Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga: dešimt išvadų po 23-iojo turo

Pagaliau – įspūdingai varžovus spaudę „Liverpool“ futbolininkai nutraukė fantastišką „Premier“ lygos lyderio „Manchester City“ nepralaimėtų rungtynių seriją. Tuo tarpu Londono „Arsenal“ toliau klimpsta. 15min tradiciškai pateikia dešimt išvadų po dar vieno, jau 23-ojo čempionato turo.
„Premier“ lygos 23-ojo turo apžvalga
„Premier“ lygos 23-ojo turo apžvalga / „Scanpix“ nuotr.

P.Guardiolai skauda kairįjį galvos kampą?

„Liverpool“ – „Manchester City“ 4:3

Anglijos futbolo apžvalgininkai šį mačą turbūt pagrįstai vadino priežastimi, kodėl futbolas taip mylimas visame pasaulyje. Nors gynyboje abu klubai toli gražu neblizgėjo, puolime žaista įspūdingai – ypač puikiai pasirodė „Liverpool“, kuriam nepritrūko į Barseloną išdūmusio Philippe'o Coutinho.

Aišku, kiek juokinga „raudonųjų“ euforija – juk čempionato klubas tikrai nelaimės. Nieko aiškaus ir dėl išlikimo pirmajame ketverte. Negana to, socialiniuose tinkluose jau primenama, kad „Liverpool“ po įspūdingų pasirodymų prieš didžiuosius klubus neretai suklumpa prieš autsaiderius. Pirmadienį kaip tik laukia išvyka į Svonsį.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Liverpool“ sekmadienį išnaudojo „Man City“ klaidas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Liverpool“ sekmadienį išnaudojo „Man City“ klaidas

„Man City“ tikrai laimės „Premier“ lygą – galbūt tik „Liverpool“ šį sezoną sugebėjo taip paspausti favoritus. Tačiau Pepui Guardiolai gali tekti skubiai spręsti kairiojo krašto gynėjo problemą – jau senokai iš rikiuotės iškritęs Benjaminas Mendy, o dabar traumą patyrė Fabianas Delphas, kuris, tiesa, ir taip žaidė ne savo pozicijoje.

Lieka Danilo, o šis brazilas sekmadienį neatrodė labai solidžiai. Aišku, kokybės „Man City“ ekipoje užtenka su kaupu, tačiau stipresni varžovai tikrai stengsis pasinaudoti akivaizdžia skyle kairiajame gynybos krašte.

„Stoke City“ neatrodė tragiškai

Kaip ekipa, ką tik praradusi vyriausiąjį trenerį Marką Hughesą, „Stoke City“ rungtynėse su galinguoju „Manchester United“ tikrai neatrodė tragiškai ir pirmajame kėlinyje turėjo kelias geras progas pasižymėti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulas Lambertas (viduryje)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paulas Lambertas (viduryje)

Aišku, galiausiai nugalėjo klasė. Naujasis klubo strategas Paulas Lambertas, kurio paskyrimu, beje, „Stoke City“ aistruoliai socialiniuose tinkluose baisiausiai piktinosi ir nusivylę siūlė įsigyti sezono abonementus už 1,5 svaro, iš tribūnos stebėjo, kaip Antonio Valencia, Anthony Martialis ir Romelu Lukaku trimis gražiais smūgiais iškovojo tris taškus šeimininkams.

Dabar „raudonuosius velnius“ nuo lyderio „Man City“ skiria nebe 15, o 12 taškų. Ar įmanoma pasivyti P.Guardiolos kolektyvą? Beveik neabejotinai ne, bet J.Mourinho tikrai bandys paspausti „miestiečius“.

Kaip sustiprinti puolimą?

Londono „Chelsea“ – „Leicester City“ 0:0

Trejos iš eilės nulinės lygiosios (vienos lygoje, kitos – Lygos taurėje, trečiosios – Futbolo asociacijos taurėje) „Chelsea“ ekipos trenerį Antonio Conte neabejotinai varo į neviltį. Alvaro Morata kol kas įrodinėja, kad Anglijoje jam dar per sunku, o daugiau įrankių puolime „aristokratams“ trūksta.

„Chelsea“ po mačo su „Leicester City“, kurį šiaip jau buvo vertas pralaimėti, nukrito į ketvirtąją vietą turnyro lentelėje, o nuo penktąją poziciją užimančio „Tottenham Hotspur“ klubą jau skiria tik trys taškai.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Chelsea“ neįmušė įvarčio jau trejas iš eilės rungtynes
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Chelsea“ neįmušė įvarčio jau trejas iš eilės rungtynes

Pirmuoju pirkiniu per sausio mėnesį atsivėrusį žaidėjų perėjimo „langą“ tapęs Rossas Barkley vis dar traumuotas, tad A.Conte gali būti priverstas skubiai ieškoti pastiprinimo puolimui. Kol kas pavardės neįkvepiančios: kalbama, kad italas vertina „West Ham United“ milžiną Andy Carrollą.

Šis puolėjas mėgsta traumas, bet A.Conte, regis, tai nėra labai svarbu, be to, panašu, kad „Chelsea“ vadovybė šį sezoną nėra linkusi išlaidauti.

Heung-Min Sonas tiesiog spindi

Londono „Tottenham Hotspur“ – Liverpulio „Everton“ 4:0

Šios rungtynės „Spurs“ klubui, kuris toliau kovoja dėl vietos pirmajame ketverte, žadėjo būti nelengvos, ir iš pradžių išties buvo sunkoka. Tačiau svečių gynybą pramušė jau kelintą kartą galingai rungtyniavęs Londono klubo legionierius iš Pietų Korėjos Heung-Min Sonas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Heung-Min Sonas pastarosiomis savaitėmis žaidžia puikiai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Heung-Min Sonas pastarosiomis savaitėmis žaidžia puikiai

Tai buvo jau penktasis iš eilės krašto puolėjo įvartis „Tottenham Hotspur“ rungtynėse namų stadione „Premier“ lygoje. Turbūt galima drąsiai sakyti, kad „Spurs“ priekyje turi ne tik Harry Kane'ą.

Geros abiejų puolėjų formos Londono klubui tikrai prireiks. Jau sausio pabaigoje startuoja sudėtingas akistatų su pajėgiais oponentais maratonas – paeiliui laukia mačai su „Manchester United“ (namuose), „Liverpool“ (išvykoje), „Arsenal“ (namuose) ir Turino „Juventus“ UEFA Čempionų lygoje (išvykoje).

A.Wengeras rizikavo ir pralošė

„Bournemouth“ – Londono „Arsenal“ 2:1

Nors pernai pavasarį tūkstančiai „Arsenal“ aistruolių piktai ragino ilgametį klubo strategą Arsene'ą Wengerą pasitraukti, prancūzas pasirašė naują dvejų metų sutartį ir pažadėjo pagerinti ekipos žaidimą – juk „kanonieriai“ pirmą kartą po 19 metų nepateko į UEFA Čempionų lygą.

Bet dabar, po dar vieno pralaimėjimo panašu, kad A.Wengero rizika neperformuoti komandos, pavyzdžiui, jau vasarą už didelius pinigus parduodant Alexį Sanchezą („Man City“ siūlė 60 mln. svarų sterlingų) nepasiteisino.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./A.Wengero vadovaujamas „Arsenal“ neišbrenda iš krizės
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./A.Wengero vadovaujamas „Arsenal“ neišbrenda iš krizės

Ekipa per pastarąsias devynerias rungtynes „Premier“ lygoje laimėjo vos du kartus ir žengia vos šeštojoje vietoje. Nuo principinio varžovo „Tottenham Hotspur“ klubą skiria 5 taškai, nuo lyderio „Man City“ – net 23 taškai.

Be to, gali būti dar blogiau. Artimiausiomis dienomis klubą turėtų palikti ambicijų stoka nusivylęs A.Sanchezas, kuris greičiausiai išvyks į „Manchester United“. Apie pamainą, žinoma, galvojama, o ji gali būti įspūdinga. Pranešama, kad „Arsenal“ gali papildyti Dortmundo „Borussia“ superpuolėjas Pierre-Emerickas Aubemeyangas, taip pat – „Bordeaux“ brazilas Malcolmas.

Pasitaisęs M.Arnautovičiaus charakteris

„Huddersfield Town“ – Londono „West Ham United“ 1:4

Austras Marko Arnautovičius, dar rungtyniaudamas „Stoke City“ klube, labiausiai pasižymėdavo ne įvarčiais, o nestabiliu žaidimu ir nesportišku elgesiu. Tokia pat buvo sezono pradžia ir naujoje darbovietėje – „West Ham Utd“ ekipoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./D.Moyesas sugeba išnaudoti M.Arnautovičiaus talentą
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./D.Moyesas sugeba išnaudoti M.Arnautovičiaus talentą

Tačiau Slaveną Biličių trenerio poste pakeitęs Davidas Moyesas ne tik pataisė savo kaip stratego reputaciją, bet prikėlė M.Arnautovičių galingam skrydžiui. Austras šeštadienį prisidėjo prie visų keturių svečių įvarčių, o „plaktukai“ tikrai neatrodė kaip klubas, kovojantis dėl išlikimo pirmenybėse.

„Mes siunčiame jam daugiau kamuolių per vidurį. Jį treniruoti – iššūkis, bet jis nori tobulėti ir vykdo visus mūsų nurodymus. Dabar jau niekas negalėtų sakyti, kad jis nesistengia. Marko nori parodyti aistruoliams, kad yra vertas kiekvieno už jį sumokėto centro“, – po mačo teigė D.Moyesas.

„Burnley“ stebuklai senka?

Londono „Crystal Palace“ – „Burnley“ 1:0

Puikiai sezoną pradėję „Burnley“ futbolininkai, regis, pradeda pavargti. Pralaimėjimas „Selhurst Park“ buvo jau šeštosios rungtynės iš eilės, kai komanda nesugebėjo laimėti.

Aišku, Seano Dyche'o, kuris po rungtynių tikino, kad jos turėjo baigtis lygiosiomis, auklėtiniai vis dar užima kukliam klubui iš tikrųjų aukštą septintąją vietą turnyro lentelėje.

Bet jei „Burnley“ gruodžio antrojoje pusėje ir sausį būtų žaidęs sėkmingiau, turbūt būtų pralenktas ir „Arsenal“.

Viena vertus, „Burnley“ tiesiog leidžiasi ant žemės, tačiau klubui ir nesiseka. Šeštadienį svečiai po pertraukos tikrai žaidė geriau nei „Crystal Palace“ – tiesa, rezultatas taip ir nebuvo išlygintas.

J.Evansas įrodinėja savo vertę

„West Bromwich Albion“ – „Brighton & Hove Albion“ 2:0

„West Bromwich Albion“ ir klubo treneris Alanas Pardew gali švęsti, nors pirmoji ekipos pergalė po net 20 mačų užtrukusios sausros tam tikra prasme buvo paradoksali.

Fizine jėga ir aukštais perdavimais grindžiamo futbolo gerbėją Tony Pulisą stratego pareigose pakeitęs A.Pardew žadėjo, kad komandos žaidimas taps įvairesnis. Vis dėlto svečiai iš Braitono buvo palaužti dviem įvarčiais po standartinių situacijų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonny Evanas domina pajėgesnius Anglijos klubus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jonny Evanas domina pajėgesnius Anglijos klubus

O pirmąjį įvartį įmušęs centro gynėjas Jonny Evansas jau ne pirmą kartą įrodė, kad vis dar yra vertas vietos pajėgesnėje nei WBA ekipoje – skelbiama, kad šiuo protingu ir puikiai galva žaidžiančiu futbolininku domisi tiek „Arsenal“, tiek „Manchester City“.

Tiesa, WBA netrukus gali sulaukti prastų žinių dėl puolėjo Jay Rodriguezo, kuris gali būti diskvalifikuotas. „Brighton“ žaidėjas Gaetanas Bongas žiniasklaidai po mačo pasiskundė, kad anglas jo adresu laidė rasistines pastabas. Esą nuskambėjo tokia frazė: „Tu juodas ir tu smirdi.“

Patenkintų rezultatu nebuvo

„Newcastle United“ – „Swansea City“ 1:1

Abiejų klubų situacija turnyro lentelėje užtektinai kebli, tad lygiosiomis vadinamosiose „šešių taškų“ rungtynėse negali būti patenkintas nei Rafaelis Benitezas, nei Carlosas Carvlhalis.

Tikriausiai dėl to abu treneriai, spausdami vienas kitam ranką po mačo, negalėjo nuslėpti nusivylimo. „Swansea City“ taškas nepadėjo pakilti iš paskutinės vietos, o „Newcastle Utd“, nors ir žengia 15-ojoje pozicijoje, tikrai negali jaustis saugiai.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./R.Benitezo ir J.Shelvey santykiai, regis, įtempti
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./R.Benitezo ir J.Shelvey santykiai, regis, įtempti

Negana to, per rungtynes tapo akivaizdu, kad R.Benitezo ir „Newcastle Utd“ saugo Jonjo Shelvey santykiai pavojingai komplikuoti – futbolininkas keičiamas piktai nustūmė jam trenerio ištiestą ranką.

Kai būtų padėjusi VAR sistema

„Watford“ – „Southampton“ 2:2

Svečiai iš Sautamptono antrajame kėlinyje tikrai žaidė prasčiau nei prieš pertrauką, kurią po Jameso Wardo-Prowse'o įvarčių pasitiko pirmaudami 2:0.

Tačiau „Watford“ rezultatą pačioje mačo pabaigoje išlygino, kai kamuolį į vartus akivaizdžia ne koja, galva ar šonu, o būtent ranka nukeipė Abdoulaye Doucoure. Nereikia nė analitikų išvadų – „įsikišus“ VAR (video assistant referee) sistemai teisėjas neabejotinai būtų anuliavęs išlyginamąjį įvartį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./A.Doucoure įvartį akivaizdžiai įmušė ranka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./A.Doucoure įvartį akivaizdžiai įmušė ranka

Taip, arbitrų klaidos galbūt iš tikrųjų yra futbolo žavesio dalis, bet pasakykite tai „Southampton“, kuris ir toliau užima rizikingą 17-ąją vietą, o kitame ture priima vieną didžiųjų klubų – „Tottenham Hotspur“.

Turnyro lentelė po 23 turų:

Vieta

Komanda

R

+

=

-

Įm.

Pral.

Skirt.

Taškai

1

Manchester City

23

20

2

1

67

17

+50

62

2

Manchester United

23

15

5

3

48

16

+32

50

3

Liverpool

23

13

8

2

54

28

+26

47

4

Chelsea

23

14

5

4

41

16

+25

47

5

Tottenham Hotspur

23

13

5

5

46

21

+25

44

6

Arsenal

23

11

6

6

41

30

+11

39

7

Burnley

23

9

7

7

19

20

−1

34

8

Leicester City

23

8

7

8

34

32

+2

31

9

Everton

23

7

6

10

25

38

−13

27

10

Watford

23

7

5

11

33

42

−9

26

11

West Ham United

23

6

7

10

29

41

−12

25

12

Crystal Palace

23

6

7

10

21

33

−12

25

13

Bournemouth

23

6

6

11

24

35

−11

24

14

Huddersfield Town

23

6

6

11

19

39

−20

24

15

Newcastle United

23

6

5

12

21

31

−10

23

16

Brighton & Hove Albion

23

5

8

10

17

29

−12

23

17

Southampton

23

4

9

10

23

34

−11

21

18

Stoke City

23

5

5

13

23

50

−27

20

19

West Bromwich Albion

23

3

10

10

18

30

−12

19

20

Swansea City

23

4

5

14

14

35

−21

17

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius