Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2021 07 06

Karaliaus Mindaugo taurė šventinėse oro balionų varžybose atiteko M.Lyčiui

Antrus metus iš eilės Vilniuje, paskelbus karantino dėl COVID-19 pabaigą, buvo surengtos karšto oro balionų varžybos ir antrą kartą nugalėjo Martynas Lyčius.
Karšto oro balionai
Karšto oro balionų varžybos „Karaliaus Mindaugo taurė“ / Rūtos Mardosaitės-Čilinskienės nuotr.

Surinkęs 8 465 taškus iš 12 000 galimų, jis aplenkė Igną Kazlauską (8 085 taškai) ir Kęstutį Petronį (7 832). Pastarasis po pirmo skrydžio buvo antras, bet vėliau smuktelėjo į trečią vietą.

Pirmą varžybų „Karaliaus Mindaugo taurė“ penketuką baigia Dovydas Vaitkevičius (7 758 taškai, įpusėjus varžyboms jis net buvo pakilęs iki antros vietos) ir Danielius Augustas Komža (7 692 taškai).

Iš viso per tris skrydžius pilotai atliko 12 užduočių. Detalesni rezultatai pateikiami čia.

Jau pirmas skrydis M.Lyčiui buvo itin sėkmingas – nors jo rezultatas pačioje pirmoje užduotyje buvo apie vidurį, kitose dviejose jis surinko po maksimalų – 1 000 – taškų skaičių. Tai leido pilotui iškart išsiveržti į priekį.

Vėlesni rezultatai nebuvo tokie aukšti (į geriausiųjų trejetukus pilotas buvo pakliuvęs tik keturis kartus), tačiau stabillūs ir visą laiką neblogi.

Todėl sportininkas pirmos vietos niekam nebeužleido ir užtikrintai laimėjo.

I.Kazlauskas taip pat dusyk pasiekė geriausią rezultatą, kiti pilotai iš pirmojo penketuko – po kartą. Jį būtų galima vadinti tikruoju laimėtoju, mat po pirmo skrydžio buvo tik 9-as, po sėkmingo antro pakilo iki ketvirtos vietos, o galiausiai pasiekė antrą.

Varžybose buvo suplanuoti vos trys skrydžiai ir visi jie įvyko. Karšto oro balionų varžybose įprasta atšaukti vieną ar net daugiau skrydžių – gali sutrukdyti nepalankus vėjas, lietus ar rūkas. Šį kartą orai buvo palankūs – nors Vilniuje bei jo apylinkėse būta ir stipresnio vėjo, ir lietaus, prie skrydį sąlygos pagerėdavo ir buvo galima kilti.

Dėl taurės varžėsi 15 sportininkų, tačiau šiomis dienomis sostinės danguje buvo galima matyti gerokai daugiau balionų – didžioji dalis pilotų dalyvavo fiestoje.

Ji dar nesibaigė – jei Vilniuje liausis lietus, įvyks dar vienas skrydis. Šventinį antradienio – Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos – vakarą oreiviams suplanuotas ypatinga užduotis – key grab. Jos metu pilotas skrisdamas turi pagriebti netoli nuo žemės pakabintą simbolinį raktą, o už tai laukia specialus prizas.

Vilniuje jau tapo tradicija, baigiantis karantinui dėl COVID-19, rengti karšto oro balionų varžybas. Pernai tokios – pirmos pasaulyje nuo pandemijos pradžios – buvo surengtos birželio viduryje. Jas irgi laimėjo M.Lyčius.

„Tęsiant 2020 metų tradiciją, oreiviai visišką karantino Lietuvoje atšaukimą ir aktyvaus turistinio sezono bei atostogų laikotarpio pradžią vėl pažymės sportinėmis oro balionų varžybomis“, – skelbė organizatoriai – Lietuvos oreiviių federacija, Vilniaus oreivių asociacija ir Oreivystės centras.

Šiemetis renginys buvo ypatingas ir tuo, kad jame buvo pirmą kartą išbandyta eksperimentinė pasaulinio lygio inovacija. Lietuvių komados – dr. Juliaus Venskaus, Tado Šukšterio ir Žymanto Venclausko – sukurta varžybų stebėjimo platforma leido jas sekti realiu laiku iš bet kurios pasaulio vietos, kur tik yra internetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius