Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro vilkas M.Walkneris patyrė traumą: motociklininkas Saudo Arabijoje nestartuos

„Red Bull KTM Factory Racing“ komandos motociklininkas Matthiasas Walkneris negalės startuoti 2024 m. Dakaro ralyje. Iki starto likus mažiau nei mėnesiui patyręs atletas atsidūrė ligoninėje. 2018 m. austras buvo laimėjęs Dakaro ralį absoliučioje įskaitoje.
Matthias Walkneris patyrė traumą
Matthias Walkneris patyrė traumą (M.Walkner asm. nuotr.) / 15min koliažas

Ypatinga misija Dakare: 15min bus vienintelė nepriklausoma Lietuvos žurnalistų komanda

M.Walkneris kartu su komandos draugu Kevinu Benavidesu treniravosi JAV ir ruošėsi Dakarui. Tačiau patyrė avariją, krito nuo motociklo ir patyrė daugybinius kairiojo blauzdikaulio, šeivikaulio ir pėdos lūžius.

Abu sportininkai treniruotę pradėjo vidutiniu tempu, tačiau M.Walkneris dėl dulkių nepamatė penkių metrų aukščio skardžio krašto ir nukrito, smarkiai trenkdamasis į šlaitą. Austrijos atletas apibūdino smūgį kaip „gana stiprų“, bet pridūrė, kad „džiaugiasi, jog nepatyrė sunkios nugaros traumos“. Nes tokiu atveju reikėtų ilgam atsisveikinti su motociklų sportu.

Matthiasas buvo nuskraidintas į ligoninę Palm Springse, ten sėkmingai atlikta kaulų rekonstrukcijos operacija. Dabar laukia reabilitacijos procedūros, todėl M.Walkneris bus perkeltas į gimtąją Austriją. Gali būti, kad prireiks ir dar vienos operacijos, sakė komandos vadovas Andreasas Hölzlis. Nes kol kas kaulai sutvirtinti specialiu aparatu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevin Benavides
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevin Benavides

Tiesa, treniruočių metu koją susižeidė ir K.Benavidesas. Tai verčia jį apriboti treniruotes. Tačiau tikimasi, kad iki Dakaro ralio starto sausio 5 d. Kevinas atsigaus.

Motociklininkų traumos

2023 m. pasaulio ralio-reidų čempionatas M.Walkneriui nebuvo sėkmingas. Nes praėjusio Dakaro ralio pabaigoje austras patyrė stuburo traumą, dėl kurios jis buvo priverstas praleisti Abu Dabio etapą. Jis sugrįžo į Sonoros ralį ir užėmė ketvirtą vietą tarp renkančių čempionato taškus sportininkų.

Desafío Ruta 40 etape (Argentina) jis pasitraukė, nes paskolino motociklo amortizatorių komandos draugui Toby Price'ui. Todėl M.Walkneris čempionatą baigė dvyliktas.

O K.Benavidesas 2023 m. antrą kartą laimėjo Dakaro ralį, tačiau trejas varžybas taip pat praleido dėl traumos. Jis susilaužė šlaunikaulį likus kelioms dienoms iki Abu Dabio (Abu Dhabi Dessert Challenge), po to praleido dvejas varžybas ir per treniruotę vėl patyrė traumą, susilaužė riešą.

Lietuviai 2024 m. Dakare

Lietuvai 2024 m. Dakare atstovaus 10 komandų. Tai – motociklininkas Modestas Siliūnas, keturratininkai Laisvydas Kancius ir Antanas Kanopkinas. Motobagiu startuos Rokas Baciuška su Oriol Vidal Montijano, Emilija ir Arūnas Gelažninkai. Bagiu – Gintas Petrus (su Jose Marquesu). Automobiliais – Vaidotas Žala su Paulo Fiuza, Benediktas Vanagas su Kuldaru Sikku, Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu. Sunkvežimiu – Vaidotas Paškevičius, Gytis Gaspariūnas ir Albert Veliamovič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius