-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gintros-Universiteto“ legionierė apie Lietuvą, nepasisekusią UEFA atranką ir kalbos barjerą

Jau beveik du mėnesius Lietuvoje gyvenanti Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komandos legionierė iš Dramblio Kaulo Kranto Koko Marriete Ange oficialiai klubo svetainei sutiko atsakyti į keletą klausimų apie gyvenimą Šiauliuose, laisvalaikį, nesėkmingai susiklosčiusią UEFA atranką ir norą atstovauti savo šalies nacionalinei rinktinei.
DSCF9675.jpg1
Koko Marriete Ange / Klubo nuotr.

Nedidukė, vos 148 cm ūgio krašto saugo pozicijoje žaidžianti K.M. Ange teigė, jog didžiausias iššūkis gyvenant Lietuvoje – kalbos barjeras. Tik prancūzų kalba bendraujančiai futbolininkei be kitos komandos legionierės Laetitios Chapeh pagalbos, kuri bendrauja tiek prancūzų, tiek anglų kalbomis, išsiversti būtų sudėtinga: „Jeigu labai reikia kažką pasakyti pagalbos kreipiuosi į Laetitią. Ji bendrauja anglų kalba, o su dauguma vietinių ja susikalbėti galima nesunkiai“, – pasakojo K.M.Ange.

– Šiauliuose gyveni jau antrą mėnesį. Ar per šį laiką pavyko įprasti prie gyvenimo ritmo čia?

– Taip, galima sakyti, kad jau įpratau. Nors pradžioje buvo tikrai sudėtinga. Aš nebendrauju anglų kalba, todėl su vietiniais stengiuosi susikalbėti neverbaline kalba arba tam tikrais ženklais, gestais (šypsosi).

– Kaip atrodo tavo įprasta diena? Ką labiausiai mėgsti veikti laisvalaikiu?

– Kiekvieną rytą keliauju į treniruotę. Po jos grįžtu namo, pavalgau ir leidžiu kūnui pailsėti. Vėliau seka dar viena treniruotė, o jeigu jos nebūna stengiuosi pasportuoti individualiai – stadione, ar treniruoklių salėje. Laisvalaikiu dažniausiai kartu su Elloh ir Rita (aut. past. Rebecca Elloh ir Rita Akaffou, dar dvi „Gintros-Universiteto“ legionierės) mėgstame apsipirkinėti ar kitaip pramogauti Saulės miesto arba Akropolio prekybos centruose.

– Sugrįžkime į praeitį. „Gintros-Universiteto“ pasirodymas UEFA atrankoje buvo nesėkmingas. Kaip manai, kokios priežastys tai lėmė?

– Konkrečias priežastis įvardinti sudėtinga. Galbūt pritrūko laiko komandiniam susižaidimui, nes susidarė įspūdis, kad kartais rungtyniaudavome per daug individualiai. Bet negalėčiau pasakyti, kad nesistengėme. Atidavėme visas jėgas, deja, pergalėms pasiekti vien pastangų neužtenka, reikia ir geresnio žaidimo. Tąkart varžovės žaidė tiesiog geriau.

– Šiuo metu „Gintra-Universitetas“ neturi daug oficialių rungtynių. Ką stengiesi patobulinti savo žaidime treniruočių metu? Galbūt kažkuriam žaidimo komponentui skiri papildomą dėmesį?

– Rungtynių turime tikrai nedaug. Žinoma, laiką treniruotėse stengiuosi išnaudoti kuo efektyviau. Stengiuosi gerinti savo greitį bei tobulinu techninius elementus. Nesu fiziškai stipri žaidėja, todėl prieš varžoves turiu turėti kitų pranašumų, pavyzdžiui greičio ir kamuolio varymo technikos.

– Netrukus vyksi į Afriką, kur atstovausi savo šaliai Afrikos nacijų taurės turnyre. Kokius tikslus esate išsikėlę su nacionaline komanda?

– Tapti čempionėmis (šypsosi). Atstovauti savo šaliai yra didelė garbė. Džiaugiuosi, kad galime tai daryti ir tikiu, kad mums pasiseks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius