Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Titanium MCC“ vasaros pradžią pažymės „1000/500 km“ iššūkiu: kviečia prisijungti motociklininkus

Jau birželio 1-ą dieną motociklininkų klubas „Titanium MCC“ visus baikerius bei važiavimo motociklais entuziastus kviečia į tradicinį, kas dvejus metus rengiamą ir jau šeštą kartą organizuojamą renginį. Šiemet renginys įgavo naujų spalvų – dalyviams siūlomos dvi skirtingo ilgio ir formato distancijos.
„Titanium MCC“ renginio akimirkos
„Titanium MCC“ renginio akimirkos / Organizatoriu nuotr.

Kaip pasakoja „1000/500km“ iššūkį organizuojančio klubo „Titanium MCC“ viceprezidentas Darius Pakalnis, motociklininkai vasaros sezono pradžią kviečiami pažymėti važiuojant motociklu.

Būtent šiame renginyje vairavimo netrūks – per vieną dieną dalyviams reikės įveikti 1000 km distanciją asfaltu. Kita kategorija bus skirta „Soft Enduro“ disciplinos mėgėjams. Jų lauks 500 km maršrutas žvyrkeliais.

„Formatas išliko panašus į tokį, kokiu renginys vyko praėjusį kartą prieš dvejus metus – 1000 km per dieną. Startuoti bus galima iš bet kurios Lietuvos vietos, net ir užsienio.

Tačiau turime naujieną – papildomą „Soft Enduro“ discipliną, kurios dalyviai važiuos per pus trumpesnę distanciją ir tą darys pagal iš anksto sudarytą maršrutą servitutiniais keliais. Tuo metu 1000 km iššūkio dalyviai savo maršrutą susidarinės patys“, – sakė Darius Pakalnis.

VIDEO: „Titanium MCC“ renginys 2022-aisiais

Pasirinkus tiek vieną, tiek kitą distanciją dalyvių lauks specialios užduotys, tad kelionė nebus tiesiog odometro sukimas, bet taps puikia pažintimi su lankytinomis šalies vietomis ir objektais.

„Tie, kurie važiuos „Soft Enduro“ trasą, startuos ir finišuos sodyboje Ėriškiuose ir varžysis važiuodami programėlėje nurodomu maršrutu su tarpinėmis atžymomis.

1000 km iššūkio dalyviai startuos iš bet kur, turės patys susidėlioti savo maršrutą, kad nuvažiavę 1000 km turėtų kuo daugiau aplankytų kelionės taškų. Taškų pasirinkimas bus tikrai gausus – apie 50 lokacijų, tad iš bet kur startavęs dalyvis galės spręsti, kur ir kokia eilės tvarka važiuoti, kad nebūtų švaistomas laikas.

Taigi, čia reikės geros strategijos ir planavimo, o ne greičio. Greitį, beje, irgi kontroliuosime, nes žinant kilometrų skaičių ir laiką, nesunku suskaičiuoti, kokiu vidutiniu greičiu važiavo dalyvis. Raginame laikytis kelių eismo taisyklių ir daugiau dėmesio skirti maršruto strategavimui. Tuomet skubėti tikrai nereikės.

Galų gale, dauguma šio iššūkio dalyvio ir šiaip tiesiog mėgaujasi važiavimu, stoja pertraukėlėms, ilsisi. Tačiau yra ir tokių, kurie visuomet kovoja dėl pergalės, net nenulipdami nuo motociklo pildosi degalus ir juda link kitų taškų.

Tačiau smagu būna ir vieniems, ir kitiems. Viskas priklauso nuo požiūrio. Tai nėra lenktynės, tai nuotykis, iššūkis sau“, – kalbėjo vienas iš organizatorių Darius Pakalnis, pridūręs, kad čia galima važiuoti ne tik individualiai. Yra galimybė burtis ir į komandas, maršrutą važiuoti su kompanionu ar draugų grupe.

Renginio skelbimas
Renginio skelbimas

Galiausiai visas motociklininkų pastangas vainikuos vakarinė dalis sodyboje greta Ėriškių, kur dalyvių lauks prizai, rėmėjų dovanos, žaidimai vaikams ir suaugusiems, vaišės, muzika ir nakvynė.

Kaip sako organizatoriai, dalyvių skaičius yra ribotas, tad norintys prisijungti prie 500 arba 1000 kilometrų iššūkio neturėtų delsti registruotis. Visą informaciją bei registraciją į renginį galima rasti organizatorių „Titanium MCC“ puslapyje paspaudus čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius