Dabar populiaru

Maistas

Persimonų sezonas: 5 patarimai norintiems mėgautis skaniausiais vaisiais

Persimonų sezonas: 5 patarimai norintiems mėgautis skaniausiais vaisiais

Persimonų parduotuvėse ir turgavietėse šiuo metu neįmanoma nepastebėti – šviečia visu ryškumu! Ką vertėtų žinoti, jei nutarėte pasilepinti šiais vaisiais – kokius geriausia pirkti, ar lupti žievelę,...
Nidos receptas: skanus ir gražus obuolių pyrago vyniotinis

Nidos receptas: skanus ir gražus obuolių pyrago vyniotinis

Šis neįprastos formos obuolių pyragas skirtas tiems, kas jau pritrūko idėjų, nes visus tradicinius obuolių pyragus jau iškepė, išbandė ir nori kažko dar nebandyto. Tai štai jums naujam gyvenimui...
Paskelbtas restoranų Baltijos šalyse reitingas: kokios pozicijos „White Guide Baltics“ teko lietuviams?

Paskelbtas restoranų Baltijos šalyse reitingas: kokios pozicijos „White Guide Baltics“ teko lietuviams?

Pirmadienį, lapkričio 12-osios vakarą, Taline paskelbtas trisdešimties geriausių Lietuvos, Latvijos ir Estijos restoranų sąrašas. Šių metų geriausiųjų trisdešimtuke, palyginti su pernai, nemažai pokyč... 1
Citrinomis kvepiantys patiekalai: nuo kepto viščiuko iki keksiukų

Citrinomis kvepiantys patiekalai: nuo kepto viščiuko iki keksiukų

Egzistuoja teorija, kad organizmas pats mums „pasufleruoja“, kokių maisto medžiagų trūksta, tada užsinorime konkretaus produkto, pavyzdžiui, grikių, pomidorų ar apelsinų. Vėlyvą rudenį ir žiemą itin...
auGalingas pirmadienis: moliūgų sriuba ir skrebučiai su avokadais ir moliūgų sėklomis

auGalingas pirmadienis: moliūgų sriuba ir skrebučiai su avokadais ir moliūgų sėklomis

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis,...
Pikantiškos ir įdomios trintos sriubos: 10 rudeniškų receptų

Pikantiškos ir įdomios trintos sriubos: 10 rudeniškų receptų

Trinta sriuba ruošiama ne tada, kai nepavyksta išvirti įprastos – klysta taip manantys! Kreminėje sriuboje ingredientai idealiai susijungia, o aksominė tekstūra leidžia puikiai atsiskleisti skoniui....
Šventė kasdien: ant stalo – keptos lašišos patiekalai

Šventė kasdien: ant stalo – keptos lašišos patiekalai

Žuvis seniai nebėra išskirtinai šventinio valgiaraščio ingredientas: tie, kurie laikosi sveikos mitybos patarimų, stengiasi jos valgyti bent porąsyk per savaitę. Nesuklysite kokybiškos žuvies...
Arbatos meistrė: apie gerą arbatą, jos ruošimą ir klaidas, daromas visame pasaulyje

Arbatos meistrė: apie gerą arbatą, jos ruošimą ir klaidas, daromas visame pasaulyje

Žemesnės kokybės arbatos nei maišeliuose vargu, ar galima rasti – tokia arbata pigi, nes į maišelius sudedama tai, kas prasčiausia, portalui LRT.lt sako arbatos meistrė Juyan Webster. Kaip teigia ji,...
10 įdomių obuolių pyragų receptų: kepkite tokį, kokio dar neišbandėte

10 įdomių obuolių pyragų receptų: kepkite tokį, kokio dar neišbandėte

Nemažai kulinarų turi savo pamėgtą obuolių pyrago receptą – vieniems labiau patinka minkštas biskvitinis, kitiems trapus pyragas, kažkam obuolių turi būti nedaug, o kitam, atvirkščiai, tešlos galėtų...
Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

Kol dar nesibaigė ruduo, kviečiu išbandyti dar vieną gardų sezoninį skanumyną su morkomis. Visi jo ragavę manęs tik ir klausinėjo „ar jis tikrai be kvietinių miltų?“, „o jo kremui iš tiesų nenaudojai...
Verta žinoti: produktų svorio lentelė

Verta žinoti: produktų svorio lentelė

Receptuose dažnai nurodomi skirtingi matai - šaukštai, stiklinės, gramai. Siūlome sužinoti, kiek gramų įvairių produktų telpa į šaukštelį, šaukštą, stiklinę.
Ekspertas – apie žemaičių blynus: kuo įdaryti, ant ko kepti, kokių klaidų vengti

Ekspertas – apie žemaičių blynus: kuo įdaryti, ant ko kepti, kokių klaidų vengti

Iš pirmųjų bulvių skubėjome čirškinti tarkuotų bulvių blynus, o dabar, bulvėms jau subrendus, orams vėstant, ateina laikas ir tokiems pažįstamiems, tačiau ne visų kepamiems žemaičių blynams. Šis...
Receptas iš knygos „Natūralus rauginimas“: rauginti obuoliai

Receptas iš knygos „Natūralus rauginimas“: rauginti obuoliai

Rauginti tinka kieti, sultingi, rūgštūs rudeniniai obuoliai, ypač antaniniai. Tokius obuolius senoliai raugdami kopūstus dėdavo į statinės dugną, o vėliau suvalgydavo. Turbūt obuoliai, dedami į kopū...
Pyragas savaitgaliui: 5 nuostabūs skanėstai iš būsimos knygos „Desertai: 365 receptai“

Pyragas savaitgaliui: 5 nuostabūs skanėstai iš būsimos knygos „Desertai: 365 receptai“

Koks savaitgalis be gardaus pyrago? Gabaliukas prie kavos ar arbatos puodelio būtinas – ir mažam, ir dideliam. Siūlome rinktis iš puikaus penketuko – visi šie skanėstai iš netrukus pasirodysiančios...
Nidos receptas: obuolių skiltelės tešloje

Nidos receptas: obuolių skiltelės tešloje

Būsiu atvira: ruduo tikrai nėra mano mėgstamas sezonas. Nemėgstu rudens dėl to, kad niekaip nenoriu širdimi paleisti vasaros, atsisveikinti su ištisą amžinybę trunkančiomis dienomis, su vaiskiais...
15 idėjų, ką skanaus ruošti iš faršo

15 idėjų, ką skanaus ruošti iš faršo

Mėsos faršas. Atrodo, ką iš jo daugiau paruoši, jei ne maltinukus. Na, gal dar balandėlius ar bulvinius blynus. Visgi iš jo pagaminti galima ir šį tą įdomesnio, dar neragauto.
Makaronų patiekalai su mėsa: nuo apkepo su vištiena iki spagečių su jautiena

Makaronų patiekalai su mėsa: nuo apkepo su vištiena iki spagečių su jautiena

Makaronų patiekalus pernelyg nesikartojant būtų galima sukti visus metus – vasarą gaminti lengvesnius, karaliaujant vėsiems orams – sotesnius, sunkesnius. Siūlome pasižvalgyti po receptų, kuriuose...
Įsimintinam draugų vakarėliui – 25 užkandžių receptai

Įsimintinam draugų vakarėliui – 25 užkandžių receptai

Po darbo savaitės reikia atsipūsti, susibėgti su draugais, giminaičiais ir pasidalyti geromis emocijomis bei, žinoma, maistu. Siūlome receptus savaitgalio vakarėliui namuose. Gaminkite drauge – tai...
Idealių kotletų paslaptis: kaip tokius iškepti?

Idealių kotletų paslaptis: kaip tokius iškepti?

Maltinukai arba kotletai tikriausiai puikuojasi ant dažnos šeimininkės stalo. Tačiau kaip juos paruošti, kad jie būtų sultingi, minkšti ir išties labai gardūs?
Kiaulienos kepsnys su džiovintomis slyvomis ir vytintu kumpiu

Kiaulienos kepsnys su džiovintomis slyvomis ir vytintu kumpiu

Su kepsniu paprastai nebūna daug vargo, o pamaitinti juo galima nemažą šeimyną ar bičiulių būrį. Tereikia nusipirkti kokybiškos mėsos, parinkti porą priedų, o kol kepsnys kepa, paruošti tinkančių...
Vakarienei – gardžiausi varškės patiekalai

Vakarienei – gardžiausi varškės patiekalai

Vasarą nesinori apkrauti skrandžio sunkiais valgiais ar juos gaminti valandų valandas prakaituojant prie viryklės...
Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 20 keptos lašišos receptų

Ji24.lt vakarienės pasiūlymas – 20 keptos lašišos receptų

Riebioje žuvyje (prie jų priskiriama ir lašiša) yra ne tik daug baltymų, bet ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios labai naudingos organizmui.
Šventės su silke: 22 įvairiausi receptai

Šventės su silke: 22 įvairiausi receptai

Be silkės patiekalų sudėtinga įsivaizduoti didžiausių žiemos švenčių stalą.
Karališkas minkštutėlis, medumi kvepiantis obuolių pyragas

Karališkas minkštutėlis, medumi kvepiantis obuolių pyragas

Ir kokiems tik kepiniams nenaudojame medaus – nuo medaus torto ir meduolių iki prancūziškų madlenų ar granolos. Rudenį, kai obuolių tiek daug, verta medumi paskaninti obuolių pyragą – tikrai...
Ir vakarienei, ir pusryčiams – skanių ir sveikų kokteilių receptai

Ir vakarienei, ir pusryčiams – skanių ir sveikų kokteilių receptai

Neretai grįžę namo po sunkios darbo dienos norime tiesiog atsipalaiduoti ir lengvai užkandę imtis mėgstamos veiklos. Atrodo, suktis virtuvėje net nesinori, o ir apie sočią vakarienę net baisu...
Paskelbtas visas 30 geriausių Lietuvos restoranų reitingas. Kas atsidūrė viršūnėje?

Paskelbtas visas 30 geriausių Lietuvos restoranų reitingas. Kas atsidūrė viršūnėje?

Karščiu alsuojantį ketvirtadienio vakarą sostinėje esančiuose Pirklių namuose vyko visai Lietuvos maisto industrijai svarbus renginys. Jo metu paskelbta, kurie restoranai pateko į vis didesnio dė... 3
Nidos receptas: viščiukas, troškintas garstyčių ir vyno padaže

Nidos receptas: viščiukas, troškintas garstyčių ir vyno padaže

Prancūziška virtuvė neatsiejama nuo... garstyčių. Nerasite prancūziškos virtuvės, kurios šaldytuve ar spintelėse nestovėtų 3–4 rūšių garstyčių indeliai. Retas prancūziškas troškinys neapsieina be šio...
Pasiūlymas vakarienei – 20 populiariausių makaronų patiekalų

Pasiūlymas vakarienei – 20 populiariausių makaronų patiekalų

Sakysite, ir vėl makaronai? Bet kitas paruošimo būdas, kitoks padažas – sūrio ar maltos mėsos, o gal makaronai, pagardinti daržovėmis, – ir jau burnoje jaučiate naują patiekalo skonį.
Indiška lęšių sriuba su pikantiškomis natomis

Indiška lęšių sriuba su pikantiškomis natomis

Kai lietinga ir žvarbu, norisi ne tik ko nors karšto, bet neprošal išbandyti ir ką nors pikantiškesnio. Tokiomis dienomis verta išsivirti indiškos raudonųjų lęšių sriubos – užtruksite neilgai (raudonų...
15 idėjų vieno kąsnio vaišėms

15 idėjų vieno kąsnio vaišėms

Su šeima norite maloniai pradėti savaitgalį? Geras filmas ir gardi užkandėlė galėtų tapti smagia pradžia. Šios idėjos puikiai pravers ir vaišinant svečius.
Parašykite atsiliepimą apie 15min