-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt Anglijos „Premier“ lygos 16-ojo turo išvadų

Į svarbiausią sezono klausimą jau atsakyta ir tai pripažįsta net tas, kuris galėtų turėti svariausių kontrargumentų. „Manchester United “ pralaimėjo namuose miesto derbį „Manchester City“, o Jose Mourinho jau puolė netiesiogiai sveikinti varžovus su laimėtu čempionų titulu. Taip žaidžiančių Josepo Guardiolos vyrų sustabdyti negali niekas. Turbūt šį sezoną ir nesustabdys.
Jose Mourinho ir Pepas Guardiola
Jose Mourinho ir Pepas Guardiola / „Scanpix“ nuotr.

Pagaliau laimėjo ir Davidas Moyesas

Londono „West Ham United“ – Londono „Chelsea 1:0.

Pagaliau. „West Ham“ pagaliau įsirašė pirmąją pergalę vadovaujant Davidui Moyesu, o pirmasis Marko Arnautovičiaus įvartis vilkint „plaktukų“ marškinėlius padėjo laimėti ne prieš bet ką, o kitą sostinės komandą „Chelsea“.

Ką šis pralaimėjimas reiškia „mėlyniesiems“? Ogi tai, kad dabar juos nuo lyderio „Manchester City“ jau skiria 14 taškų praraja. Panašu, jog žaidimas baigtas.

„Pralaimėjimas nuviliantis, – nevyniojo į vatą „Chelsea“ strategas Antonio Conte. – Pradėjome labai prastai ir nors vėliau sukūrėme daug progų, nieko nepešėme.“

Įdomu, jog iš devynių savo pralaimėjimų stovint prie „Chelsea“ vairo A.Conte pralaimėjo penkis derbius kitoms Londono komandoms (dukart „Crystal Palace“, po kartą „Arsenal“, „Tottenham“ ir „West Ham“).

„Burnley“ – teisėjų numylėtiniai?

„Burnley“ – „Watford“ 1:0

„Watford“ vyriausiasis treneris Marco Silva savo auklėtiniui Marvinui Zeegelaarui skirtą raudoną kortelę pavadino per žiauria bausme, o netrukus Scottas Arfieldas įmušė ir vienintelį dvikovos įvartį.

Įdomus faktas, jog iš aštuonių raudonų kortelių, kurios šį sezoną „Premier“ lygoje parodytos iki pertraukos, net tris kartus nukentėjo prieš „Burnley“ žaidusios ekipos. Sutikite, nebloga paspirtis ir taip labai gerai šiemet rungtyniaujančiai Bernlio ekipai.

„Ta raudona kortelė visiškai pakeitė visas rungtynes“, – niršo M.Silva.

Gal pakeiskit baudinių mušėją?

Londono „Crystal Palace“ – „Bournemouth“ 2:2

Tai bent spektaklis! Ketvirtą pridėto laiko minutę Christianas Benteke turėjo unikalią galimybę padovanoti šeimininkams vos trečią pergalę šį sezoną, tačiau nesugebėjo realizuoti baudinio nuo 11 metrų žymos.

Mačo didvyriu tapo „Bournemouth“ vartininkas Asmiras Begovičius, sugebėjęs atmušti belgo smūgį.

Ar tai, jog Ch.Benteke neįmušė, staigmena? Kaip pažiūrėsi – atstovaudamas „Crystal Palace“ jis neįmuša jau antrą kartą iš eilės ir trečią kartą iš penkių bandymų.

Kalbėkime atvirai, Roy'ui Hodgsonui reikia keisti standartinių padėčių specialistą, jei tikisi ištraukti „erelius“ iš turnyro lentelės dugno.

„Huddersfield Town“ sausra baigėsi

„Huddersfield Town“ – „Brighton & Howe Albion“ 2:0

Po dviejų lygos naujokių akistatos šypsojosi Davidas Wagneris ir jo „terjerai“.

Šeimininkai laimėjo pelnytai. Jų varžovai iš Braitono iki 79-osios minutės taip ir nesukūrė nė vieno pavojingesnio epizodo, Jose Izquierdo savo šansą taip pat paleido vėjais.

Tai buvo penktoji „Huddersfield“ pergalė šį sezoną ir pirmoji nuo lapkričio 4-osios.

Prieš tai „terjerai“ buvo pralaimėję keturis mačus iš eilės. Tiesa, savoje aikštėje ši komanda ir toliau žaidžia pavydėtinai sėkmingai – iš keturių pastarųjų dvikovų pralaimėjo vos kartą ir tai ne bet kam, o šiemet visus nuo kelio šluojančiam „Man City“.

„Gulbių“ treneris lengviau atsikvėpė

„Swansea City“ – „West Bromwich Albion“ 1:0

Į turnyro lentelės dugną kaukštelėjęs „Swansea City“ padarė išvadas ir sugebėjo vėl pašokti bent viena pozicija.

„Gulbės“ iškovojo labai svarbią pergalę vėlyvo Wilfriedo Bony įvarčio dėka ir bent šiek tiek leido lengviau atsikvėpti Velso ekipos strategui Paului Clement'ui.

„Mums tai labai svarbus rezultatas. Visi puikiai supranta, kokioje padėtyje esame. Ir nors rezultatai bei žaidimas netenkina, pagaliau atidavėme visas jėgas ir pasiekėme labai svarbius tris taškus“, – po mačo džiaugėsi strategas.

Šiuo metu „Swansea“ nutraukė septynių nelaimėtų rungtynių juodą seriją (viena pergalė ir šeši pralaimėjimai).

„Spurs“ parodė tikrąjį savo veidą?

Londono „Tottenham Hotspur“ – „Stoke City“ 5:1

Pagaliau „Tottenham Hotspur“ sirgaliai pamatė tokį savo komandos žaidimą, kokį buvo įpratę matyti visą praėjusį sezoną.

Šeštadienį „Wembley“ stadione „Spurs“ dominavo nuo pirmos iki paskutinės minutės, o treneris Mauricio Pochettino džiaugėsi tiek žaidimo kokybe, tiek rezultatu.

Beje, po šeštadienio „Tottenham Hotspur“ tapo pirmąja „Premier“ lygos komanda, kuri tą patį priešininką bent keturių įvarčių persvara įveikė ketvirtą kartą iš eilės.

Du įvarčius nugalėtojams pelnė Harry Kane'as, kuriam Stoko prie Trento ekipa yra viena parankiausių „Premier“ lygoje. Anglijos rinktinės kapitonui tai buvo jau aštuntas įvartis į „Stoke City“ vartus. Daugiau per savo karjerą jis yra įmušęs tik „Leicester City“ (9).

Šiose rungtynėse sužibėjo ir svečių komandos atstovas Ryanas Shawcrossas, įmušęs tiek į savo vartus, tiek į svetimus.

Jam tai buvo šeštasis įvartis į savus vartus istorijoje. Didesniais nelaimėliais už jį per visą „Premier“ lygos istoriją galima laikyti tik Richardą Dunne'ą (10), Martiną Skrtelį ir Jamie Carragherį (po 7).

„Newcastle United“ turi didelių bėdų

„Newcastle United“ – „Leicester City“ 2:3

Rafa Benitezo auklėtiniai ir vėl skaudžiai užlipo ant to paties grėblio. „Šarkos“ šiame čempionate jau prarado 11 taškų rungtynėse, kuriose pirmavo.

Maža to, Niukaslio ekipa pastaruoju metu yra patekusi į gilų labirintą, iš kurio išeities niekaip neranda. Jau septyneriose rungtynėse iš eilės „šarkos“ nesugebėjo laimėti, o penkeriose iš jų patyrė pralaimėjimus.

Jei dar ir to negana, pastebėsime, jog per pastarąsias penkias dvikovas komanda praleido net 15 įvarčių.

Išvadas reikia daryti nedelsiant.

Superatsarginis prancūzas

„Southampton“ – Londono „Arsenal“ 1:1

Po mačo „Arsenal“ strategas Arsene'as Wengeras skundėsi, kad vangus startas vėl kainavo labai brangiai.

Bet iš tiesų „kanonieriai“ gali džiaugtis bent jau tuo, kad iš Sautamptono sugrįžo išvis ne tuščiomis.

88-ąją minutę po keitimo aikštėje pasirodžiusio Olivier Giroud įvartis kažkiek pakėlė svečių nuotaikas, bet „Premier“ lygos traukinys nuo Londono ekipos vėl tolsta.

Prancūzo įvartis šiame mače buvo įsimintinas ir dėl dar vienos aplinkybės. Tai buvo jau septynioliktasis kartas, kai O.Giroud pasižymi pasirodęs aikštėje po keitimo. Pagal šį rodiklį jis susilygino su iki šiol pirmavusiu legendiniu „Man Utd“ norvegu Ole Gunnaru Solskjaeru.

Mersisaidas – be pergalės šampano

„Liverpool“ – Liverpulio „Everton“ 1:1

Liverpulio derbis nugalėtojo neišaiškino, o šeimininkų vyriausiasis treneris Jurgenas Kloppas po dvikovos skundėsi, kad arbitras padarė viską, jog „Everton“ išsigelbėtų ir išplėštų tašką.

Wayne'as Rooney 77-ąją minutę realizavo baudinį ir rungtynės baigėsi taikiai. Svarbiausias rungtynių epizodas nutiko keliomis minutėmis anksčiau, kai teisėjas Craigas Pawsonas parodė į 11 metrų žymą už Dejano Lovreno stumtelėjimą į Dominicą Calvert-Lewiną.

W.Rooney ir toliau raudonajai Liverpulio stovyklai išlieka didžiausiu galvos skausmu. Per šešias pastarąsias dvikovas prieš „Liverpool“ puolėjas pasižymėjo net penkis kartus.

Žaidimas baigtas

„Manchester United“ – „Manchester City“ 1:2

Jose Mourinho kelia baltą vėliavą. Po pralaimėjimo tiesioginiam konkurentui, „Special One“ skaudama širdimi pripažino, jog „Man Utd“ traukiasi iš kovos dėl titulo.

Ir šį kartą tai nėra tik retorika, kuria charizmatiškasis portugalas galėtų tikėtis užliūliuoti savo varžovus. Plyšys tarp dviejų Mančesterio komandų jau – vienuolika taškų.

Pripažinkime, svarbiausią čempionato intrigą „Old Trafforde“ Josepo Guardiolos auklėtiniai užgesino likus pusei mėnesio iki Naujųjų metų.

Kitaip ir negalėjo būti, jei klubas tokiu tempu štampuoja rekordus vieną po kito. Tai buvo istorinė keturioliktoji „Man City“ pergalė „Premier“ lygoje iš eilės.

Iki šiol rekordas, 13 pergalių iš eilės, priklausė 4 klubams: „Chelsea“ (2016–2017 m.), „Arsenal“ (2001–2002 m.), „Sunderland“ (1991–1992 m.) ir, žinoma, pačiam „Man City“ klubui.

Turnyro lentelė:
Vieta Komanda R. + = - Įvarčiai Skirtumas Taškai
1 Manchester City 16 15 1 0 48:11 +37 46
2 Manchester United 16 11 2 3 36:11 +25 35
3 Chelsea 16 10 2 4 28:13 +15 32
4 Liverpool 16 8 6 2 34:20 +14 30
5 Arsenal 16 9 2 5 30:20 +10 29
6 Tottenham Hotspur 16 8 4 4 28:14 +14 28
7 Burnley 16 8 4 4 15:12 +3 28
8 Leicester City 16 6 5 5 23:22 +1 23
9 Watford 16 6 4 6 25:27 −2 22
10 Everton 16 5 4 7 20:29 −9 19
11 Southampton 16 4 6 6 16:19 −3 18
12 Huddersfield Town 16 5 3 8 11:26 −15 18
13 Brighton & Hove Albion 16 4 5 7 14:21 −7 17
14 Bournemouth 16 4 4 8 15:19 −4 16
15 Stoke City 16 4 4 8 19:35 −16 16
16 Newcastle United 16 4 3 9 16:25 −9 15
17 West Bromwich Albion 16 2 7 7 12:22 −10 13
18 West Ham United 16 3 4 9 14:32 −18 13
19 Swansea City 16 3 3 10 9:18 −9 12
20 Crystal Palace 16 2 5 9 10:27 −17 11

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius