Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

44 metų senumo rekordą pakartojęs Nyderlandų herojus: „Esame labai savikritiški“

Denzelis Dumfriesas, Milano „Inter“ krašto gynėjas, tapo tikru Nyderlandų futbolo rinktinės herojumi, tarsi ant padėkliuko atnešusiu savo šaliai bilietą į pasaulio čempionato ketvirtfinalį.

Aštuntfinalyje Nyderlandai 3:1 įveikė JAV, o D.Dumfriesas prisidėjo prie visų trijų oranžinių įvarčių.

Atlikęs du rezultatyvius perdavimus ir pats pelnęs įvartį D.Dumfriesas pakartojo pasiekimą, kurio Nyderlandų rinktinė neregėjo 44 metus ir kurį tik dviems šios šalies futbolininkams buvo pavykę pasiekti.

Vieninteliai Nyderlandų žaidėjai, kurie vieneriose pasaulio čempionato rungtynėse tiesiogiai prisidėjo prie 3 arba daugiau įvarčių – buvo Robas Rensenbrinkas (1978 m.) ir Johanas Cruijffas (1974 m.).

„Rungtynių tikslas buvo laimėti ir aš džiaugiuosi, kad mes tai padarėme“, – atsiėmęs geriausio rungtynių žaidėjo apdovanojimą kalbėjo D.Dumfriesas.

„Per pretrauką labai kritiškai vertinome savo žaidimą, nors ir pirmavome. Pelnėme fantastiškus įvarčius, tačiau per dažnai prarasdavome kamuolius, o tai nepriimtina žaidžiant prieš elitines rinktines pasaulio čempionate“, – sakė D.Dumfriesas, kuris, pasak pranešimų, jau medžioja Londono „Chelsea“ klubas.

„Antroje pusėje mums sekėsi žymiai geriau. Bendrai vertinant, šis mačas mums suteikia neįtikėtino pasitikėjimo savo jėgomis“.

Lousio van Gaalo treniruojami olandai nepralaimi jai 19-ikos rungtynių iš eilės, ir šioje serijoje – net 14 pergalių.

Vis dėlto pasaulio čempionate Nyderlandų žaidimas nebuvo liaupsinamas. Rinktinės kapitonas Virgilas Van Dijkas pritarė D.Dumfriesui sakydamas, kad komanda išlieka savikritiška.

„Jau buvo geriau, bet mes esame savikritiški. Manau, visi Nyderlanduose yra savikritiški. Bet, kita vertus – mes jau ketvirtfinalyje“, – sakė V. Van Dijkas.

L. Van Gaalas tiki, kad jo rinktinė turi „didelius šansus“.

„Daug stiprių rinktinių iki čia net nenuėjo, o mes tęsiame kovą. Dabar turime pasiraitoti rankoves ir vėl kibti į darbus“, – sakė treneris.

Visas pasaulio futbolo čempionato naujienas kviečiame sekti specialiame 15min puslapyje „Futbolo mėnuo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius