Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Krachas: Lietuvos futbolo rinktinę nugalėjo ir Farerų salos

Tamsus Lietuvos futbolo birželis neprašviesėjo ir tolimosiose Farerų salose. Valdo Ivanausko treniruojama šalies nacionalinė komanda išvykoje 1:2 nusileido kukliai 50 tūkst. gyventojų turinčių salų ekipai ir per savaitę pralaimėjo jau trečias rungtynes iš eilės.
UEFA Tautų lyga: Lietuva – Liuksemburgas
Arvydas Novikovas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Lietuvos futbolininkai prieš savaitę UEFA Tautų lygos starte namuose 0:2 nusileido Liuksemburgui, o antradienį taip pat namų stadione Vilniuje patyrė skaudžiausią nesėkmę savo sirgalių akivaizdoje per Lietuvos futbolo istoriją – 0:6 nusileido Turkijai.

V.Ivanauskas ir jo auklėtiniai tikėjosi pasitaisyti Farerų sostinėje Torshaune, bet tėškėsi veidu į purvą ir Atlanto vandenyno salyne.

Nors pradžia nieko blogo nežadėjo.

Farerai kiek aktyviau pradėjo rungtynes ir vos neužsidirbo baudinio sužaidus vos kelias minutes, bet lietuviai surengė gerą minutę trukusį varžovų vartų šturmą, kurį vainikavo įvartis.

6-ą minutę Justas Lasickas atliko perdavimą iš dešinio atakos krašto, o jį kaire koja „uždarė“ komandos kapitonas Fiodoras Černychas.

Pirmą įvartį nuo 2021 m. spalio Lietuvos rinktinėje pelnęs puolėjas vilkėdamas nacionalinės komandos aprangą pasižymėjo 12 kartą ir pagal šį rodiklį pasivijo Arvydą Novikovą ir Antaną Lingį. Daugiau įvarčių Lietuvai yra pelnęs tik dabartinis Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius – 19.

Deja, ilgai pirmauti Lietuvos rinktinei Fareruose neteko. Jau po 12 minučių Dominykas Barauskas neprotingai timptelėjo varžovą baudos aikštelėje, šis epizodas neprasprūdo pro akis arbitrui iš Kroatijos ir į Lietuvos rinktinės vartus buvo skirtas baudinys.

Jį užtikrintai 20-ą minutę realizavo Viljormuras Davidsenas, „paguldęs“ Lietuvos rinktinės vartininką Džiugą Bartkų į dešinę pusę, o pats smūgiavęs į kairę.

Atrodė, kad pirmasis kėlinys ir baigsis lygiu rezultatu, bet lietuviai gavo įvartį „į rūbinę“. Paskutinę pagrindinio pirmojo kėlinio laiko minutę Jakupas Andreasenas driokstelėjo iš maždaug 18 metrų ir kamuolys nuo virpsto įskriejo į Lietuvos rinktinės vartus.

Antrajame kėlinyje lietuviams įpūsti bent kiek pozityvo į gęstantį Lietuvos futbolo židinį nepavyko. Arčiausiai tikslo 57-ą minutę buvo dublio siekęs F.Černychas, bet jo puikų smūgį galva po kampinio nuo vartų linijos išmušė vienas iš Farerų salų rinktinės gynėjų.

O mačo pabaigoje atrodė, kad ne lietuviams, o Farerams žūtbūt reikia mušti įvartį, kai Lietuvos rinktinės vartus keletą kartų gelbėjo Dž.Bartkus, o viename epizode kamuolys net dusyk atsitrenkė į virpstą.

Tai buvo dešimtoji Lietuvos ir Farerų salų tarpusavio akistata. Lietuviai iki šiol buvo laimėję septynis kartus, sykį komandos sužaidė lygiosiomis, o Farerai pergalę pasiekė antrą kartą.

Tris kartus pralaimėjusi Lietuvos rinktinė išlieka be taškų Tautų lygos C diviziono pirmoje grupėje. Nuo lietuvių atitrūkusi Farerų salų komanda su 3 taškais yra trečia. Pirmauja po 6 taškus surinkę turkai ir liuksemburgiečiai.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pastarąjį kartą tiek daug įvarčių (10) per trejų rungtynių atkarpą lietuviai buvo praleidę 2019 metais, bet tada 10 kartų lietuvius nuginklavo gerokai pajėgesnės komandos – Serbija, Ukraina ir Portugalija.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais jau antradienį, kai Izmire bandys mesti iššūkį prieš kelias dienas Vilniuje šeimininkavusiai Turkijai.

Rungtynių eiga

Farerų salos – Lietuva 2:1
6' Fiodoras Černychas [0:1]
20' Viljormuras Davidsenas [1:1]
45' Jakupas Andreasenas [2:1]

90+5 min. Lietuviams nieko pavojingo sukurti nebepavyko ir patirtas trečias iš eilės pralaimėjimas.

90 min. Dar viena nuostabi Farerų galimybė – iš pradžių lietuvius du kartus gelbsti virpstas, o netrukus kamuolį sučiumpa Dž.Bartkus.

89 min. Vos neištirpo paskutinės lietuvių viltys iškovoti bent tašką – Dž.Bartkui teko atmušti kamuolį iš vartininko aikštelės.

78 min. Po keitimo aikštėje pasirodęs Titas Milašius smūgiuoja galva, bet smūgis per silpnas ir varžovų vartininkas kamuolį gaudo.

69 min. Labai pavojinga situacija prie lietuvių vartų, bet gaisrą užgesino laiku ir vietoje atsidūręs Dž.Bartkus.

57 min. Kokia F.Černycho proga! Rinktinės kapitonas smūgiavo galva po kampinio, bet, atrodytų, šimtaprocentį kamuolį nuo vartų linijos atmušė Farerų gynėjas.

57 min. V.Slivka užsimojo ir smūgiavo, bet jo pasiųstą kamuolį spėjo blokuoti varžovas.

46 min. Prasidėjo antras kėlinys.

45+1 min. Baigėsi pirmasis kėlinys.

45 min. ĮVARTIS! Paskutinėmis pirmojo kėlinio sekundėmis Lietuva praleidžia įvartį į savo vartus – iš maždaug 18 metrų nuo virpsto drioksteli J.Andreasenas. Jau atsiliekame 1:2...

33 min. J.Lasickas pabandė iš baudos aikštelės prieigų, bet kamuolį sugavo Farerų salų vartininkas.

22 min. Pasisekė lietuviams, kad Farerai neįmušė dar vieno įvarčio – pavojinga situacija prigeso dėl to, jog šeimininkų žaidėjas nepataikė į kamuolį.

20 min. ĮVARTIS! Deja, šį kartą į mūsų vartus... Viljormuras Davidsenas muša į kairę, Dž.Bartkus krenta į dešinę ir Farerai išlygina rezultatą – 1:1.

18 min. Baudinys! D.Barauskas rankomis tempė Klaemintą Olseną, o arbitras rodo į 11 metrų žymą bei suteikia šansą šeimininkams lyginti rezultatą.

11 min. Oi, kokia Farerų proga! J.Andreasenas iššoko prieš vartininką, bet Dž.Bartkus savo darbą atliko ir lietuvių vartus apgynė.

6 min. ĮVARTIS! Minutę lietuviai spaudė varžovus prie jų vartų, kol galiausiai J.Lasicko perdavimą skersai baudos aikštele „uždarė“ F.Černychas. Pirmas lietuvių įvartis šiame Tautų lygos cikle ir mes priekyje – 1:0.

4 min. Labai aktyviai Farerai pradėjo rungtynes. Iš toliau niekieno netrukdomas smūgiavo Jakupas Andreasenas, laimei, kamuolys skrido virš vartų.

2 min. Jau antrą minutę pavojus prie Lietuvos rinktinės vartų, bet po kampinio savo baudos aikštelę „išsivalo“ L.Klimavičius.

1 min. Rungtynės prasideda. Sėkmės lietuviams!

Lietuvos rinktinės vienuoliktukas: Džiugas Bartkus, Dominykas Barauskas, Edgaras Utkus, Linas Klimavičius, Rolandas Baravykas, Vykintas Slivka, Linas Mėgelaitis, Arvydas Novikovas, Fiodoras Černychas, Justas Lasickas, Augustinas Klimavičius.

lff.lt nuotr./Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėse prieš Farerų salas
lff.lt nuotr./Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėse prieš Farerų salas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius