Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Usaino Bolto sąskaitos išgaravo beveik viskas: iš 11 milijonų liko 11 tūkstančių

Usainas Boltas tikisi, kad jį išgelbės tyrėjai ir teisininkai. Kol kas nėra žinoma, ar lengvosios atletikos žvaigždė atgaus savo per gyvenimą uždirbtus pinigus.
Usainas Boltas
Usainas Boltas / „Scanpix“/AP nuotr.

Padaugėjo informacijos apie sprinto legendos Usaino Bolto padėtį.

„The Guardian magazine“ pranešė, kad privati investicinė kompanija išviliojo iš 36 metų jamaikiečio daugiau nei 12,7 mln. dolerių (11 mln.) eurų. Anot žurnalo, tik maždaug 11 tūkst. eurų liko U.Bolto sąskaitoje. O tai reiškia, kad iš viso sąskaitoje laikyto uždarbio U.Boltui liko vos 0,1 proc.

Sukčiavimo skandalas Jamaikoje į viešumą išplaukė sausio pradžioje, 15 min jau rašė apie tai, kai dar nebuvo aiškūs nuostoliai. Dabar U.Boltas pasirodė viešame renginyje savo gimtojoje Jamaikoje.

Nors įprastai U.Boltas spindi šypsena ir gera nuotaika, dabar jis atrodo prislėgtas, tarsi savo paties šešėlis.

„Kiekvienam būtų liūdna prarasti viską, dėl ko sunkiai dirbai, – sakė U.Boltas. – Tai – liūdna situacija ir aišku, jog esu nusivylęs.“

U.Boltas nesileido į detales. Lengvosios atletikos legenda tikisi, kad viską išspręs jo teisininkai. Pats U.Boltas pripažino, tiesiog likęs priblokštas dėl situacijos.

„Scanpix“ nuotr./Usainas Boltas
„Scanpix“ nuotr./Usainas Boltas

Anot „Jamaica Observer“, Jamaikos investicinė kompanija „Stocks and Securities Limited“ yra tiriama dėl galimo sukčiavimo. „The Guardian“ rašo, kad sukčiavimo schema galėjo tęstis trylika metų, o tarp nukentėjusiųjų yra ir daugiau vyresnių žmonių bei Jamaikos valstybinių organizacijų.

Sukčiavimo skandalas sukėlė didelę reakciją Jamaikoje ir už šalies ribų.

Jamaikos finansų ministras Nigelas Al Clarke'as irgi tarė žodį.

„Jaučiame pyktį ir nusivylimą, o viską dar labiau sustiprina ilgas apgaulės laikotarpis ir tai, kad buvo beširdiškai taikyta į vyresnius žmones, taip pat į mylimą ir gerbiamą mūsų nacionalinį didvyrį Usainą Boltą“, – sakė N.Clarke'as.

U.Boltas teigė, kad milijonus buvo investavęs savo ateičiai.

„Visi žino, kad turiu tris vaikus. Vis dar turiu pasirūpinti ir savo tėvais, o ir pats noriu gyventi gerai, – sakė U.Boltas. – Aš nesu nusikaltėlis, o visa tai labai apsunkina galvą.“

Jamaikos vyriausybė kreipėsi pagalbos į JAV federalinę policiją bei FTB, kad padėtų ištirti šį atvejį – vieną didžiausių šalies sukčiavimo bylų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius