Už sąžiningo žaidimo principų nepaisymą nubaustas G.Jarmalavičius užtarimo Sporto arbitraže nesulaukė

Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) atmetė už sąžiningo žaidimo principų pažeidimus iš LFF varžybų dvejiems metams diskvalifikuoto trenerio Gedemino Jarmalavičiaus reikalavimą panaikinti LFF Drausmės komiteto sprendimą.
Gedeminas Jarmalavičius
Gedeminas Jarmalavičius / fksilas.lt inf.

Taip pat atmestas G.Jarmalavičiaus prašymas taikyti laikinąsias apsaugos priemones – LFF Drausmės komiteto sprendimo sustabdymo ir LFF įpareigojimo pratęsti jam UEFA trenerio licencijos terminą.

LFF Drausmės komitetas 2017 m. už sąžiningo žaidimo principų pažeidimus iš LFF varžybų diskvalifikavo penkis Kazlų Rūdos „Šilo“ komandai atstovavusius žaidėjus ir trenerį.

Drausmės komitetas nagrinėjo tyrimo medžiagą dėl sąžiningo žaidimo principų pažeidimus per vasario 13 d. Rygos „Skonto“ manieže vykusias „Žiemos taurės“ (Winter Cup) turnyro rungtynes. Šilas“ rezultatu 1:3 nusileido Rygos FS „Metta/LU“ ekipai. Pirmasis rungtynių kėlinys baigėsi lygiosiomis, o visi įvarčiai buvo įmušti per paskutinį rungtynių pusvalandį.

Drausmės komiteto sprendimu už LFF Drausmės kodekso pažeidimus minėtose rungtynėse Audrius Račkus ir Andrius Urbšys diskvalifikuoti 3 mėnesiams, Vilmantas Bagdanavičius – 5 mėnesiams. Gytis Urba ir Alfredas Skroblas, kurie už panašius pažeidimus bausti anksčiau, diskvalifikuoti atitinkamai 9 ir 12 mėnesių.

Treneriui G.Jarmalavičiui už LFF Drausmės kodekso pažeidimus skirta 2 metų diskvalifikacija.

Nuobaudos pradėtos skaičiuoti nuo 2017 m. kovo 6 dienos.

Šie LFF Drausmės komiteto sprendimai galėjo būti skundžiami LFF Apeliaciniam komitetui.

Tačiau G.Jarmalavičius šia teise nesinaudojo, o 2018 m. balandžio mėnesį kreipėsi į CAS. Išnagrinėjęs abiejų šalių argumentus, CAS nusprendė, jog tolesnis procedūros vykdymas yra negalimas ir byla turi būti nutraukta, nes G.Jarmalavičius iki šiol nesikreipė į Apeliacinį komitetą ir taip praleido vieną iš privalomų tokio pobūdžio ginčų nagrinėjimo stadijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius