-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mįslingos traumos sustabdytas P.Golubickas: „Vargu ar šiemet jau žaisiu“

Neįprastos traumos ir toliau kiša pagalius į ratus vieno talentingiausių Lietuvos futbolininkų Pauliaus Golubicko karjeroje. Atsigavęs po skausmingo žandikaulio lūžio 22-ejų saugas jau 5 mėnesius nerungtyniauja dėl keistos čiurnos traumos.
Paulius Golubickas
Paulius Golubickas / Karolio Kavolėlio/„Scanpix“ nuotr.

Čiurnų sužeidimai futbole – dažni, tačiau pasveikti dažniausiai užtenka savaitės ar dviejų. To tikėjosi ir P.Golubickas, susižeidęs dar birželio 19 dieną, A lygos rungtynėse tarp Alytaus „Dainavos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ klubų, pasibaigusių lygiosiomis 1:1.

„Kule Mbombo („Sūduvos“ legionierius iš Kongo Demokratinės Respublikos, – past.) man užmynė ant kojos. Atrodė nieko tokio, ne pirma ir ne paskutinė čiurnos trauma, po poros dienų grįžau į treniruotes, bet pėda vis užsipompuodavo“, – prisiminė P.Golubickas.

„Pailsėdavau ir galėjau viską daryti – ir bėgti, ir šokti, bet tik trumpam. 10 minučių pasportuodavau ir viskas – skausmas būdavo per didelis, – tęsė vienas talentingiausių šalies futbolininkų. – Ilgokai užtrukome, kol galiausiai išsiaiškinome priežastį. Galvojome, gal nervas, gal raumuo...“

„Mano trauma tikrai nėra dažna. Nebuvau net girdėjęs apie tokią. Viskas dėl kauliuko – Os Trigonum, net nežinau, kaip lietuviškai pavadinti“, – atvirai pasakojo P.Golubickas.

Os Trigonum lietuviškai vadinamas trikampiu kauliuku. Tai reta įgimta deformacija galinėje čiurnos dalyje – papildomas kauliukas, apie kurį žmonės dažnai net neįtaria, kol nepajaučia skausmų. Pats trikampis kauliukas jokios įtakos normaliai pėdos funkcijai neturi.

„Jį reikėjo pašalinti. Kaip man pasakojo gydytojai – jis užspaudžia nervą. Man toks skausmas ir būdavo – nervinis. Kauliukas buvo šiek tiek atskilęs. Svarbiausia dabar viskas gerai“, – džiaugėsi P.Golubickas.

„Scanpix“/AP nuotr./Paulius Golubickas
„Scanpix“/AP nuotr./Paulius Golubickas

Lietuvos čempionato naujokei „Dainavai“ talentingą saugą buvo paskolinusi Velika Goricos „HNK Gorica“ ekipa, su kuria jis turi dar 3 metus galiojančią sutartį. Reabilitaciją P.Golubickas atliko Kroatijoje ir jau pamažu grįžta į komandos treniruotes.

„Kol kas dar sportuoju individualiai, bet kitą savaitę jau galėsiu prisijungti prie rondo (kvadrato) pratimų. Tai dar kokios dvi savaitės ir, manau, turėčiau jau dirbti įprastai kartu su visais“, – vylėsi saugas.

Tiesa, dar šiemet išbėgti į aikštę rungtynėse greičiausiai nepavyks. Po mėnesio Kroatijos čempionate numatyta žiemos pertrauka. Paskutinis „HNK Gorica“ mačas šiemet vyks gruodžio 18 dieną.

„Nežinau, ar spėsiu. Tikiuosi, aišku, bet sunku – ir komanda jau susiformavusi, ir to laiko nedaug likę. Galvoju, kad tvirtai sugrįžti turėčiau labiau antroje sezono pusėje. Tada ir to pasiruošimo su komanda turėsiu daugiau“, – svarstė P.Golubickas.

HNK Gorica nuotr./Mindaugas Nikoličius ir Paulius Golubickas
HNK Gorica nuotr./Mindaugas Nikoličius ir Paulius Golubickas

Po žiemos pertraukos Kroatijos čempionatas atsinaujins sausio pabaigoje, o jau antrajame ture P.Golubickas ir „HNK Gorica“ sutiks du gerus pažįstamus – Splito „Hajduk“ vairuojančius trenerį Valdą Dambrauską bei sporto direktorių Mindaugą Nikoličių.

„Pačiam su Valdu dar neteko pabendrauti. Komanda, aišku, ir karto pastebėjo ir linksmų juokų netrūko. Keista, kad „Ludogorec“ jį taip atleido, bet iš kitos pusės – smagu, kad Valdas grįžo į Kroatiją ir džiugu, jog užtikrintai laimėjo pirmąsias rungtynes“, – sakė P.Golubickas.

„Splito „Hajduk“ yra tikrai gera komanda. Reikia tik tuos žaidėjus gerai sudėlioti, kad jie įsižaistų. Treniruojant švedui (Jensui Gustafsssonui, – past.) kroatai čia skundėsi, kad komanda žaidžia po vieną, nėra darnaus bendro mechanizmo“, – tęsė Lietuvos rinktinės futbolininkas.

Jo paties atstovaujama „HNK Gorica“ ekipa Kroatijos čempionate kol kas žengia šešta su 21 tašku ir nuo ketvirtą vietą užimančio „Hajduk“ atsilieka tik 3 taškais. Tiesa, „Hajduk“ dar turi ir 1 mačą atsargoje.

„Aišku, dabar būsime priešingose pusėse, bet ką padarysi – reikės mušti įvarčius į Splito vartus“, – šyptelėjo P.Golubickas, į Kroatiją pakviestas būtent M.Nikoličiaus ir V.Dambrausko, prieš tai kartu dirbusių Velika Goricoje.

„HNK Gorica“ klubo nuotr./Paulius Golubickas ir Valdas Dambrauskas
„HNK Gorica“ klubo nuotr./Paulius Golubickas ir Valdas Dambrauskas

Beveik pusę metų be futbolo praleidęs jaunas saugas stengėsi sustiprėti psichologiškai. Į keistas traumas, vis išmušančias iš vėžių, jis žiūri filosofiškai.

„Taip, nesiseka, bet turi ateiti ir laikas, kai pradės sektis. Skaičiau, stengiausi dirbti su savimi psichologiškai, stiprėti iš vidaus. Tos bėdos – ne tik nuo kitų priklauso, daug ir nuo paties savęs. Gal kažkur kažko nepadariau? Aišku, lyg ir ne mano kaltė, bet gal galėjau patraukti tą koją“, – svarstė nuo birželio nerungtyniaujantis P.Golubickas.

„Dabar svarbiausias tikslas – sugrįžti į aikštę. Pirmiausia – į tikras komandos treniruotes. Praėjo tikrai nemažas laiko tarpas. Man reikia žaisti ir aš noriu žaisti. Žiūrėsime, jeigu nepavyks žaisti čia... Matysime, viskas priklausys tik nuo manęs paties“, – ryžtingai pokalbį užbaigė Lietuvos futbolo talentas.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius