Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dakarsko dienoraštis Nr.1. Kaip jaučiasi Dakaro naujokas Laisvydas Kancius

Dakaro senbuviai puikiai moka pasakoti istorijas ir netgi skambina fortepijonu, pasitikdami šturmaną portugalą. Klaipėdietis keturratininkas Laisvydas Kancius – visiška priešingybė. Santūrus, susikaupęs, jis Džidoje (Saudo Arabija) ramiai laukia pakartotinio COVID-19 testo. Kad galėtų startuoti savo pirmajame Dakare. Preliminariai testo diena – gruodžio 29 d.

Skrisdamas „lietuvių Dakaro lėktuvu“ (būtent taip buvo vadinamas užsakomasis skrydis Vilnius-Džida), Laisvydas sulaukė beveik visų Lietuvos lenktynininkų dėmesio. Vieni tik pasveikino „įstojus į Dakaro bendruomenę“, kiti „davė nudezinfekuotą žaibą“, o treti apgaubė nuoširdžiu rūpesčiu. Gal ilgiausiai prie Laisvydo buvo prisėdęs KREDA šturmanas Darius Vaičiulis.

Darius negailėjo patarimų, o Laisvydas įdėmiai klausėsi. Vienas svarbiausių Dariaus prašymų – protingai paskirstyti jėgas ir pernelyg neskubėti. Nes Dakaras – ilgos lenktynės, kuriose jau vien finišuoti yra didelis dalykas. Ir kurias laimi nebūtinai greičiausi. Būti labai greitu viename etape, o vėliau patirti avariją ar gedimą ir dėl to vėluoti į finišą – labai alinanti situacija naujokui. Todėl D.Vaičiulis primygtinai prašė stengtis nevėluoti finišuoti ir spėti išsimiegoti. Antraip poilsio trūkumas kaip sniego gniūžtė kaupis ir kaupsis.

Laisvydas naudingų patarimų klausėsi jau pirmąją saviizoliacijos dieną. Stengėsi gerai išsimiegoti, o antrą dieną keliaus į sporto salę. Kvietė prisijungti ir 15min bei „iGo2Dakar“ žurnalistus.

Pokalbio fragmentą viešbutyje su Laisvydu žiūrėkite čia:

VIDEO: Dakaras. Pirmoji Laisvydo Kanciaus karantino diena viešbutyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius