nors paukštį – gal kalakutą, gal... 2
Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 20 keptos lašišos receptų

Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 20 keptos lašišos receptų

Riebioje žuvyje (prie jų priskiriama ir lašiša) yra ne tik daug baltymų, bet ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios labai naudingos organizmui.
Savaitgaliui – apniukusias dienas praskaidrinančių oranžinių patiekalų meniu

Savaitgaliui – apniukusias dienas praskaidrinančių oranžinių patiekalų meniu

Artėjant Kalėdoms labiau norėtųsi šaltuko ir balto sniego, o ne sunkių debesų ir lietaus. Net jei galių paveikti orus neturime, nuotaiką visada galima taisyti gardžiais, ryškių spalvų skanėstais. Šį...
Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: šabalbonų mišrainė, puikiai tinkanti šventiniam stalui

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: šabalbonų mišrainė, puikiai tinkanti šventiniam stalui

Kas tie šabalbonai? Vieni juos žino, kiti – ne. Taip anksčiau Lietuvoje kai kur vadintos pupelės. Mano giminėje šis žodis gerai žinomas, nes iš kartos į kartą, dažniausiai per Kūčias gaminama š... 3
Skani kelionė į Aziją: nesudėtingai paruošiama traški saldžiarūgštė vištiena

Skani kelionė į Aziją: nesudėtingai paruošiama traški saldžiarūgštė vištiena

Daugelis tų, kas lankosi Azijos virtuvės restoranuose, vėliau svajoja, kaip būtų puiku ką nors panašaus ir skanaus pasiruošti namie. Šių kraštų kulinarinis žemėlapis neįtikėtinai platus – gurmanus...
Meduolių sezonas: svarbūs patarimai ir 3 receptai – trapių, minkštų ir klasikinių

Meduolių sezonas: svarbūs patarimai ir 3 receptai – trapių, minkštų ir klasikinių

Koks gi gruodis, kokios žiemos šventės be meduolių – žmogeliukų, briedžiukų, žvaigždučių. Jų receptų egzistuoja galybė ir nieko keista – vieniems labiau patinka kietoki ar traškūs meduoliai, kitiems –...
„Vegan Pipiro“ receptas: duonelė su sėklomis (be glitimo)

„Vegan Pipiro“ receptas: duonelė su sėklomis (be glitimo)

Duonos ir duonelių receptų tiek, jog naują receptą galima būtų išbandyti kasdien. Šįkart siūlome netradicinį veganišką kepinį – traškią duonelę be glitimo, kuriai naudojami ne kviečių miltai, o taip...
Įsimintinam draugų vakarėliui – 25 užkandžių receptai

Įsimintinam draugų vakarėliui – 25 užkandžių receptai

Po darbo savaitės reikia atsipūsti, susibėgti su draugais, giminaičiais ir pasidalyti geromis emocijomis bei, žinoma, maistu. Siūlome receptus savaitgalio vakarėliui namuose. Gaminkite drauge – tai...
Ar mokate apskaičiuoti maisto produktų kiekį

Ar mokate apskaičiuoti maisto produktų kiekį

Net garsioji amerikiečių virėja Julia Child, parašiusi vieną populiariausių visų laikų kulinarijos knygų „Įvaldant prancūziškos virtuvės meną“ („Mastering the Art of French Cooking“), gamindama...
Ruošiame 12 patiekalų Kūčių stalui: receptai pritrūkusiems idėjų

Ruošiame 12 patiekalų Kūčių stalui: receptai pritrūkusiems idėjų

Ant Kūčių stalo paprastai dedama 12-a patiekalų, jei priskaičiuosime ir duoną, šviežius bei džiovintus vaisius, šį rinkinį patiekti nebus taip jau sunku. Tačiau jei pritrūkote idėjų, skubame į pagalbą...
Parašykite atsiliepimą apie 15min