Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarams nervus pakutenusios „Sūduvos“ strategas V.Čeburinas: „Gaila, bet pritrūko sėkmės“

Marijampolės „Sūduva“ ketvirtadienio vakarą pakuteno nervus Razgrado „Ludogorec“ turtuoliams, bet į išsvajotą Europos lygos grupių etapą žengė Bulgarijos daugkartinis čempionas.
Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Suvalkiečiai beveik viso mačo metu turėjo iniciatyvą, prie varžovų vartų sukūrė ne vieną pavojingą situaciją, tačiau pramušti priešininkų vartų taip ir neįstengė.

Mačas „Arvi“ futbolo arenos stadione pasibaigė be įvarčių, tad į kitą etapą iškeliavo prieš savaitę pergalę 2:0 šventęs „Ludogorec“.

„Sužaidėme geras rungtynes. Mums reikėjo įvarčio. Pirmajame kėlinyje jie sukūrė kelias pavojingas progas, bet ir mes turėjome šansą po standartinės situacijos. Po pertraukos iniciatyva jau priklausė mums. Gaila, jog įmušti taip ir nesugebėjome, nors turėjome ne vieną gerą galimybę. O futbole taip jau yra – neįmušęs rungtynių nelaimėsi. Apmaudu, bet šį kartą nepavyko“, – po mačo kalbėjo „Sūduvos“ strategas Vladimiras Čeburinas.

Šiame mače komandai negalėjo padėti Radanfahas Abu Bakras. Taip pat ant atsarginių suolo šį kartą kiek netikėtai buvo palikti Povilas Leimonas ir Ovidijus Verbickas.

Paklaustas, ar šių žaidėjų trūko komandai ir kodėl minėti futbolininkai rungtynes pradėjo ant suolo, treneris į gilesnes diskusijas nesileido.

„Esu patenkintas tais auklėtiniais, kurie šiandien žaidė. Rungtyniavo tie, kurie šiuo metu yra stipresni. Konkurencija toks dalykas“, – kalbėjo specialistas.

Futbole taip jau yra – neįmušęs rungtynių nelaimėsi. Apmaudu, bet šį kartą nepavyko.

Lietuvos rinktinės gynėjas Vaidas Slavickas dvikovą baigė susiėmęs už peties. „Sūduva“ tuo metu jau buvo išnaudojusi visus savo keitimus.

Iš karto po mačo V.Čeburinas dar negalėjo pasakyti, ar trauma rimta. „Situacija bus aiškesnė rytoj. Dvikovą Vaidas baigė laikydamasis už peties, bet žaidė kęsdamas skausmą, nes keitimų limitą jau buvome išnaudoję“, – kalbėjo strategas.

Priminsime, kad V.Slavickas yra ir Edgaro Jankausko žaidėjų sąraše, kurie pakviesti į nacionalinės rinktinės stovyklą ruoštis 2018 metų pasaulio čempionato atrankos dvikovai su Škotija ir Slovėnija.

Paklaustas, kaip per savaitę pavyko iš esmės pakeisti žaidimo planą ir „Sūduva“ iš besiginančios komandos tapo ekipa, kuri kur kas ilgiau kontroliavo kamuolį, V.Čeburinas pirštu smeigė į psichologinius dalykus.

„Fizines savybes labai dažnai lemia psichologija. Šį kartą vyrai žaidė savame stadione, kur juos puikiai palaikė aistruoliai. Tokiomis aplinkybėmis dažnai viskas būna kitaip“, – vertino specialistas.

Kur kas pakilesnės nuotaikos buvo svečių komandos stovykloje.

„Svarbiausia tokiuose taurių turnyruose yra rezultatas ir kelialapis į kitą etapą. Rungtynės mums tikrai buvo sunkios, bet svarbiausią savo uždavinį įgyvendinome. Džiaugiuosi, kad šių dviejų rungtynių akistatą laimėjome. „Sūduva“ yra aukšta komanda, stengėsi išnaudoti savo ūgio persvarą, kėlė daug aukštų kamuolių į baudos aikštelę ir mūsų žemesnei komandai nebuvo lengva, bet smagu, jog sugebėjome išlaikyti savo vartus sausus“, – po mačo kalbėjo Bulgarijos klubo strategas Dimitaras Dimitrovas.

Paprašytas palyginti „Sūduvos“ komandą ir Vilniaus „Žalgirį“, su kuriuo bulgarai šiais metais kovojo Čempionų lygos atrankoje, treneris vedžioti paralelių nenorėjo. Pirmiausia dėl to, jog tuo metu prie komandos vairo stovėjo ne jis, o Georgis Dermendžijevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius