Dabar populiaru

Maistas

10 įdomių pusryčių patiekalų su obuoliais: sumuštiniai, košės, varškėčiai ir apkepėlės

10 įdomių pusryčių patiekalų su obuoliais: sumuštiniai, košės, varškėčiai ir apkepėlės

Kai ryte labai skubame, kartais pusryčiams telieka sugraužti kokį obuolį ir lėkti. Tegul tokių rytų būna kuo mažiau, o su obuoliais verčiau ruošti skanius ir šiltus pusryčių patiekalus. Tokių 10-uką š...
Jau planuojantiems Kalėdų stalą: maisto ekspertė dalinasi 3 kepininių receptais

Jau planuojantiems Kalėdų stalą: maisto ekspertė dalinasi 3 kepininių receptais

Nors iki Kalėdų dar visas mėnuo, vitrinos netrukus ims puoštis, o žmonės ruoštis didžiausioms metų šventėms. Neliks nuošalyje ir planai, susiję su vaišių stalu. Jį papuošti galima ne tik jau...
auGalingas pirmadienis: veganiški žemaičių blynai ir tepamas jogurtinis sūrelis

auGalingas pirmadienis: veganiški žemaičių blynai ir tepamas jogurtinis sūrelis

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis,... 1
Ryškūs skoniai iš Meksikos, Argentinos, Peru ir Čilės: 12 receptų

Ryškūs skoniai iš Meksikos, Argentinos, Peru ir Čilės: 12 receptų

Pietų ir Centrinė Amerika masina daugelį kelionių mėgėjų, o vienas iš ryškiausių parsivežtų įspūdžių – puikus, dažnai netikėtas, įdomiais skoniais nustebinantis maistas. Nesvarbu, buvote ar ne minė...
Sulčių ir jų gėrimų įvairovė: kas vertingo slypi pakuotėse ir buteliukuose?

Sulčių ir jų gėrimų įvairovė: kas vertingo slypi pakuotėse ir buteliukuose?

Koks gėrimas ir numalšina troškulį, ir apdovanoja vitaminų bei kitų naudingų medžiagų puokšte, atsakyti nesunku. Be abejonės, tai daugelio mėgstamos sultys – nuo populiariųjų apelsinų ar pomidorų iki... 2
Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: tobula fokačija, kurios net nereikia minkyti

Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: tobula fokačija, kurios net nereikia minkyti

Vėlyvi savaitgalio pusryčiai su šilta, ką tik iškepta namine duona gali tapti realybe net ir be didelių pastangų. Jau kuris laikas kepu visai neminkytą fokačiją, kurią per naktį brandinu šaldytuve, o...
Naminės duonos diena: 15 receptų pradinukams ir pažengusiems

Naminės duonos diena: 15 receptų pradinukams ir pažengusiems

Šiandien, lapkričio 17-ąją, pasaulyje minima Namuose keptos duonos diena. Lietuvoje šis užsiėmimas pastaraisiais metais atgimė: kepame ne tik mielėmis ar kepimo milteliais, bet ir natūraliu raugu...
Aktyviai gyvenančios Gabrielės apsipirkimo įpročiai: be kokių produktų ji neapsieina?

Aktyviai gyvenančios Gabrielės apsipirkimo įpročiai: be kokių produktų ji neapsieina?

Visi apsiperkame skirtingai – vieni skrupulingai planuojame ir į parduotuvę skubame su sąrašu, kiti pasiduodame spontaniškumui. Dalis žmonių metų metus perka tuos pačius gaminius, kiti kaskart... 5
Verta pasikartoti: 5 klaidos, kurių reikia vengti verdant vištienos sriubą

Verta pasikartoti: 5 klaidos, kurių reikia vengti verdant vištienos sriubą

Aromatinga, skani, sušildanti ir sustiprinanti – tokia turi būti vištienos sriuba, kurią galima ruošti su pačiais įvairiausiais priedais. Tokios sriubos pagrindas – natūralus naminis sultinys,...
Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: boliviniai blynai

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: boliviniai blynai

Bolivija šiomis dienomis dėl politinių įvykių skamba niūriomis spalvomis. Daugeliui ši šalis asocijuojasi su katiliukus nešiojančiomis moterimis, aukštikalnėmis, ir, be abejo, bolivine balanda. Anksč...
Apelsinai – ne tik sultims ar desertams: skaniname ir sriubas, ir salotas, ir mėsą

Apelsinai – ne tik sultims ar desertams: skaniname ir sriubas, ir salotas, ir mėsą

Nors šviežias sultis, kaip ryto palydoves, ko gero, nukonkuravo tirštieji kokteiliai ir granola, yra žmonių, be jų negalinčių gyventi. Yra ir tokių, kuriems apelsinai pirmiausiai siejasi su desertais....
Savaitgalio valgiaraštis: skanūs, nesudėtingi patiekalai ir mėsos, ir daržovių mėgėjams

Savaitgalio valgiaraštis: skanūs, nesudėtingi patiekalai ir mėsos, ir daržovių mėgėjams

Ant nosies savaitgalis, o netrukus pradėsime skaičiuoti iki didžiųjų metų švenčių vis sparčiau tirpstančias dienas. Į prieššventinį maratoną kol kas neįsisukite, kitaip iki jų spėsite pavargti. Šį...
Skanus duetas, tinkamas pasiimti su savimi: perlenktos mini picos ir saldūs batonėliai

Skanus duetas, tinkamas pasiimti su savimi: perlenktos mini picos ir saldūs batonėliai

Su vėstančiais, tačiau vis dar pakankamai gražiais orais pasivaikščiojimų ir kelionių sezonas nesibaigia! TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas pristato patiekalus,...
Vitaminų pilni vaisiai sustiprins šaltuoju laiku: 5 sezoninės žvaigždės ir receptai 

Vitaminų pilni vaisiai sustiprins šaltuoju laiku: 5 sezoninės žvaigždės ir receptai 

Visą vasarą lepinomės lietuviškomis uogomis, ankstyvą rudenį – nuostabiais obuoliais, tačiau orams vis labiau vėstant savo valgiaraštį verta papildyti egzotiškesniais vaisiais. Daugelis jų dabar yra...
Restoranai laviruoja tarp autentikos ir tautiečių skonio: tikri šašlykai kauniečius papiktino

Restoranai laviruoja tarp autentikos ir tautiečių skonio: tikri šašlykai kauniečius papiktino

Lietuvoje įsikūrusių užsienio virtuvių restoranų atstovai sako, kad lietuviai gana noriai ragauja egzotiškus patiekalus. Daliai tautiečių jie yra tiek įprasti, kad šie juos valgo kasdien kaip dienos...
Nidos receptas: kopūstų ir ridikų kimčių salotos

Nidos receptas: kopūstų ir ridikų kimčių salotos

Visas pasaulis eina iš proto dėl sveikos gyvensenos ir ypač žvalgosi į Japonijos, Korėjos virtuves, mėgindami išsiaiškinti ilgo, sveiko gyvenimo paslaptį. Vidutinė gyvenimo trukmė šiose šalyse jau... 1
PASAULIO SKONIAI: švediškos bulvės („Hasselback Potatoes“)

PASAULIO SKONIAI: švediškos bulvės („Hasselback Potatoes“)

Šiaurės šalyse, taip pat ir Lietuvoje, bulvių patiekalai itin populiarūs: jie sotūs ir nebrangūs, paprastai paruošiami, tinkami mūsų, šiauriečių, skoniui. Tačiau ar kada pagalvojote, kad pačią paprasč...
Kaip iškepti tobulus blynus? Ir naujokams, ir patyrusiems kepėjams – apie gudrybes ir klaidas

Kaip iškepti tobulus blynus? Ir naujokams, ir patyrusiems kepėjams – apie gudrybes ir klaidas

Blynus mėgsta visi – ir vaikai, ir suaugusieji, tereikia išsirinkti labiausiai patinkančius, o tai visai nesunku, nes receptų begalė. Nors darbo dieną juos neretai nukonkuruoja košė ar sumuštiniai,... 1
Kai svarbiau ne naujovės, bet patikrintas skonis: 10 nostalgiškų obuolių pyragų receptų

Kai svarbiau ne naujovės, bet patikrintas skonis: 10 nostalgiškų obuolių pyragų receptų

Iš obuolių galime kepti ir tortus, ir įmantriausius apkepus, keksiukus, krepšelius, tačiau, jokia paslaptis, dažną mūsų labiausiai žavi pats paprasčiausias obuolių pyragas, toks, kaip „pas mamą“ ar „...
Visagalė soda: kada ji pravers valant namus ir kur geriau naudoti kitas priemones?

Visagalė soda: kada ji pravers valant namus ir kur geriau naudoti kitas priemones?

Šiais laikais efektyvių valymo priemonių sukurta kone kiekvienam paviršiui ir namų kampeliui. Tačiau yra nemažai žmonių, kurie, prireikus pasirinkti vieną švaros priemonę, rinktųsi geriamąją sodą! Ne... 1
Verta žinoti: produktų svorio lentelė

Verta žinoti: produktų svorio lentelė

Receptuose dažnai nurodomi skirtingi matai - šaukštai, stiklinės, gramai. Siūlome sužinoti, kiek gramų įvairių produktų telpa į šaukštelį, šaukštą, stiklinę.
Idealių kotletų paslaptis: kaip tokius iškepti?

Idealių kotletų paslaptis: kaip tokius iškepti?

Maltinukai arba kotletai tikriausiai puikuojasi ant dažnos šeimininkės stalo. Tačiau kaip juos paruošti, kad jie būtų sultingi, minkšti ir išties labai gardūs?
3 tinklaraštininkių pasiūlymai Kūčioms: lašišos pyragas, krevečių vėrinukai ir silkių sumuštiniai

3 tinklaraštininkių pasiūlymai Kūčioms: lašišos pyragas, krevečių vėrinukai ir silkių sumuštiniai

Patiekalų Kūčioms ruošimas – malonus rūpestis, o kartais ir galvosūkis kulinarijos fanams. Mat, laikantis tradicijų, ant Kūčių stalo neturėtų būti ne tik mėsos, bet ir pieno produktų, kiaušinių,...
Aromatingas moliūgų džemas su migdolais

Aromatingas moliūgų džemas su migdolais

Moliūgas, priešingai nei vaisiai ir uogos, retai valgomas nevirtas ir nekeptas, tačiau kai kurios jo rūšys turi tiek malonaus saldumo, jog gali lengvai virsti skanėstu. Siūlome išsivirti moliūgų dž...
Pasiūlymas vakarienei – 20 populiariausių makaronų patiekalų

Pasiūlymas vakarienei – 20 populiariausių makaronų patiekalų

Sakysite, ir vėl makaronai? Bet kitas paruošimo būdas, kitoks padažas – sūrio ar maltos mėsos, o gal makaronai, pagardinti daržovėmis, – ir jau burnoje jaučiate naują patiekalo skonį.
Kaip tvarkyti namus be įtampos ir nuovargio? Ponios Ramintos ir ekspertų patarimai 

Kaip tvarkyti namus be įtampos ir nuovargio? Ponios Ramintos ir ekspertų patarimai 

Vargu ar kas ginčysis – tvarkinguose namuose tiesiog BŪTI maloniau! O ką jau kalbėti, jog tada ir kūrybiškų idėjų gimsta, ir tarpusavio pykčių mažiau, ir draugų norisi pasikviesti. Tačiau tam, kad...
Auksinio kugelio paslaptys: 7 naudingi patarimai ir klasikinis receptas

Auksinio kugelio paslaptys: 7 naudingi patarimai ir klasikinis receptas

Kugelis – tikras rudens stalo karalius, juo pakvimpa visi namai, o būsimiems valgytojams nereikia baimintis, jog kugelis iširs (kaip cepelinai) ar nuvargins prie keptuvės trypčiojantį kepėją (kaip...
Gardūs ir sotūs vištienos troškiniai: 12 receptų vėlyvam rudeniui

Gardūs ir sotūs vištienos troškiniai: 12 receptų vėlyvam rudeniui

Gabaliukas vištienos, sezoninės daržovės, dar vienas kitas prieskonis ir šiek tiek laiko – iš esmės tai ir viskas, ko reikia nuostabiam troškiniui. Žinoma, vištienos troškinių receptų yra daugybė,...
Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 20 keptos lašišos receptų

Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 20 keptos lašišos receptų

Riebioje žuvyje (prie jų priskiriama ir lašiša) yra ne tik daug baltymų, bet ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios labai naudingos organizmui.
Desertų gerbėjams – morengo ruošimo patarimai ir skanėstai su baltuoju saldėsiu

Desertų gerbėjams – morengo ruošimo patarimai ir skanėstai su baltuoju saldėsiu

Sniegas į mūsų platumas kol kas neskuba, nors, nėra abejonių, yra nemažai to šalto ir balto grožio pasiilgusių žmonių. Gal savotiška kompensacija galėtų tapti nuostabūs desertai su morengais? Juk š...
Parašykite atsiliepimą apie 15min