Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Ėjimas žirgu: „MML City“ kaltina LFF „dvokiančia korupcija“, kova keliasi į Šveicariją

15min į dienos šviesą ištrauktas paslaptingas projektas „MML City“, atrodė, keliaus į Lietuvos futbolo kapines, tačiau mįslingi investuotojai nusileisti nežada – jie kreipėsi į Sporto arbitražo teismą (CAS), ten regi savo pergalę ir siunčia žinutę Lietuvos futbolo federacijai (LFF).

Rugsėjo 25-ąją LFF Vykdomasis komitetas vienbalsiai pritarė nešvariomis lažybomis įtariamo klubo šalinimui iš Pirmos lygos kovų, diskvalifikacijos įteiktos kai kuriems Marijampolės klubo futbolininkams.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Mįslingas projektas Suvalkijoje: įsakymai treneriui, pažadai mirusio K.Chveduko mamai ir bausmės (I dalis)

Mįslingas projektas Suvalkijoje: prabilęs Levanas Hulordava skambiai kirto ir Žydrūnui Buzui, ir žiniasklaidai (II dalis)

„MML City“ kontrataka: LFF kaltina „Putino metodais“, Žydrūną Buzą – vagystėmis

Buvusio LFF VK nario, Marijampolės apskrities futbolo federacijos prezidento Žydrūno Buzo ir „investuotojų“ iš Sakartvelo valdytas klubas nenurimo.

Pagrindinis šaškių stumdytojas Levanas Hulordava spalio 6-ąją surengė garbės ir orumo spaudos konferenciją, kurioje kliuvo visiems iš eilės – federacijai, Ž.Buzui ir žiniasklaidai.

Jis pateikė dokumentus, pagal kuriuos matyti, jog LFF išties klubą išmetė iš Pirmos lygos ne už nešvarias lažybas ir panašius įtarimus, o už licencijavimo tvarkos nesilaikymą.

nuotr. Manto Krasnicko /„MML City“ klubo pateikti raštai, gauti iš LFF
nuotr. Manto Krasnicko /„MML City“ klubo pateikti raštai, gauti iš LFF
nuotr. Manto Krasnicko /„MML City“ klubo pateikti raštai, gauti iš LFF
nuotr. Manto Krasnicko /„MML City“ klubo pateikti raštai, gauti iš LFF

Atrodė, kad tokios bus paskutinės priešmirtinės „MML City“ konvulsijos, tačiau taip nenutiko. Pašalinto klubo vadovai kreipėsi į Sporto arbitražo teismą (CAS) Lozanoje ir pareikalavo, kol vyks tyrimas, grąžinti juos į Pirmos lygos pirmenybes.

Tas padaryta nebuvo, o tam, kad užsisuktų bylos nagrinėjimas, Marijampolės klubo vadovai turėjo sumokėti 24 tūkst. Šveicarijos frankų (beveik 26 tūkst. eurų).

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

„Pagal praktiką būna, kad abi pusės moka per pusę ir, kas laimi, tada jau dalijasi, – 15min kalbėjo LFF prezidentas Edgaras Stankevičius. – Mūsų atveju, pasakėme, kad nemokėsime. CAS patvirtino, kad, norint pradėti nagrinėjimą, jie turi susimokėti už mus – visą sumą. Ir paskyrė vieną arbitrą. Kalbu su teisininkais, laukiame, nežinome, ar jie sumokės. Dokumentų šūsnį esame suruošę. Tokia situacija.“

E.Stankevičius nenorėjo manyti, jog „MML City“ ryšis mesti didžiulius pinigus ir leistis į teisinę kovą.

„Nelabai tikiu, kad jie mokės. Teisininkai sako, kad nebūtų suprantamas ir logiškas žingsnis iš jų pusės.

O jei susimoka... Kol kas CAS greitai priiminėjo sprendimus. Kiek šitas procesas užtruks: mėnesį, du, pusę metų? Sakykim, įvyksta blogiausias scenarijus – federacija pralaimi. Ir kas toliau? Aš va šito nesuprantu. CAS pasako, kad mes neteisingai juos išmetėme? Bet ką jie toliau darys? Tarkim, byla baigiasi kovą ar balandį.

Tai kur mes juos turime grąžinti? Į Pirmą lygą? Ten jie licencijavimo nebus praėję. Ar jie teiks dokumentus licencijavimui? Yra daug klaustukų. Dar vienas dalykas – jie laimi, negrąžini į čempionatą, mes susimokame teisines išlaidas, o už ką jie tada teiks ieškinį? Negautas pajamas už bilietus, žaidėjų kontraktų įsipareigojimus, kai nė vienas kontraktas nebuvo registruotas?

To nesuprantu. Gal žalą jų įvaizdžiui padarėme? Pasaka be galo iš jų pusės, nelabai to suprantu. Galvoju, gerai, žmonės pabandė, bandė pritaikyti laikinąsias priemones, kad juos grąžintų į Pirmą lygą, kai tik pirmas buvo užėjimas. Dabar mokėti ir eiti toliau? Nematau tikslo“, – svarstė LFF galva.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Levanas Hulordava
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Levanas Hulordava

15min susisiekė su „MML City“ vadovu L.Hulordava, o šis turėjo netikėtų žinių E.Stankevičiui.

„Mes turėjome mokėti sumą per pusę, tačiau, kadangi federacija pinigų neturi ir mokėti atsisakė, aš jau apmokėjau“, – teigė Ukrainos pilietybę turintis kartvelas.

Jis įsitikinęs, kad federacija „MML City“ atžvilgiu elgėsi neteisingai ir neteisėtai.

„Jų veiksmai buvo šališki ir nelegalūs. Mūsų pagrindinis tikslas yra apginti savo teisę į sąžiningą futbolą. Lietuvos federacijoje esanti korupcija dvokia. Skirtingai nei LFF, kuri leidžia biudžeto pinigus, mes investuojame į futbolą“, – sakė L.Hulordava.

Kartvelas teigė, kad tiek jis, tiek ir jo advokatai „neabejoja pergale“.

nuotr. Tito Narkevičiaus/1lyga.lt/„MML City“ klubo veikla apipinta gandais ir paslaptimis
nuotr. Tito Narkevičiaus/1lyga.lt/„MML City“ klubo veikla apipinta gandais ir paslaptimis

„Noriu pridėti, kad po pergalės Lozanoje mes eisime tolyn ir kreipsimės į institucijas. Eisime iki tol, kol žmonės, sukūrę korupcines schemas futbole, už tai atsakys“, – grasino „MML City“ vadovas ir pridūrė, jog yra sukaupęs pakankamai įrodymų medžiagos.

Paklaustas, į kurias institucijas žada kreiptis, kartvelas atsakė: „Aukštesnės galios nei LFF.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius