-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 01 25 /11:07

Šventė virto tragedija: Afrikos čempionatas nusidažė bent 8 žmonių krauju

Bent aštuoni žmonės mirė spūstyje šalia stadiono prieš Afrikos čempionato rungtynes tarp Kamerūno ir Komorų.

Atnaujinta 11:06 val. Iš pradžių skelbta apie 6 mirusius žmones, vėliau skaičius patikslintas ir mirusiais paskelbti 8 asmenys, tarp jų - vienas vaikas. Bent 7 žmonių būklė yra kritinė.


Afrikos futbolo čempionatas vyksta Kamerūne, tad vietiniai grūdosi į stadioną, norėdami pamatyti pirmąsias savo rinktinės atkrintamųjų rungtynes.

Centrinio Kamerūno regiono gubernatorius Naseri Paulas Biya teigė, kad aukų skaičius dar gali augti. „Nesame tokioje pozicijoje, kurioje galėtume jums pateikti galutinį netekčių skaičių“, – teigė jis.

Spūstis susiformavo, kuomet minios žmonių bandė patekti į stadioną Jaundės mieste. Liudininkai pasakojo, kad tarp nukentėjusiųjų buvo ir vaikų.

Taip pat liudininkai patikino, jog padėtis smarkiai pablogėjo, kai apsaugos darbuotojai uždarė vartus ir nustojo įleidinėti žmones į tribūnas.

Į vietinę Messassi ligoninę buvo pristatyta iš viso 40 sužeistųjų.

„Kai kurie jų yra kritinės būklės, – sakė seselė Olinga Prudence. – Reikia juos evakuoti į specializuotą ligoninę.“

Iš viso į stadioną bandė patekti apie 50 tūkst. žmonių. Ir nors tribūnose telpa 60 tūkst. jos negalėjo būti užpildytos daugiau nei 80 proc. dėl pandemijos valdymo reikalavimų.

„CAF tiria šią situaciją ir bando gauti daugiau informacijos. Nuolat komunikuojame su Kamerūno vyriausybe ir vietiniu organizaciniu komitetu“, – rašoma Afrikos futbolo organizacijos pranešime.

Vienas federacijos vadovų – generalinis sekretorius Veronas Mosengo-Omba – nuvyko į ligoninę aplankyti sužeistųjų.

Kamerūne Afrikos futbolo čempionatas rengiamas pirmą kartą per 50 metų. Šioje šalyje pirmenybės turėjo vykti 2019-siais, tačiau buvo perduotos Egiptui, nes Kamerūnas nespėjo pasistatyti stadionų ir tinkamai pasiruošti.

Dėl menko lankomumo Afrikos čempionato pradžioje, Kamerūne vartai į stadionus paliekami atviri, organizuojamas transportas iki stadionų, dalinami nemokami bilietai.

Kamerūnas aštuntfinalyje laimėjo 2:1 ir pasiekė ketvirtfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius