Dabar populiaru

Maistas

Legendinę Kauno čeburekinę atgaivinęs verslininkas receptą parsivežė iš Kaukazo

Legendinę Kauno čeburekinę atgaivinęs verslininkas receptą parsivežė iš Kaukazo

Lietuvoje netrūksta picų, kebabų, mėsainių ir čeburekų gamintojų. Nepaisant to, atgaivinti ties bankroto riba atsidūrusią legendinę Kauno čeburekinę sumanęs verslininkas Dainius Paulauskas tikėjo... 4
Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: iš Prancūzijos kilęs nematomas obuolių pyragas

Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: iš Prancūzijos kilęs nematomas obuolių pyragas

Seniai svajojau apie pyragą, kuriam reikėtų beveik kilogramo obuolių ir tik kelių šaukštų miltų, o šis receptas yra būtent toks! Kiek domėjausi, jis kilęs iš Prancūzijos ir vadinamas „gateau...
Pasakiškai skanu: virtinukai su bulvių ir moliūgų įdaru

Pasakiškai skanu: virtinukai su bulvių ir moliūgų įdaru

Jei dar nežinojote, žinokite: moliūgas ir charakteringasis šalavijas yra tobulas derinys. Gražios rudens dienos vakarienei (galima ir savaitgalį, jei darbo dienomis neturite laiko) kviečiame...
Nidos receptas: tailandietiška cukinijų sriuba

Nidos receptas: tailandietiška cukinijų sriuba

Cukinijų tema – neišsemiama. Vasarą mėgavęsi šviežiomis cukinijomis, turinčiomis labai minkštą odelę, rudenį paprastai sukame galvas, ką pagaminti iš milžiniškų, kiek peraugusių, tinkamų nebent troš...
6 užkandžių pasiūlymai tobulam vakarėliui: ką gaminti, o ką pirkti? Patarimai ir receptai

6 užkandžių pasiūlymai tobulam vakarėliui: ką gaminti, o ką pirkti? Patarimai ir receptai

Šaltasis sezonas – idealus metas namuose rengti jaukius draugų susibūrimus! Jų metu galima žiūrėti filmus, klausytis muzikos, žaisti stalo žaidimus, aptarti buvusias ar planuoti būsimas keliones ir, ž... 2
10 nuostabių patiekalų su švelniąja rikota: nuo virtinukų iki apkepo

10 nuostabių patiekalų su švelniąja rikota: nuo virtinukų iki apkepo

Lietuviai itin karštai mėgsta varškę ir varškės sūrį, tačiau puikiai pas mus prigijo ir iš Italijos kilusi rikota – švelni, kreminė, tinkanti daugybei patiekalų. Parinkome 10 įdomių receptų, tad...
Iš moliūgų – ir pyragai, ir keksiukai. 15 rudeniškų deserų receptų

Iš moliūgų – ir pyragai, ir keksiukai. 15 rudeniškų deserų receptų

Moliūgas – nuostabiai universali daržovė: tinka ir sriubai, ir troškiniui, ir pasakiškam desertui. Kiek liūdna, tačau netrukus žada atkeliauti atšiaurusis ruduo, tad nuotaiką skaidrinsime...
Mažieji kepinukai su obuoliais: spurgytės, bandelės, keksiukai ir pyragėliai

Mažieji kepinukai su obuoliais: spurgytės, bandelės, keksiukai ir pyragėliai

Gali atrodyti, jog paprasčiausias kepinys su obuoliais yra pyragas. Užmaišei tešlą, supylei į kepimo formą ir iškepei. Tačiau nemažai mažųjų desertų su obuoliais irgi nepareikalaus pernelyg daug...
Vakarienė su vaizdinga panorama: 12 vietų Lietuvoje, kurios gali tuo nustebinti

Vakarienė su vaizdinga panorama: 12 vietų Lietuvoje, kurios gali tuo nustebinti

Maistas – ne vienintelis kriterijus renkantis restoraną. Juk susiruošę valgyt ne namuose, dažnai tikimės ir naujų įspūdžių, pramogos. Todėl ir iš restoranų reikalaujame kur kas daugiau: gero...
Tobulai vakarienei – gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis

Tobulai vakarienei – gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis

Šią sriubą paruošite iš paprastų ingredientų, labai greitai ir be aukštojo kulinarinio pilotažo. Juk to ir reikia darbo dienos vakarą, kai po darbų dar norisi pabūti gryname ore, o grįžus namo...
10 sriubų su vištiena receptų: ir kankinamiems peršalimo, ir sveikiems

10 sriubų su vištiena receptų: ir kankinamiems peršalimo, ir sveikiems

Šviežiai virtas, karštas ir kvapnus vištienos sultinys – puikus stiprintojas, kai dėl peršalimo trūksta jėgų, o valgyti rimtų patiekalų nesinori. Tačiau neverta laukti prastos savijautos, geriau užbė...
Laura ir Martinas – apie vakarėlių užkandžius, firminius patiekalus ir smagius ginčus apsiperkant

Laura ir Martinas – apie vakarėlių užkandžius, firminius patiekalus ir smagius ginčus apsiperkant

Prekybos tinkle „Maxima“ perka patys įvairiausi žmonės – nuo studentų iki senjorų, o ir apsipirkimo progos irgi pačios įvairiausios – vieni perka tik vakarienei, kiti – visai savaitei, treti – prieš...
Skandalingai paprasta: sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu

Skandalingai paprasta: sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu

Epitetas „skandalingai“ pavadinime figūruoja neatsitiktinai – paruošti šias nesaldžias lazdeles itin paprasta, o ėmus valgyti NEĮMANOMA sustoti. Traškios, pagardintos sūriu ir česnaku jos gali tapti... 1
Išbandykite: sveikas ir aromatingas obuolių pyrago receptas

Išbandykite: sveikas ir aromatingas obuolių pyrago receptas

Alternatyva tradiciniam rudens karaliui. Šįkart siūlome pasigaminti sveiką ir itin aromatingą obuolių pyragą. Skanaus!
auGalingas pirmadienis: cukinijų sriuba su lęšiais ir pusryčių skrebučiai

auGalingas pirmadienis: cukinijų sriuba su lęšiais ir pusryčių skrebučiai

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis,... 2
Rudeniškai paskaninta klasika: kepti makaronai su sūriu ir moliūgais

Rudeniškai paskaninta klasika: kepti makaronai su sūriu ir moliūgais

Gal ne visi žino klasikinį anglišką pavadinimą „Mac&Cheese“, tačiau visi pažįsta šį derinį: makaronai ir sūris. Dabar, kai pats moliūgų siautėjimo metas, paskaninkime šią orkaitėje kepamą klasiką bū...
3 sveiki, sezoniniai ir nesunkiai paruošiami užkandžiai rudens vakarams

3 sveiki, sezoniniai ir nesunkiai paruošiami užkandžiai rudens vakarams

Ruduo ir ilgėjantys vakarai keičia daugumos žmonių rutiną: lauke ir gamtoje būnama trumpiau, o namuose – ilgiau. Dėl to gali pasikeisti ir mitybos įpročiai, mat daugiau laiko praleidžiant namų virtuvė...
10 virtinukų receptų: įdarui – nuo bulvių iki cukinijų ar moliūgų

10 virtinukų receptų: įdarui – nuo bulvių iki cukinijų ar moliūgų

Lietingas savaitgalis – pats tas metas ilgiau pasiterlioti su tešla, o gaminant virtinukus tai juk neišvengiama. Tačiau jei įsijungsite smagią muziką arba, dar geriau, turėsite pagalbininkų, virtinukų...
Verta žinoti: produktų svorio lentelė

Verta žinoti: produktų svorio lentelė

Receptuose dažnai nurodomi skirtingi matai - šaukštai, stiklinės, gramai. Siūlome sužinoti, kiek gramų įvairių produktų telpa į šaukštelį, šaukštą, stiklinę.
Makaronai – studentams ir prezidentams: 10 patarimų, kaip teisingai juos virti, ir paprasti receptai

Makaronai – studentams ir prezidentams: 10 patarimų, kaip teisingai juos virti, ir paprasti receptai

Makaronų patiekalai gelbsti daugeliu atveju – kai reikia studentiškai pataupyti, kai spaudžia laikas, kai šaldytuve vos keli kasdieniai produktai, pagaliau, kai reikia pamaitinti didelį būrį.... 2
Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas

Spalio 18-ąją gastronominiame pasaulyje minėta šokoladinių keksiukų diena. Angliškasis keksiuko pavadinimas „cupcake“ (puodelio pyragas) atsirado XVIII – XIX a. sandūroje – visi ingredientai buvo...
Gardžiausi blynai iš cukinijų, bulvių, moliūgų. Renkamės iš 15-os receptų

Gardžiausi blynai iš cukinijų, bulvių, moliūgų. Renkamės iš 15-os receptų

Daržovių gausa, kaip ir orai vis dar lepina, belieka naudotis ir vienu, ir kitu. Nors riebaluose kepti blynai neretai kritikuojami, daugelio jie mėgstami nuo vaikystės, todėl kartais pasilepinti...
Bobų vasaros savaitgaliui – 2 klasikiniai patiekalai: itališkas rizotas ir prancūziškas tortas

Bobų vasaros savaitgaliui – 2 klasikiniai patiekalai: itališkas rizotas ir prancūziškas tortas

Klasika negali pabosti, nes ji atlaikiusi laiko išbandymus, o kai kalba sukasi apie patiekalus, tai reiškia, jog jų skonis nepriekaištingas. Gražaus ir šilto savaitgalio proga pasilepinkite itališka...
Tailando skonių geografija: ko tikėtis skirtinguose regionuose? Šefo iš Tailando receptas

Tailando skonių geografija: ko tikėtis skirtinguose regionuose? Šefo iš Tailando receptas

Tailandas jau seniai tituluojamas rojumi žemėje. Visžalė augalija, nuo kurios įvairovės ir gaivališkumo tiesiog svaigsta galva, ryškiaspalviai žiedai, balto smėlio ir skaidraus vandens skalaujami...
Pasiūlymas vakarienei – 20 populiariausių makaronų patiekalų

Pasiūlymas vakarienei – 20 populiariausių makaronų patiekalų

Sakysite, ir vėl makaronai? Bet kitas paruošimo būdas, kitoks padažas – sūrio ar maltos mėsos, o gal makaronai, pagardinti daržovėmis, – ir jau burnoje jaučiate naują patiekalo skonį.
Vakarienė pas Jurgą ir Paulių: itališki bulvių kukuliai „gnocchi“. Ir kaip netradiciškai pagardinome vištą orkaitėje

Vakarienė pas Jurgą ir Paulių: itališki bulvių kukuliai „gnocchi“. Ir kaip netradiciškai pagardinome vištą orkaitėje

Keliaudami po Neapolį ir jo apylinkes išragavome įvairias buivolių pieno mocarelas. Bet, matyt, viršijome laktozės kiekį, o pereikvojimas blokuoja skrandžio sulčių išsiskyrimą. Todėl jautėme fizinį...
Maisto tinklaraštininkė papasakojo apie duoną su raugu ir pasidalijo 3 sumuštinių receptais

Maisto tinklaraštininkė papasakojo apie duoną su raugu ir pasidalijo 3 sumuštinių receptais

Duona – vienas svarbiausių ir seniausių valgių žmonijos istorijoje. Nors kurį laiką šis kepinys buvo apipintas mitais, dabartiniai valgytojai vis dažniau atsigręžia į tradicijas, todėl sparčiai...
Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 20 keptos lašišos receptų

Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 20 keptos lašišos receptų

Riebioje žuvyje (prie jų priskiriama ir lašiša) yra ne tik daug baltymų, bet ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios labai naudingos organizmui.
10 smagių idėjų Helovino vaišėms

10 smagių idėjų Helovino vaišėms

Kasmet spalio 31-ąją mūsų šalis pasidalina į dvi stovyklas: į tuos, kurie švenčia Heloviną ir tuos, kurie jį visiškai ignoruoja. Šįkart nediskutuosime apie tai, ar šią šventę dera švęsti lietuviams....
Rudens karalienė bulvė: kokias rinktis, kur laikyti, kaip skaniai paruošti? 20 patarimų 

Rudens karalienė bulvė: kokias rinktis, kur laikyti, kaip skaniai paruošti? 20 patarimų 

Statistika byloja, kad lietuvis per dieną suvalgo vidutiniškai 250 g bulvių, o mūsų šalyje auginama apie 70 jų rūšių. Tačiau nereikia nė įdomiųjų skaičių – visiems akivaizdu, jog mūsų virtuvė be... 2
Parašykite atsiliepimą apie 15min