Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Į A lygos karūną nusitaikę žalgiriečiai: „Turime įrodyti, kad esame geriausia komanda šalyje“

Vilniaus „Žalgirio“ treneris Aliaksejus Baga po pergalės Gargžduose dėkojo žaidėjams už susikaupimą ir džiaugėsi galimybe toliau kovoti dėl titulo, o įvartį pelnęs gynėjas Ivanas Tatomirovičius teigė, jog lenktynėse dėl čempionų vardo dar laukia antrasis kėlinys.
Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai
Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai / Elvio Žaldario nuotr.

Iki tol sunkiai perlipamą Gargždų „Bangos“ barjerą „Žalgirio“ komanda šį kartą peršoko užtikrintai – įmušdama keturis įvarčius be atsako (4:0). Į tolimą išvyką žalgiriečiai vyko praėjus vos trims dienoms po taurės pusfinalio prieš „Sūduvą“. Jame Marijampolės ekipa 2:1 laimėjo po pratęsimo.

„Sužaidėme gerai atsižvelgiant į sunkias taurės rungtynes šeštadienį, nes tada žaidėme pratęsimą, su stipriu varžovu. Užduotis buvo atsistatyti, pirmiausia psichologiškai. Šiandien žemai lenkiuosi žaidėjams. Daug įmušėme, daug sukūrėme. Buvome susikaupę, kas labai svarbu išvykoje“, – kalbėjo A.Baga.

Elvio Žaldario nuotr./Aliaksejus Baga
Elvio Žaldario nuotr./Aliaksejus Baga

Iki pertraukos „Žalgirio“ persvara buvo minimali, bet ekipos trenerio nuomone, tai padėjo ir neatsipalaiduoti antram kėliniui

„Pirmas įvartis krito po standartinės situacijos. Įmušėme geru metu. Buvo dar momentų, jei juos būtume realizavę, būtų buvę lengviau jau per pertrauką. Dėl to buvo sunkumų. Bet iš kitos pusės rezultatas 1:0 išlaikė mūsų pilną susikaupimą antram kėliniui. Tas irgi gerai – kai išeini iš rūbinės susikaupęs“, – sakė strategas.

„Varžovai buvo tikrai motyvuoti. Būna sunku žaisti prieš tokias komandas, kurios turi dėl ko pakovoti. Manau, kad susitvarkėme gana gerai. Išėjome į aikštę, susitelkėme į savo žaidimo planą, visas 90 minučių. Rungtynių pradžioje gal taip neatrodė, bet manau, kad viską kontroliavome, – rungtynes analizavo pirmo įvarčio autorius I.Tatomirovičius. – Spaudimas tikrai buvo didelis dėl galimybės toliau kovoti dėl titulo. Galvojome tik apie pergalę, visa kita būtų didelė nesėkmė.“

Kelionėje namo autobuse žalgiriečius pasiekė ir žinios iš Marijampolės – ten pagrindinė konkurentė „Sūduva“ prarado taškus. Visa tai reiškia, jog neprireiks papildomų rungtynių ir viską lems paskutinė komandų akistata spalio 31 d. Vilniuje.

„Dabar svarbiausia atsistatyti, yra laiko pasiruošti. Esu labai laimingas, jog po šių rungtynių mes išliekame kovoje“, – džiaugėsi A.Baga.

Esu labai laimingas, jog po šių rungtynių mes išliekame kovoje

„Šitos rungtynės buvo kaip pirmas kėlinys. Dabar ateina antras kėlinys. Turėsime įrodyti, kad tai, dėl ko dirbome dešimt mėnesių. Turime įrodyti sau, turime įrodyti, kad esame geriausia komanda šalyje. Manau, kad kiekvienas žaidėjas, kiekvienas žiūrovas, „Žalgirio“ fanas, kiekvienas kuris myli žaliai-baltus, laukia paskutinių rungtynių“, – sakė I.Tatomirovičius.

„Žalgiris“ ir „Sūduva“ paskutinėse A lygos sezono rungtynėse susitiks spalio 31 d. LFF stadione. Rungtynių nugalėtojas taps A lygos čempionu, o lygiųjų atveju titulas liks Marijampolėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius