-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sardinijoje į lenktynių trasą šokusi „Nauticus“ įgula: „Nėra ko verkti, reikia plaukti“

Lietuvos vėliava vėl plazdena Viduržemio jūroje. Po dviejų savaičių pertraukos čia prasidėjo antrasis buriavimo Čempionų lygos (Sailing Champions League) etapas, šįkart – Sardinijos šiaurėje, prabangiame Porto Červo kurorte.
Lietuvos atstovų komandos „Nauticus“ įgula: Kristoforas Akromas, Tauras Rymonis, Dangis Babikas, Adomas Valavičius
Lietuvos atstovų komandos „Nautikus“ įgula: Kristoforas Akromas, Tauras Rymonis, Dangis Babikas, Adomas Valavičius / „Sailing Champions League“ nuotr.

Išbandyti savo jėgas išskirtinio formato renginyje nusprendė dar viena lietuvių komanda, gegužės 23–26 dienomis vykstančioje regatoje bures pakėlė klubo „Nauticus“ (SCN) komanda.

Joje – keturi patyrę buriuotojai: Dangis Babikas, Adomas Valavičius, Kristoforas Akromas ir komandos kapitonas Tauras Rymonis. Visiems jiems dalyvavimas šioje Čempionų lygos regatoje – debiutinis.

„Mūsų klubas čia dalyvauja pirmą kartą, tačiau įspūdis – jau dabar labai geras. Renginio organizacija puiki, viskas apgalvota iki smulkmenų: nuo registracijos iki bazės paruošimo, nuo teisėjų darbo iki informacijos pateikimo žiūrovams – viskas aukščiausiame lygyje“, – po pirmos dienos pasirodymo 15min kalbėjo T.Rymonis.

Kapitonas sako likęs maloniai nustebintas teisėjų profesionalumu, jie esą laivus stebi iš visų įmanomų kampų ir žaibiškai reaguoja į visus galimus taisyklių pažeidimus.

„Sailing Champions League“ nuotr./Leituvių komanda - trečia iš kairės
„Sailing Champions League“ nuotr./Leituvių komanda - trečia iš kairės

Ketvirtadienį startavusioje regatoje „Nauticus“ komanda iškovojo 17 vietą iš 24. Ir nors šis rezultatas palyginti su ankstesniais lietuvių pasirodymais – džiuginantis, kapitonas savikritiškas. „Iš viso pirmą dieną buvo 4 plaukimai, kiekvienas jų – po 12–15 minučių. Plaukėme geriau nei finišavome, pritrūko technikos ir pasiruošimo.

Jei būtume plaukę idealiai, galėjome būti 9-oje vietoje, tačiau dėl smulkių nesėkmių rezultatas yra kitoks. Bet nėra čia ko verkti, reikia plaukti“, – įspūdžiais dalijosi T.Rymonis.

Pasak jo, komandos, siekiančios aukščiausių pozicijų turnyrinėje lentelėje – itin stiprios. Profesionalų jų pasirengimą lemia reguliarios treniruotės su čia besivaržančiais J/70 klasės laivais.

„Nauticus“ J/70 prisijaukinti bandė pavasarį Gardoje vykusiose treniruotėse, tačiau, kaip sako pats kapitonas, jų buvo per mažai.

„Buriuotojiškos patirties mums pakanka, tačiau norėtųsi būti labiau pasirengusiems valdyti būtent šiuos laivus. Čia yra komandų, kurios su J/70 atidirbę kiekvieną judesį, kiekvieną manevrą ir tai akivaizdžiai matosi. Kita vertus, supratome, kad siekti rezultato čia – įmanoma, tereikia daugiau techniškai padirbėti, jau tuomet galima ir bandyti pakliūti į finalą“, – kalbėjo T.Rymonis.

Šios lygos formatas – visiškai kitoks nei įprastose regatose. Čia varžosi ne laivai, o buriuotojų klubai iš skirtingų šalių. Varžytis čia tenka pagal kiek kitokias taisykles, o ir pats lenktynių tempas daug spartesnis – reikia ir greitesnės reakcijos, ir maksimalaus susikoncentravimo.

Visas renginys susideda iš kelių etapų: pirmasis jų gegužės 9–12 dienomis vyko Palmoje (Maljorkoje), antrasis – Porto Červo (Sardinijoje), trečiasis liepos pradžioje vyks Sankt Peterburge (Rusijoje). Kiekviename jų pirmas 8 vietas iškovojusios komandos keliauja į finalą, jos iškovoja teisę dalyvauti lemiamoje kovoje Šveicarijos Sankt Morico kurorte rugpjūčio viduryje.

„Regatos formatas – visai kitoks, nei esame įpratę, čia viskas vyksta labai greitai – vos vieni finišuoja, už kelių minučių starto signalas skamba jau kitoms komandoms. Varžybose reikia greitos reakcijos, reikia priprasti prie kiek kitokių taisyklių, tačiau tai įdomu“, – tikino komandos kapitonas.

Pasak jo, komanda jau dabar svarsto, kad čia norėtų sugrįžti kitais metais. Kita vertus – varžybos dar tik įgavo pagreitį – „Nauticus“ į lenktynių startą stojo ir penktadienį, jų laukia varžybos šeštadienį ir sekmadienį. Sekmadienį paaiškės ir galutiniai regatos rezultatai. Gal lietuviams vis dėlto pavyks iškovoti kelialapį į finalą?

15min primena, kad pirmame Čempionų lygos etape Palmoje tarp 26 klubų dalyvavo dvi lietuvių komandos – Lietuvoje nepralenkiama „Raganosio“ įgula pasivadinusi „RS280“, ir „Gero vėjo klubas“. Komandos užėmė 22-ąją ir 25-ąją vietas.

Daugiau informacijos apie pirmą Čempionų lygos pusfinalį Maljorkoje, skaitykite čia:

Visas naujienas apie buriavimą sekite projekto „Su vėju!“ puslapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius