-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žais ar nežais? Norėdama išvengti dugno Lietuvos rinktinė turės įveikti Baltarusiją

Lietuvos rinktinė užėmė paskutinę vietą UEFA Tautų lygos C diviziono pirmoje grupėje, o dabar ji sužinojo, su kuo teks žaisti norint išvengti kelionės į paskutinį Tautų lygos ešeloną.
UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija
Fiodoras Černychas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuviai ketvirtadienį sužaidė lygiosiomis 1:1 su Farerų salomis, sekmadienį 0:1 nusileido Liuksemburgui ir iškovoję tik 1 tašką liko ketvirti savo grupėje.

Standings provided by SofaScore

Tai reiškia, jog Reinholdo Breu auklėtiniai atsidūrė ant iškritimo į paskutinį D divizioną slenksčio.

Dabar, po sužaistų paskutinių C diviziono ketvirtos grupės rungtynių, paaiškėjo, jog norėdama išlaikyti vietą trečiame pagal pajėgumą divizione Lietuvos rinktinė turės pranokti Baltarusiją.

Šios šalies futbolininkai surinko tik 3 taškus ir liko paskutiniai C diviziono trečioje grupėje, kurioje dar žaidė Kazachstanas, Azerbaidžanas ir Slovakija.

Standings provided by SofaScore

Kadangi Baltarusija tarp keturių paskutines vietas užėmusių komandų liko antra, o Lietuva – trečia, šių komandų keliai susidurs išlikimo kovose.

Vis dėlto tai dar nereiškia, kad 2024 m. kovą, kai numatytos išlikimo akistatos, lietuviai išbėgs į aikštę per rungtynes su baltarusiais.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) prasidėjus karui Ukrainoje, kurį Rusija pradėjo ir su Baltarusijos pagalba, deklaravo, kad neketina rungtyniauti su dviejų šalių agresorių komandomis.

Visgi Europos ir pasaulio futbolą valdančios UEFA ir FIFA diskvalifikavo tik vieną šalį – Rusiją, tad baltarusiai ir toliau gali varžytis tarptautinėje arenoje.

Tai lėmė ir situaciją, kuomet baltarusiai tapo lietuvių varžovais pasaulio salės futbolo čempionato atrankos kovose.

Tuomet LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius teigė, kad kreipėsi į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją su rašto, draudžiančio žaisti su baltarusiais, prašymu, kuris padėtų apeliuojant į UEFA, o taip pat neatmetė ir galimybės atsisakyti žaisti su baltarusiais, taip rizikuojant būti diskvalifikuotiems.

Panašiai LFF gali tekti elgtis ir futbolo rinktinės atveju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius