Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 01

Šachmatininkai greitųjų čempionate pagerbs tarptautinio meistro K.Labecko atminimą

Gruodžio 3-4 d. Taujėnų dvare (Ukmergės r.) Lietuvos šachmatų federacija rengia atvirus šalies greitųjų ir žaibo šachmatų čempionatus, kuriuose prie lentų tikimasi sulaukti apie 150 dalyvių.
Kęstutis Labeckas
Kęstutis Labeckas / nuotr. LŠF
Temos: 1 Šachmatai

Tai – gausiausios LŠF organizuojamos varžybos suaugusiems. Renginys susidės iš dviejų rungčių, pradedant šeštadienį 11:00 startuosiančiu žaibo šachmatų čemponatu.

Greitųjų šachmatų varžybos, startuosiančios šeštadienio popietę, bus skirtos šių metų pradžioje anapilin išėjusiam pajėgiam šachmatininkui, tarptautiniam meistrui (IM) Kęstučiui Labeckui (1988-2022).

Gruodžio 12-ąją dieną Kęstutis būtų šventęs savo 34-ąjį gimtadienį, tačiau šių metų pradžioje tragiškai paliko šį pasaulį. Per savo gyvenimą Kęstutis spėjo ne tik fiksuoti gausybę pasiekimų, tačiau ir įsiamžinti šachmatų istorijoje. Kęstutis buvo daugkartinis įvairių asmeninių bei komandinių varžybų nugalėtojas.

Treniruodamasis Vilniaus šachmatų ir šaškių sporto mokykloje (treneris Jonas Sidabras) bei vėliau savarankiškai, K.Labeckas jaunių čempionatuose nuolat užimdavo prizines vietas ir atstovavo šaliai tarptautinėse varžybose. Dukart Kęstutis atstovavo ir pagrindinei Lietuvos rinktinei – 2011 m. Europos čempionate ir 2012 m. šachmatų olimpiadoje. Tarp kitų pasiekimų – 2009 m. Pasaulio lietuvių sporto žaidynių auksas, sidabro medalis 2019 m. Česlovo Juršėno taurės turnyre, trys podiumai Lietuvos šachmatų lygoje su Panevėžio šachmatų klubu, taip pat ir dukart iškovota pergalė Lietuvos komandiniame greitųjų šachmatų čempionate. Per savo gyvenimą Kęstutis spėjo išleisti dvi šachmatų knygas – 2015 m. pasirodė jo kartu su Gintu Zybartu rašytos „Šiuolaikiniai šachmatai su Kęstučiu Labecku“ ir „Šachmatai nuo pradžių iki akademijos“.

Individualūs greitųjų ir žaibo šachmatų čempionatai – paskutinės 2022 m. kalendoriuje numatytos LŠF varžybos. Organizatoriai dalyviams linki kovingų partijų bei gražių pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius