Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Caster Semenya tęsia teisinę kovą – pateikė apeliaciją Šveicarijos teismui

Bėgikės Caster Semenyos kova su Tarptautine lengvosios atletikos federacija IAAF nebaigta. Pietų Afrikos Respublikos (PAR) lengvaatletė pateikė apeliaciją Šveicarijos aukščiausiajam teismui.
Caster Semenya
Caster Semenya / „Scanpix“/AP nuotr.

Pagal naujas IAAF taisykles dukart olimpinė čempionė gali varžytis rungtyse nuo 400 iki 1500 metrų tik susimažinusi testoterono kiekį organizme specialiais vaistais.

Iškart po istorinio sprendimo ir pralaimėtos apeliacijos C.Semenya pareiškė, kad to daryti neketina, tačiau karjeros taip pat nebaigs.

PAR atstovė nusprendė pratęsti teisinę kovą.

„Aš esu moteris ir pasaulinio lygio atletė. IAAF manęs neprikimš vaistais ir nesustabdys manęs nuo buvimo savimi“, – pareiškime teigė 28-erių C.Semenya.

„Scanpix“/AP nuotr./Caster Semenya
„Scanpix“/AP nuotr./Caster Semenya

Gegužės 1 dieną Sporto arbitražo teismas atmetė lengvaatletės apeliaciją ir nusprendė, kad IAAF įvestos taisyklės yra būtinos, kad būtų užtikrinta sąžininga konkurencija.

C.Semenya sieks šio sprendimo panaikinimo Šveicarijos aukščiausiame teisme, nes Sporto arbitražo teismas neįvertino sveikatos pasekmių, vartojant testosteroną mažinančius vaistus.

Pagal naujas taisykles, norint dalyvauti moterų varžybose nuo 400 iki 1500 metrų, reikia susimažinti testosterono kiekį iki 5 nmol/L. Paprastai pas moteris šis rodiklis siekia 2 nmol/L.

C.Semenya atsisako vartoti vaistus ir iš pradžių pareiškė, kad varžysis ilgesnėse distancijose, tačiau nusprendė tęsti kovą, kad galėtų toliau bėgti 800 metrus.

Deimantinės lygos etape JAV ji varžysis 3000 metrų bėgimo rungtyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius