Lašiša jau nebėra jokia retenybė ir ant kasdienio stalo, tačiau lygiai taip pat ši puiki žuvis nenuvils ir per šventes. Šį kartą siūlome ne karštų patiekalų, tačiau įvairiausių užkandžių rinkinį: laš...
Parduotuvių lentynose-šaldytuvuose nugula nemažai egzotiškų žuvų ir jūros gėrybių, tačiau kartais nesinori netikėtumų ir perkame tai, kas įprasta ir pažįstama. Advento, o ir artėjančių švenčių proga...
Laikas pagalvoti ir paplanuoti, kokį kalėdinį paukštį šiemet kepsime šventiniam stalui. Vienas iš mano išbandytų ir rekomenduojamų receptų – saldžiarūgštė antis su balzamiko padažu ir džiovintomis... 1
Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais...
Artėjant Kalėdoms, ima vykti stebuklai. Tad nenustebkite, jei pamatysite skrendančią keptą antį. Beje, ji gali atsidurti ir ant jūsų stalo, jei netingėsite ir pasidalinsite su kitais 15min... 1
Liko dar 2 savaitgaliai iki švenčių, tačiau, visai realu, jog jie gali būti įtempti ir pilni skubos. Todėl jei dar norite pasidžiaugti lėtu sausainių ir/ar meduolių formavimu, dekoravimu, gardžiais...
Iki švenčių likęs laikas tirpsta vis sparčiau, metas pradėti planuoti, kokius patiekalus ruošite, o galbūt kai kuriuos ingredientus užsisakyti iš anksto. Jei esate tradicinio vaišių stalo gerbėjai,...
Nuo seno egzistuoja paprotys ant Kūčių stalo tiekti 12 patiekalų. Tokia valgių gausa šeimininkėms – nemažas išbandymas. Jei vis dar laikotės šios tradicijos, bet iki 12 patiekalų dar vieno kito...
Kas ta Nada iš Australijos? Nežinau. Šis receptas į mano akiratį pateko keistai. Kartą keliaujant Pietų Australijoje šalia kelio pamatėme niekur neminimą muziejų po atviru dangumi. Jis panašus į...
Yra žmonių, kurie vėsiomis dienomis sotinasi sunkokais tradiciniais patiekalais – kugeliu, bulviniais blynais ar žirnių sriuba, tačiau galimas ir kitas variantas – šildytis ir sotintis aromatingais,...
Receptuose dažnai nurodomi skirtingi matai - šaukštai, stiklinės, gramai. Siūlome sužinoti, kiek gramų įvairių produktų telpa į šaukštelį, šaukštą, stiklinę.
Liko tik 2 savaitgaliai iki švenčių, tad metas planuoti, o gal net repetuoti patiekalus. Tuo rūpinasi ir TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco bei Ali Gadžijevas. Pirmasis dalinasi...
Prasidėjo gruodis, tačiau sunku suprasti, ar Romoje jau žiema. Pirmą dienos pusę pliaupia lietus ir griaudėja perkūnas, antrą – kepina saulė. Tačiau romiečių virtuvėms vadovauja ne tik sezonas....
Įsibėgėjant Kalėdų karštinei daugumai žmonių nemažu galvos skausmu tampa vaišių šventiniam stalui ruošimas: ką gaminti, kaip viską suspėti? Gal metas susimąstyti, kad ne lūžtantis stalas per šventes...
Sakysite, ir vėl makaronai? Bet kitas paruošimo būdas, kitoks padažas – sūrio ar maltos mėsos, o gal makaronai, pagardinti daržovėmis, – ir jau burnoje jaučiate naują patiekalo skonį.
Prie Kalėdų stalo dažnuose namuose renkasi ne viena šeima – pas tėvus ir senelius suvažiuoja vaikai, anūkai, bent vienai dienai susirenka ir bendrauja kelios kartos. Kol svečiai renkasi, sveikinasi...
Maltinukai arba kotletai tikriausiai puikuojasi ant dažnos šeimininkės stalo. Tačiau kaip juos paruošti, kad jie būtų sultingi, minkšti ir išties labai gardūs?
Kugelis – tikras rudens stalo karalius, juo pakvimpa visi namai, o būsimiems valgytojams nereikia baimintis, jog kugelis iširs (kaip cepelinai) ar nuvargins prie keptuvės trypčiojantį kepėją (kaip...
Vadinamųjų šildančių prieskonių yra ne vienas – imbieras, kardamonas, kvapnieji pipirai, gvazdikėliai, muskato riešutas, tačiau vargu ar kas nors galėtų nukonkuruoti populiarųjį cinamoną. Juo kvė...
Ir kokių tik gardėsių nenutūpia ant Kalėdų stalo – nuo įdarytos žuvies iki kelias valandas lėtai kepto ėriuko kumpio. Tačiau, ko gero, dažniausiai renkamės kepti kokį nors paukštį – gal kalakutą, gal... 2
Artėjant Kalėdoms labiau norėtųsi šaltuko ir balto sniego, o ne sunkių debesų ir lietaus. Net jei galių paveikti orus neturime, nuotaiką visada galima taisyti gardžiais, ryškių spalvų skanėstais. Šį...
Kas tie šabalbonai? Vieni juos žino, kiti – ne. Taip anksčiau Lietuvoje kai kur vadintos pupelės. Mano giminėje šis žodis gerai žinomas, nes iš kartos į kartą, dažniausiai per Kūčias gaminama š... 3
Daugelis tų, kas lankosi Azijos virtuvės restoranuose, vėliau svajoja, kaip būtų puiku ką nors panašaus ir skanaus pasiruošti namie. Šių kraštų kulinarinis žemėlapis neįtikėtinai platus – gurmanus...
Koks gi gruodis, kokios žiemos šventės be meduolių – žmogeliukų, briedžiukų, žvaigždučių. Jų receptų egzistuoja galybė ir nieko keista – vieniems labiau patinka kietoki ar traškūs meduoliai, kitiems –...
Duonos ir duonelių receptų tiek, jog naują receptą galima būtų išbandyti kasdien. Šįkart siūlome netradicinį veganišką kepinį – traškią duonelę be glitimo, kuriai naudojami ne kviečių miltai, o taip...
Po darbo savaitės reikia atsipūsti, susibėgti su draugais, giminaičiais ir pasidalyti geromis emocijomis bei, žinoma, maistu. Siūlome receptus savaitgalio vakarėliui namuose. Gaminkite drauge – tai...
Net garsioji amerikiečių virėja Julia Child, parašiusi vieną populiariausių visų laikų kulinarijos knygų „Įvaldant prancūziškos virtuvės meną“ („Mastering the Art of French Cooking“), gamindama...
Ant Kūčių stalo paprastai dedama 12-a patiekalų, jei priskaičiuosime ir duoną, šviežius bei džiovintus vaisius, šį rinkinį patiekti nebus taip jau sunku. Tačiau jei pritrūkote idėjų, skubame į pagalbą...
Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. „cookies“). Jie padeda atpažinti prisijungusius vartotojus,
matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius; taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.
Plačiau apie tai: privatumo politika.