-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos komandų pristatymas (III): favoritai ir lenktynės dėl medalių

Sunkiai krypuodami ir koronaviruso daužomi A lygos klubai stoja prie starto linijos. Šį penktadienį turėtų prasidėti stipriausių šalies futbolo komandų batalijos, o prieš jas – tradicinis 15min žvilgsnis į visus dešimt A lygos klubų. Trečioje dalyje – favoritai ir pretendentai į prizininkus.
A lyga
A lyga / 15min koliažas

Pirmąją publikacijos dalį rasite ČIA
Antrąją publikacijos dalį rasite ČIA
Trečiąją publikacijos dalį rasite ČIA

Vilniaus „Žalgiris“

Vilniaus „Žalgiris“

Praėjęs sezonas: auksas

Įkūrimo metai: 1947

A lygoje nuo: 2010-ųjų

Trofėjų lentyna: Lietuvos čempionas (1991, 1991–92, 1998–99, 2013, 2014, 2015, 2016, 2020), LFF taurė (1991, 1992–93, 1993–94, 1996–97, 2003, 2011–12, 2012–13, 2013–14, 2014–15, 2015–16, 2016, 2018), LFF Supertaurė (2003, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2020).

Piniginės storis: apie 1,8 mln. eurų (1,5 mln. pagrindinei komandai)

Žaidėjų vertė: 5,55 mln. eurų

Apranga: „Nike“

Rėmėjas ant marškinėlių: „TOPsport“

Treneris: Kazakhstan Vladimiras Čeburinas (kazachas, 55 metai, 1 sezonas klube)

Žiemos darbai Soccer iconSoccer iconSoccer icon

1 Edvinas Gertmonas, Gaudentas Ralys, Joelis Bopesu („Canet Roussillon“), Marko Karamarko, Ivanas Tatomirovičius, Nemanja Ljubisavljevičius, Elhadji Pape Diaw („Angers“), Saulius Mikoliūnas, Milenas Gamakovas (Sofijos „Slavia“), Karolis Uzėla, Ogenyi Onazi („Sonderjyske“), Ovidijus Verbickas („Taraz“), Mantas Kuklys, Vilius Piliukaitis („Ascoli Picchio“), Matas Vareika, Hugo Videmontas, Gustas Jarusevičius, Francis Kyeremeh, Motiejus Burba, Tomislavas Kišas, Josipas Tadičius (Marijampolės „Sūduva“).
-3 Martinas Berkovecas (Brno „Zbrojovka“), Donovanas Slijngardas, Klemenas Bolha (Kidričevo „Aluminij“), Modestas Vorobjovas (Arado UTA), Domantas Šimkus (Kfar Sabos „Hapoel“), Karlo Kamenaras, Liviu Antalis (Arado UTA), Andrija Kaludžerovičius (Belgrado „Rad“), treneris Aliaksebus Baga („Aktobe“).

Žvaigždė: Star full.svg Star full.svgStar full.svg Saulius Mikoliūnas

36-erių veteranas išgyvena antrąją jaunystę. Praėjusį sezoną jis buvo išrinktas geriausiu A lygos futbolininku ir tapo vyriausiu tai pasiekusiu žaidėju čempionato istorijoje. Geležinis Saulius buvo tikras „Žalgirio“ lyderis tiek aikštėje, tiek rūbinėje ir nepanašu, kad šiemet vaizdas bent kiek keistųsi.

Elvio Žaldario nuotr./Saulius Mikoliūnas
Elvio Žaldario nuotr./Saulius Mikoliūnas

Svarbiausi sviedinių padavinėtojai:

Star full.svgStar full.svg Hugo Videmont, Ogenyi Onazi, Ovidijus Verbickas, Tomislavas Kišas.

Star full.svg Francis Kyeremeh, Josipas Tadičius, Marko Karamarko, Ivanas Tatomirovičius, Nemanja Ljubisavljevičius, Milenas Gamakovas, Joelis Bopesu.

Naujokas: Ogenyi Onazi

Vos antrą kartą mūsų šalies futbolo čempionate žais pasaulio pirmenybėse rungtyniavęs futbolininkas (pirmasis – Lukmanas Haruna). 28-erių vidurio saugas iš Nigerijos 2014-ųjų pasaulio pirmenybėse Brazilijoje žaidė visose keturiose rungtynėse, o po ketverių metų Rusijoje buvo tarp atsarginių. Tokio kalibro legionieriaus Lietuvos futbolas dar neturėjo, tačiau klaustukų dėl po sunkios Achilo traumos sveikstančio saugo yra nemažai. Vilnius gali tapti tramplinu O.Onazi karjeroje, tačiau lygiai taip pat nigerietis gali tapti antruoju Mahamane Traore ar Davidu N'Gogu.

fkzalgiris.lt nuotr./Ogenyi Onazi
fkzalgiris.lt nuotr./Ogenyi Onazi

Praradimas: Modestas Vorobjovas

Tarpsezonio metu „Žalgiris“ prarado ir gerokai brangesnį futbolininką Liviu Antalį, tačiau būtent M.Vorobjovo solidus žaidimas praėjusiais metais ir puikiai veikęs tandenas su Domantu Šimkumi buvo tas raktas, leidęs „Žalgiriui“ pagaliau sugrąžinti A lygos trofėjų į patalpas Olimpiečių gatvėje.

Intriga: Ar V.Čeburino sistema tilps į Vilmos Venslovaitienės nustatytus rėmus?

V.Čeburinas dirbdamas Lietuvoje dar niekada nebaigė čempionato ne prizininkų trejete, tačiau Vilniuje jo laukia kol kas didžiausias iššūkis karjeroje. Ir ne tik todėl, kad vadovaus didžiausią biudžetą turinčiai ir titulą apginti siekiančiai komandai. 55-erių kazacho sostinėje laukia darbas su reikliąja V.Venslovaitiene. „Žalgirio“ klubo vadovė neslepia, kad esminis dalykas, pagal kurį ji vertina trenerius – rezultatai. Dirbdamas Marijampolėje V.Čeburinas skynė vieną A lygos titulą po kito, bet nuolat buvo pašiepiamas dėl pernelyg pragmatiškos ir stipriai gynybinės taktikos. Ar toks pats komandos veidas tenkins ir „Žalgirio“ klubo vadovybę?

Elvio Žaldario nuotr./Vladimiras Čeburinas
Elvio Žaldario nuotr./Vladimiras Čeburinas

Citata. „Žalgirio“ vykdomoji direktorė V.Venslovaitienė: „Iki šiol Vladimiro Čeburino asmeniškai nepažinojau. Žinojau tik, kad yra toks žmogus, rodęs puikų rezultatą ir sugadinęs mums daug nervų. Tai buvo kandidatas, kurio CV kalba už jį.“

15min prognozė: Čempionų titulas.

Po ketverių metų į A lygos viršūnę sugrįžęs Vilniaus klubas turi visus šansus joje išsilaikyti dar metus. Tarpsezonyje komanda prarado ne tik čempioniškos komandos architektą Aliaksejų Bagą, bet ir būrį ypač svarbius vaidmenis turėjusių žaidėjų (M.Vorobjovas, D.Šimkus, L.Antalis), tačiau žiemą atlikti namų darbai teikia nemažai vilčių. Prognozė – „Žalgiris“ apgins čempionų titulą, o V.Čeburinas ketvirtą kartą pasipuoš aukso medaliu bei vos antruoju žmogumi Lietuvos futbolo istorijoje po Šenderio Giršovičiaus, laimėjusiu auksą su daugiau nei vienu A lygos klubu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilma Venslovaitienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilma Venslovaitienė

Repeticijos: 3 pergalės, 1 pralaimėjimas

Kėdainių „Nevėžis“ 4:2, Vilniaus „Riteriai“ 1:3, Vilniaus „Riteriai“ 3:0, „Kauno Žalgiris“ 3:2.

Marijampolės „Sūduva“

Marijampolės „Sūduva“

Praėjęs sezonas: sidabras

Įkūrimo metai: 1942

A lygoje nuo: 2002-ųjų

Trofėjų lentyna: Lietuvos čempionas (2017, 2018, 2019), LFF taurė (2006, 2009, 2019), LFF Supertaurė (2009, 2018, 2019).

Piniginės storis: 800 tūkst. eurų

Žaidėjų vertė: 4 mln. eurų

Apranga: „Joma“

Rėmėjas ant marškinėlių: „Hikvision“

Treneris: Victoras Basadre (51 metai, ispanas, 1 sezonas klube)

Žiemos darbai Soccer iconSoccer iconSoccer icon

1 Ivanas Kardumas, Makis Giannikoglou (Janinos PAS), Vilius Stebrys, Thomasas Salamonas, Vaidas Slavickas, Semiras Kerla, Aleksandras Živanovičius, Markas Beneta (Sosnoveco „Zaglębie“), Jevgenas Jefremovas, Nicolas Gorobsovas, Povilas Leimonas, Giedrius Matulevičius, Xabi Auzmendi („Sestao River“), Nacho Casesas (Larnakos AEK), Romainas Habranas (Taragonos „Gimnastic“), Catalinas Tira (Bukarešto „Rapid“), Aleksandras Makasis (Minsko rajono „Isloč“), Mikelis Gurrutxaga.
-3 Ignas Plūkas (Kauno „Hegelmann Litauen“), Algis Jankauskas (FA „Šiauliai“), Ivanas Hladikas (Nepolomicių „Puszcza“), Linas Klimavičius, Andro Švrljuga (Rijekos „Orijent“), Domagojus Pušičius, Glebas Kluškinas (Jūrmalos „Noah“), Renanas Oliveira, Eligijus Jankauskas („Panevėžys“), Josipas Tadičius (Vilniaus „Žalgiris“), Valerijus Šabala (Konstancos „Viitorul“), Mihretas Topčagičius („Osijek“), vyr. treneris Saulius Širmelis.

Žvaigždė: Star full.svgStar full.svgStar full.svg Thomasas Salamonas

Kokybiškiausias ir universaliausias „Sūduvos“ futbolininkas ir marijampoliečiai gali džiaugtis, kad pavyko austrą išsaugoti. Praėjusį sezoną „suvalkiečių Kimmichas“ žaidė keliose pozicijose ir beveik visur jautėsi kaip žuvis vandenyje. Tiesa, priešsezoniniame cikle saugas nesužaidė nė vieno mačo dėl kojos skausmų, bet jau yra sugrįžęs į Marijampolę ir pradėjo pasirengimą. Antras sezonas kur kas labiau pažįstamoje aplinkoje turėtų būti dar sėkmingesnis.

fksuduva.lt nuotr./Thomasas Salamonas
fksuduva.lt nuotr./Thomasas Salamonas

Svarbiausi sviedinių padavinėtojai:

Star full.svgStar full.svg Nicolas Gorobsovas, Romainas Habranas,

Star full.svg Aleksandras Makasis, Xabi Auzmendi, Nacho Casesas.

Naujokas: Romainas Habranas

Nors tarpsezonio metu daugiausia kalbėta apie ilgamečio Chichono „Sporting“ žaidėjo Nacho Caseso atvykimą ir jo solidžią patirtį Ispanijos „La Liga“ čempionate, kur kas didesnį įspūdį pasirengimo cikle paliko 26-erių prancūzas Romainas Habranas. Užteko vos kelių rungtynių, jog suprastum, kad PSG auklėtinis turi puikias galimybes šiemet tapti ne tik „Sūduvos“, bet galbūt ir visos A lygos geriausiu futbolininku.

Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Romainas Habranas
Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Romainas Habranas

Praradimas: Nėra

Šį tarpsezonį Marijampolėse susiklostė išties unikali situacija. Tik su sidabru pernai likęs „Sūduvos“ klubas pasikeitė iš pagrindų ir kas įdomiausia nebuvo nė vieno futbolininko, kurį Vidmantas Murauskas norėjo pasilikti, bet to padaryti jam nepavyko. Net Josipo Tadičiaus persikėlimas į aršiausią konkurentą Vilniaus „Žalgirį“ Suvalkijos sostinėje nesukėlė žemės drebėjimo, nes naujajam komandos strategui Victorui Basadre tokio stiliaus puolėjo nereikėjo.

Su visais klubą palikusiais žaidėjais buvo atsisveikinta draugiškai ir dar palinkėta sėkmės, o dar du ilgamečiai komandos žaidėjai Ivanas Kardumas ir Semiras Kerla su savo galiojančiais kontraktais liko Marijampolėje, nors „Sūduvos“ vadovai būtų mieliau juos išleidę į kurį nors kitą klubą.

Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Victoras Basadre
Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Victoras Basadre

Intriga: Ar gali ispaniškos idėjos prigyti Marijampolėje?

Keletą pastarųjų metų laiminčio „Sūduvos“ vizitinė kortelė buvo solidi gynyba ir nuostabiai išnaudojamos standartinės situacijos. Naujasis treneris mokys suvalkiečius visai kitokio futbolo. Įdomu, per kiek laiko Lietuvos vicečempionai įsisavins ispaniškas naujojo trenerio idėjas. Kontrolinėse rungtynėse, kad ir kaip jų rezultatų nesureikšmintų V.Basadre, „Sūduva“ strigo. Įdomu, kaip bus sezonui prasidėjus?

Citata: „Šie planai nėra gimę su pralaimėjimu, jie gimė, nes čia esu jau daug metų. Ir idėjomis, ir amžiumi jau pasenom. Pasižiūri į veidrodį ir matai priešais save žmogų, įkopusį į septintą dešimtį. Gal laikas ir iš tos pusės pagalvoti apie ramesnį gyvenimą“, – prieš sezoną klubo savininkas Vidmantas Murauskas svarstė apie pasitraukimą.

Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Vidmantas Murauskas
Vytauto Kuralavičiaus nuotr./Vidmantas Murauskas

15min prognozė: Sidabras ir atsilikimas nuo pirmos vietos didesnis nei nuo trečios.

Tikėtina, kad ir šiemet turėsime dviejų žirgų lenktynes, kuriose marijampolietiškajam teks tenkintis sidabru. Komandos sudėtis pasikeitė kur kas labiau nei Vilniuje ir čempioniškos komandos statybos gali užtrukti ilgiau nei sezoną.

Repeticijos: 2 pergalės, 2 lygiosios, 2 pralaimėjimai.

Kauno „Hegelmann Litauen“ 1:2, Kauno „Hegelmann Litauen“ 1:1, Gargždų „Banga“ 1:1, „Panevėžys“ 0:1, Vilniaus „Riteriai“ 2:0, Kėdainių „Nevėžis“ 1:0.

„Kauno Žalgiris“

„Kauno Žalgiris“

Praėjęs sezonas: bronza

Įkūrimo metai: 2004

A lygoje nuo: 2015-ųjų

Trofėjų lentyna: A lygos bronza (2020)

Piniginės storis: 800 tūkst. eurų

Žaidėjų vertė: 2,95 mln. eurų

Apranga: „Hummel“

Rėmėjas ant marškinėlių: „Žalgiris“

Treneris: Rokas Garastas (32 metų kaunietis, 2 sezonas klube)

Žiemos darbai Soccer icon

1 Deividas Mikelionis, Airidas Mickevičius, Dovydas Vilkas, Rimvydas Sadauskas, Stevenas Thicot, Martynas Dapkus, Rudinilsonas Silva, Egidijus Vaitkūnas, Guilherme de Souza (Razgrado „Ludogorec II“), Domantas Putrius, Gratas Sirgėdas, Karolis Šilkaitis, Linas Pilibaitis, Deividas Šešplaukis, Emmanuelis Davidas, Renato Matosas (Gargždų „Banga“), Philipas Otele, Domantas Vitkus, Michaelas Thuique'as (Vilniaus „Riteriai“).
-3 Armantas Vitkauskas (Vilniaus „Riteriai“), Ernestas Mockus, Jurijus Bušmanas (Petropavlo „Kyzylžar“), Pijus Širvys („Panevėžys“), Martynas Medelinskas, Simonas Paulius (FA „Šiauliai“), Matas Popiera, Benas Anisas (Gargždų „Banga“), Simonas Urbys (Gargždų „Banga“).

Žvaigždė: Star full.svgStar full.svgStar full.svg Gratas Sirgėdas

Praėjusį sezoną Gratą tradiciškai kiek pristabdė traumos, tačiau tuomet kai galėjo žaisti, žaidė užtikrintai ir buvo viena ryškiausių figūrų aikštėje. Solidus saugo žaidimas neliko nepastebėtas ir nacionalinės rinktinės trenerių – „Kauno Žalgirio“ futbolininką Valdas Urbonas nuolat kviesdavo į komandą ir joje kūrybingas saugas turėjo svarbų vaidmenį. Išsaugoti prie karjeros piko artėjantį 26-erių talentą buvo vienas svarbiausio šio tarpsezonio darbų ir kauniečiams pavyko tai padaryti.

Sauliaus Čirbos nuotr./Gratas Sirgėdas
Sauliaus Čirbos nuotr./Gratas Sirgėdas

Svarbiausi sviedinių padavinėtojai:

Star full.svgStar full.svg Stevenas Thicot, Linas Pilibaitis.

Star full.svg Martynas Dapkus, Karolis Šilkaitis, Emmanuelis Davidas, Philipas Otele.

Naujokas: Michaelas Thuique'as

29-erių brazilui iš San Paulo tai gali būti renesanso sezonas po labai slogaus karjeros etapo Vilniaus „Riteriuose“. „Kauno Žalgiris“ bus trečiasis jo klubas Lietuvoje po metų praleistų Jonavoje bei sostinėje ir pats pajėgiausias. M.Thuique'as turi nemažai potencialo, tačiau jo atskleisti „Riteriuose“ praėjusiais metais nesugebėjo ir netgi nepatekdavo į starto sudėtį. Kaune konkurencija bus dar didesnė, tačiau bent jau kontroliniai mačai parodė, kad R.Garastas legionieriui yra pasiruošęs suteikti šansą reabilituoti savo karjerą.

Praradimas: Jurijus Bušmanas

Universalus ukrainietis du sezonus atstovavo Kauno komandai ir buvo vienas komandos lyderių, tad jo netektis turėtų atsiliepti labai skaudžiai, juolab, kad rimtos pamainos 30-ečiui futbolininkui „Kauno Žalgiris“ taip ir neatrado.

Sauliaus Čirbos nuotr./Stevenas Thicot
Sauliaus Čirbos nuotr./Stevenas Thicot

Intriga: kas slepiasi po paslapties skraiste?

Istorinę bronzą pernai iškovojęs „Kauno Žalgiris“ šį tarpsezonį, be jokios abejonės, buvo pati paslaptingiausia A lygos komanda. Kauniečiai buvo labai vangūs naujų žaidėjų žvejyboje, bet išsaugojo beveik visą praėjusių metų sudėtį. Pasirengimo laikotarpiu Roko Garasto komanda taip pat elgėsi kiek netipiškai – beveik išvis viešai nerodė kontrolinių mačų epizodų ir atsisakė būti transliuojama internete. Tiesa, kauniečiai sužaidė net devynis kontrolinius mačus – daugiausia iš visų A lygos komandų. Ar gali ši jaunojo trenerio taktika nustebinti? Sezono pradžioje – tikrai taip. Ironiškiausia tai, kad „paslaptingieji“ kauniečiai jau pirmajame ture pateks į didžiuosius ekranus – būtent jų akistata su Gargždų „Banga“ bus rodoma per TV6 televiziją.

Citata. „Kauno Žalgirio“ klubo direktorius Eimantas Pūras: „Norėtume šiemet finišuoti bent vienu laipteliu aukščiau negu pernai“.

15min prognozė: ketvirta vieta.

Praėjusį sezoną „Kauno Žalgiris“ iki pat sezono pabaigos kovėsi su A lygos milžinais iš sostinės bei Suvalkijos ir slapčia tikėjosi, jog gali pakilti bent iki antrojo laiptelio. Nepavyko, tačiau ir bronzos medaliai tapo istoriniu gana jauno klubo pasiekimu. Visgi šio sezono starte „Kauno Žalgiris“ neatrodo sustiprėjęs, o alsavimas į nugarą iš Panevėžio stipriai buvo juntamas jau praėjusio sezono pabaigoje. Atsargiai prognozuojame, kad šiemet R.Garasto kariaunai teks žengti mažą žingsnelį atgal ir Kaunas A lygos rikiuotėje liks už prizininkų pakylos.

zalgiris.lt nuotr./Rokas Garastas
zalgiris.lt nuotr./Rokas Garastas

Repeticijos: 4 pergalės. 3 lygiosios, 2 pralaimėjimai

Gargždų „Banga“ 10:2, Kėdainių „Nevėžis“ 2:2, Vilniaus „Riteriai“ 2:2, Telšių „Džiugas“ 0:0, „Panevėžys“ 0:5, Kauno „Hegelmann Litauen“ 1:0, Vilniaus „Žalgiris“ 2:3, „Šiauliai“ 2:0, „Jonava“ 2:1.

„Panevėžys“

„Panevėžys“

Praėjęs sezonas: penkta vieta

Įkūrimo metai: 2015

A lygoje nuo: 2019-ųjų

Trofėjų lentyna: LFF taurė (2020). Stalčiuje – Pirmos lygos nugalėtojo medalis (2018).

Piniginės storis: 750 tūkst. eurų

Žaidėjų vertė: 2,7 mln. eurų

Apranga: „Hummel“

Rėmėjas ant marškinėlių: „Volkswagen“

Treneris: Luísas Miguelis de Olimas Andrade (oficialiai, portugalas, 39 metai, pirmas sezonas klube), João Luísas Martinsas (faktiškai, portugalas, 53 metai, antras sezonas klube)

Žiemos darbai Soccer iconSoccer icon

1 Rafaelis Broetto, Šarūnas Jurevičius, Hugo Figueredo, Rafaelis Floro, Justinas Januševskis, Franklinas Onwudiwe (Rygos „Metta“), Matheusas Bissi, Evaldas Urmonas, Matijus Remeikis, Chrysovalantis Kozoronis, Tautvydas Eliošius, Paulius Janušauskas, Žygimantas Baguška, Domantas Vaičekauskas, Domantas Antanavičius (Celės „Celje“), Ernestas Veliulis, Jeffrey Sarpongas (Ksantės „Xanthi“), Pijus Širvys („Kauno Žalgiris“), Sebastianas Vasquezas, Eligijus Jankauskas (Marijampolės „Sūduva“), Elivelto, Ignas Kružikas, Eimantas Abramavičius, Jorge Eliasas.
-3 Lukas Čerkauskas (Kauno rajono „Hegelmann Litauen“), Vytas Gašpuitis („Dunfermline Athletic“), Bruno Fandinho („Bangu Atletico Clube“), Edenilsonas Bergonsi, Tomas Salamanavičius, Kotaro Amemiya, Sanjinas Vrebacas.

Žvaigždė: Star full.svgStar full.svg Rafaelis Broetto

„Panevėžio“ vartininkas viso praėjusio sezono metu demonstravo lyderio savybes, o tikru didvyriu tapo metų pabaigoje, kai svarbiausiame LFF taurės finalo mače baudinių serijoje gelbėjo komandą net patyręs rankos lūžį. Trisdešimtmečio brazilo išlaikymas buvo vienas pagrindinių „Panevėžio“ tikslų ir su juo klubo vadovas Bronius Vaitiekūnas susidorojo iš karto pasibaigus praėjusiam sezonui.

fkpanevezys.lt nuotr./Rafaelis Broetto
fkpanevezys.lt nuotr./Rafaelis Broetto

Svarbiausi sviedinių padavinėtojai:

Star full.svgStar full.svg Jeffrey Sarpongas.

Star full.svg Eligijus Jankauskas, Domantas Antanavičius, Jorge Elias, Matheusas Bissi, Ernestas Veliulis, Tautvydas Eliošius.

Naujokas: Jeffrey Sarpongas

Ryškus naujokas. 32-ejų Ganos atakuojantis saugas į Lietuvą atsiveža solidų patirties bagažą, kurį sukaupė tokiuose klubuose kaip Amsterdamo „Ajax“ ar Sen Sebastiano „Real Sociedad“. „Eredivisie“ lygoje „Panevėžio“ naujokas sužaidė 104 susitikimus, per kuriuos įmušė 6 įvarčius ir atliko 19 rezultatyvių perdavimų. „La Liga“ čempionate J.Sarpongas per 19 rungtynių pelnė vieną įvartį ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Smalsu, kiek motyvacijos futbolininkui dar belikę lakstyti po lietuviško futbolo dirvonus ir ar parakas dar nesudrėkęs?

fkpanevezys.lt nuotr./Jeffrey Sarpongas
fkpanevezys.lt nuotr./Jeffrey Sarpongas

Praradimas: Vytas Gašpuitis

Panevėžiečių gynybą praėjusį sezoną puikiai cementavęs vidurio gynėjas solidžiu žaidimu išsikovojo vietą Lietuvos rinktinėje ir galiausiai išaugo A lygos komandos marškinėlius. Šią žiemą galingo stoto 26-erių futbolininkas pradėjo krimsti legionieriaus duoną ir pasirašė sutartį su „Dunfermline Athletic“ iš Škotijos.

fkpanevezys.lt nuotr./Joao Martinsas
fkpanevezys.lt nuotr./Joao Martinsas

Intriga: ar gali J.Martinsas Panevėžyje sukurti dar vieną portugališką stebuklą?

Praėjusiais metais „Panevėžio“ vairą perėmęs portugalas tapo tikru vietos sirgalių numylėtiniu ir užkėlė komandą į dar neregėtas aukštumas. Sensacingai laimėta LFF taurė, finale įveikus Marijampolės „Sūduvą“, pirmą kartą klubo istorijoje išmušė langą į Europą.

Praėjusio sezono pabaigoje „Panevėžys“ demonstravo ypač solidų žaidimą ir futbolo kokybe nedaug nusileisdavo tik Vilniaus „Žalgiriui“. Dar vėlų rudenį „Panevėžys“ pagirtinai atliko būtinus namų darbus ir išsaugojo visą sėkmingai žaidusio kolektyvo branduolį. Maža to, klubą papildė keli solidūs naujokai – Jeffrey Sarpongas, Eligijus Jankauskas, Domantas Antanavičius.

Kryptingai dirbantis klubas yra vienas geriausių šių dienų A lygos pavyzdžių, o galimybė žaisti Europoje dar labiau išplėtė klubo galimybes. Prieš sezoną pasirašyta sutartis su UAB „Kredora“, kuri yra oficialus „Volkswagen“ koncerno atstovė, tad nuo šiol šio Vokietijos automobilių milžino logotipas puoš panevėžiečių marškinėlius.

Citata. Klubo vadovas Bronius Vaitiekūnas: „Panevėžys“ šiemet taikysis į A lygos medalius, stengsis iškovoti kelialapį į Europos taurių varžybas ir kuo sėkmingiau debiutuoti UEFA Konferencijų lygoje.

Asmeninio archyvo nuotr./Bronius Vaitiekūnas
Asmeninio archyvo nuotr./Bronius Vaitiekūnas

15min prognozė: istorinė bronza.

J.Martinsas ir be UEFA Pro licencijos yra vienas geriausių A lygos trenerių ir šiemet pasiruošęs žengti dar vieną žingsnį į priekį.

Sezono pradžioje atrodo, kad visas dedamąsias šiems tikslams pasiekti „Panevėžys“ turi, o pagrindinis konkurentas dėl bronzos „Kauno Žalgiris“ neatrodo padaręs tvirto žingsnio į priekį. Jei praėjusio sezono pabaigoje demonstruotą kokybę Aukštaitijos klubas išlaikys, prognozuojame, kad Panevėžio miestas po aštuonerių metų sugrįš ant A lygos prizininkų pakylos.

Repeticijos: 3 pergalės, 1 lygiosios, 1 pralaimėjimas.

Telšių „Džiugas“ 3:1, Gargždų „Banga“ 4:1, Vilniaus „Žalgiris“ 3:1, Vilniaus „Žalgiris“ 1:3, „Kauno Žalgiris“ 2:2.

Klubų vertės parengtos pagal Transfermarkt duomenis, o sudėtys – pagal alyga.lt informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius