Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Pasitikėjimu trykštantys lietuvių varžovai disko metimo finale: „Dar neparodėme visų jėgų“

Kristjanas Čehas pernai pralaimėjo Europos čempionato finalą Mykolui Aleknai, bet dabar trykšta noru ir pasitikėjimu savimi pasiekti revanšą.
Kristjanas Čehas, Mykolas Alekna, Andrius Gudžius ir Danielis Stahlis
Kristjanas Čehas, Mykolas Alekna, Andrius Gudžius ir Danielis Stahlis / Alfredo Pliadžio/LLAF, Postimees ir Scanpix nuotr.

„Nemečiau iš visų jėgų, nes atrankoje svarbiausia tiesiog patekti į finalą“, – 24-erių Slovėnijos disko metimo galiūną cituoja „RTV SLO“.

Disko metimo Supermenu – dėl panašumo Klarką Kentą, Supermeno personažą, kai jis nevilki herojaus kostiumo – pravardžiuojamas K.Čehas yra šio sezono lyderis.

Birželio viduryje jis švystelėjo įrankį net 71,86 m, pasiekdamas karjeros rekordą. Tiesa, vėliau slovėno, kuris šįvakar gins pasaulio čempiono titulą, iškovotą pernai Judžine (JAV), rezultatai kiek susitraukė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kristjanas Čehas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kristjanas Čehas

„Turėjau šokių tokių problemų su technika, bet per paskutines pora savaičių tai susitvarkė. Džiaugiuosi, kad technika gerėja. Netgi Gerdas (Kanteris, legendinis estų disko metikas, K.Čeho treneris, – aut. past.) buvo patenkintas. Visi mano metimai skriejo toliau nei 65 metrai, buvau pats stabiliausias iš visų“, – „Sio1NET“ portalui džiaugėsi slovėnas.

Postimees / Scanpix nuotr./Gerdas Kanteris ir Kristjanas Čehas
Postimees / Scanpix nuotr./Gerdas Kanteris ir Kristjanas Čehas

Kvalifikacijoje K.Čehas užfiksavo trečią rezultatą – 65,95 m, į priekį praleisdamas Europos čempioną Mykolą Alekną (66,04 m) ir olimpinį čempioną švedą Danielį Stahlį (66,25 m).

„Neišeikvojau energijos. Priešingai, pasikroviau pasitikėjimo. Aišku, finale reikės mesti toliau, – tęsė K.Čehas. – Noriu aukso, padarysiu viską, ką galiu geriausio ir matysime, kaip viskas baigsis.“

„Šie metai disko metimo sektoriuje yra tiesiog beprotiški. Penki atletai metė toliau nei 70 m, trys – nei 71 m. Visi labai gerai pasiruošę ir laukia labai įdomus finalas“, – „Sio1NET“ tęsė K.Čehas.

30-metis D.Stahlis įrankį šiemet skraidino 71,45 m, 20-metis Mykolas Alekna – lygiai 71 metrą.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolas Alekna
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolas Alekna

„Šis trejetas ir turėtų išsidalinti medalius“, – prognozuoja „RTV SLO“.

Tarp pagrindinių pretendentų į medalius Mykolą regi ir „Sio1NET“ portalas, bet jis suklydo įkeldamas ne Mykolo, o kito Aleknos – pasaulio čempionate debiutavusio 22-ejų Martyno – nuotrauką.

Slovėnų portalas „Sio1NET“ prie Mykolo Aleknos įkėlė Martyno nuotrauką.
Slovėnų portalas „Sio1NET“ prie Mykolo Aleknos įkėlė Martyno nuotrauką.

Finale bus ir daugiau pretendentų. Vienas iš jų – 32-ejų Andrius Gudžius, 2017-ųjų pasaulio čempionas, pernai planetos pirmenybėse iš prizininkų trejeto išstūmęs D.Stahlį, o šiemet, prieš mėnesį kitose taip pat Vengrijoje vykusiose varžybose, aplenkęs ir K.Čehą.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Andrius Gudžius
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Andrius Gudžius

„Finale viskas prasidės nuo nulio. Tai bus visiškai naujos varžybos, – pabrėžė slovėnas. – Šitame stadione nėra vėjo. Man tai tinka. Tiesą sakant, jaučiu kur kas mažiaus streso nei pernai Judžine. Viskas, kas sukasi mano galvoje – tiesiog kaip atlikti gerus metimus. Žinau, kad techniški, galingi ir sprogstantys metimai skries toli.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pernai pasaulio čempionate Judžine medalius išsidalino Mykolas Alekna, Kristjanas Čehas ir Andrius Gudžius.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pernai pasaulio čempionate Judžine medalius išsidalino Mykolas Alekna, Kristjanas Čehas ir Andrius Gudžius.

Pasitikėjimo savo jėgomis nestokoja ir olimpinis čempionas D.Stahlis, pernai planetos pirmenybėse Judžine likęs ketvirtas.

„Jaučiuosi puikiai, atrankoje mėčiau visiškai ramus“, – Švedijos žiniasklaida cituoja kvalifikacijos varžybų nugalėtoją.

„Finale įdėsiu dar daugiau jėgų. Bus dar linksmiau“, – žinutę varžovams siuntė D.Stahlis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Danielis Stahlis

Tiesa, jo tautiečio olimpinio vicečempiono Simono Petterssono finale neišvysime. Teisėjai jau po atrankos varžybų peržiūrėjo geriausią 29-erių atleto bandymą ir jį anuliavo, palikdami švedą už finalo borto.

Vyrų disko metimo finalo dalyviai
Vyrų disko metimo finalo dalyviai

Iššauti gali ir austras Lukas Weisshaidingeris, šiame sezone jau metęs 70,68 m. Įspūdingą ribą šiemet netikėtai yra peržengęs ir Samoa disko metikas Alexas Rose‘as – 70,39 m.

Vyrų disko metimo finalas pirmadienį Budapešte vyks nuo 21.30 val. Portale 15min rasite gyvus rezultatus ir įspūdžius iš stadiono, o po finalo – ir Lietuvos disko metikų komentarus.

Visus lietuvių starto laikus, dalyvius ir lūkesčius rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius