Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Borussia“ žaidėjas piktinasi UEFA sprendimu: „Jie laiko mus gyvuliais“

Trečiadienio vakarą Dortmunde buvo sužaistos antradienį turėjusios vykti Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp vietos „Borussia“ ir „Monaco“ ekipų. Po mačo abiejų komandų nariai reiškė pretenzijas UEFA, kad rungtynės suplanuotos nepraėjus nė 24 valandoms po įtariamo teroro akto.
„Borussia“ gynėjas Sokratis
„Borussia“ gynėjas Sokratis / „Scanpix“/AP nuotr.

Antradienio vakarą Dortmunde prieš pat mačą „Borussia“ komandai važiuojant į stadioną priešais jų autobusą sprogo trys užtaisai. Komandos gynėjas Marcas Bartra nukentėjo labiausiai – jam lūžo ranka, kurią teko operuoti.

UEFA priėmė sprendimą mačo antradienį nežaisti, tačiau nukėlė jį į kitą dieną, nepraėjus nė 24 valandoms.

Trečiadienį „Monaco“ futbolininkai iškovojo pergalę 3:2.

Po rungtynių Dortmundo ekipos gynėjas graikas Sokratis Papastathopoulos piktinosi tokiu UEFA sprendimu.

„Visų pirma aš džiaugiuosi, kad esu gyvas. Tai buvo sunkiausia diena mano gyvenime ir tikiuosi, kad niekas neturės tokių dienų. Po antradienio įvykių nebuvo laiko galvoti apie rungtynes.

Jie (UEFA) turi suprasti, kad mes nesame gyvuliai. Mes esame žmonės, turime šeimas, vaikus, laukiančius namuose. Aš džiaugiuosi, kad visi žaidėjai, visas komandos personalas yra sveiki.

Nelinkiu niekam patirti to jausmo. Man ir dabar bėga šiurpas. Negaliu užmiršti komandos draugų veidų, niekada jų neužmiršiu.

Buvo labai sunku galvoti apie futbolą ir jį žaisti. Bet kam būtų labai sunku kitą dieną eiti į darbą po to, kas nutiko antradienį. Tikiuosi, kad niekam neteks to patirti. Neturėjome jokio pasirinkimo. Kaip sakiau, jaučiuosi lyg gyvulys. Kas nėra to patyręs, nesupras, kaip mums buvo sunku“, – po mačo kalbėjo graikas.

Saugas Nuri Sahinas net ir po mačo geriau atsiminė ne rungtynes, o antradienio bombos sprogimą.

„Labai sunku apie tai kalbėti, rasti tinkamus žodžius. Visai kitaip yra matyti viską per TV. Tai buvo tikrai kitoks jausmas. Nelinkiu niekam patirti to jausmo. Man ir dabar bėga šiurpas. Negaliu užmiršti komandos draugų veidų, niekada neužmiršiu Marco (Bartra) veido, šalia jo sėdėjusio Marcelio (Schmelzerio)...

Galbūt jūs manęs nesuprasite, tačiau rungtynėms prasidėjus aš galvojau ne apie futbolą. Tik kai žengiau į aikštę, pradėjau apie jį galvoti. Taip, žinau, mes mylime futbolą, mes iš jo labai daug uždirbame, gyvename privilegijų pilną gyvenimą, tačiau vis tiek visų pirma esame žmonės. Kai grįžęs namo apkabinau žmoną ir sūnų, supratau, kaip man pasisekė“, – kalbėjo N.Sahinas.

VIDEO: Borussia Dortmund vs Monaco 2-3 - All Goals & Extended Highlights - Champions League 12/04/2017 HD

Apie sunkumus rengiantis mačui kalbėjo ir svečių treneris Leonardo Jardimas.

„Manau, kad istorijoje liks ne mačo rezultatas, o situacija, kurioje visi buvome. Tai buvo ne futbolo problema. Aš labai džiaugiuosi abiejų komandų sirgaliais.

Žinoma, pasirengimas rungtynėms buvo ne toks. Tai daryti teko du kartus ir antrąją dieną buvo kur kas sunkiau. Tai normalu, nes žaidėjai skambino savo šeimoms, draugams. Koncentracija tikrai nebuvo aukščiausio lygio“, – kalbėjo L.Jardimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius