Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Tikrąjį medalį gavęs Mykolas Alekna: „Olimpiadoje reikės mesti daugiau nei 70 m“

20-metis Mykolas ir toliau pildo įspūdingą Aleknų trofėjų kolekciją. Antradienį šalia naujojo Budapešto nacionalinio atletikos centro jaunajai Virgilijaus Aleknos atžalai įteiktas bronzinis pasaulio čempionato apdovanojimas.

„Ne, nelabai tie šiurpuliukai jau ėjo. Gal pripratau?“ – juokėsi trečiose iš eilės didžiosiose disko metimo varžybose – pasaulio ir Europos čempionatuose – ant prizininkų pakylos savo vardo ir pavardės klausęsis jaunasis lietuvis.

„Širdis labiau virpa varžybose“, – čia pat pridūrė jis, bronzinį medalį po apdovanojimų ceremonijos iš karto įsimetęs į kuprinę.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolas Alekna
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolas Alekna

Nors su medaliu My.Alekna pozavo ir vakar – iš karto po fantastiško finalo – tai nebuvo tikras apdovanojimas, o skirtas tik nuotraukoms.

Tikrasis ant lietuvio kaklo užkabintas antradienio vakarą, šalia stadiono surengtoje iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristjanas Čehas, Danielis Stahlis ir Mykolas Alekna
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristjanas Čehas, Danielis Stahlis ir Mykolas Alekna

„Geras jausmas. Vis tiek – sezono kulminacija, įspūdingas finalas“, – atviravo legendinio dukart olimpinio ir dukart pasaulio čempiono V.Aleknos atžala.

68,85 metro istoriniame finale metęs My.Alekna ant prizininkų pakylos lipo pirmas. Prie pernai laimėto planetos pirmenybių sidabro ir Europos aukso, šiemet Budapešte jis pridėjo bronzą.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolas Alekna ir treneris Mantas Jusis
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolas Alekna ir treneris Mantas Jusis

„Puikūs prisiminimai iš finalo. Viskas pavyko gerai. Tikrai esu patenkintas rezultatu“, – teigė My.Alekna.

Sidabrą atsiėmė sezono lyderis Kristjanas Čehas (70,02 m), o auksas suspindo ant pasaulio čempionatų rekordą gerinusio olimpinio čempiono švedo Danielio Stahlio (71,46 m) krūtinės.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristjanas Čehas, Danielis Stahlis ir Mykolas Alekna
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristjanas Čehas, Danielis Stahlis ir Mykolas Alekna

Kitas lietuvis, vyriausias finalo dalyvis, 32-ejų Andrius Gudžius vakar užėmė 6 vietą (66,16 m).

„Tėvai jau išvažiavo, tai medalį paminėsime Lietuvoje“, – apie šventimą neišsiplėtė Mykolas, į gimtinę grįšiantis jau rytojaus popietę ir neslėpęs, kad dar nespėjo atsakyti į jo telefoną užplūdusias sveikinimo žinutes.

Tiesa, daug laiko linksmybėms atletas neturės. Iš euforijos pasaulio čempionate jau rugpjūčio 28 dieną teks grįžti į JAV, į studento suolą. Laukia trečias kursas prestižiniame Berklio universitete, Kalifornijoje.

„Apsisprendžiau, kad toliau studijuosiu psichologiją“, – atskleidė lietuvis, anksčiau kalbėjęs apie susidomėjimą finansų mokslais.

Dar tik antrajame savo pasaulio čempionate dalyvavęs jaunasis My.Alekna šiemet buvo gerokai drąsesnis. Jis nesidrovėjo prašyti žiūrovų palaikymo ir tribūnos jam garsiai plojo, o savo metimus lietuvis lydėjo aukštais šuoliais ir garsiais riksmais.

Buvęs santūrus jaunuolis tiesiog pražydo. Atvirai bėrė mintis žurnalistams ir net pokštavo su čempionato talismanu aviuku Youhuu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato talismanas ir Mykolas Alekna
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato talismanas ir Mykolas Alekna

Tarsi raketa į disko metimo elitą šovęs Mykolas ir pats sakė, kad nusimetė akmenį nuo pečių. „Gal kažkam atrodė, kad praėję metai buvo tik vienas iššovimas. Dabar įrodžiau, kad esu tarp geriausių pasaulyje ir planuoju čia likti ilgam“, – užtikrintai po finalo kalbėjo lietuvis.

VIDEO: Bronzinis Mykolas Alekna: „Pasakiau sau, kad ketvirtas neliksiu“

Šio sezono pradžioje jis buvo tapęs ir planetos lyderiu, kai studijuodamas JAV šveitė diską lygiai 71 metrą, gerino karjeros rekordą ir tapo pirmuoju tiek toli numetusiu 20-mečiu žmonijos istorijoje.

Sugrįžus į šią Atlanto pusę rezultatai iš pradžių kiek suprastėjo, bet Mykolas vis tiek dominavo Europos U23 čempionate, atsiimdamas pelnytą auksą ir pagerindamas pirmenybių rekordą (68,34 m).

Galiausiai, prieš pat pasaulio čempionatą Budapešte, jis vėl metė beveik 70 metrų – Lietuvos čempionate jo diskas skriejo 69,30 m.

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolas Alekna ir jo treneriai Mantas Jusis bei Mohamadas Saatara
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Mykolas Alekna ir jo treneriai Mantas Jusis bei Mohamadas Saatara

Kitą mėnesį dar tik 21-ąjį gimtadienį švęsiančio jaunuolio po metų laukia naujas išbandymas – pirmosios karjeroje olimpinės žaidynės. Bilietą į Paryžių Mykolas jau turi, nes yra įvykdęs normatyvą.

„Plano kažkokio dar nesusidėliojome su treneriu, bet nelabai, kas keisis. Kaip dirbome, taip ir dirbsime. Bus įdomu, kaip seksis (olimpiadoje). Reikės mesti tikrai daugiau nei 70 m. Toks dabar ir bus tikslas. Pasiruošti, į olimpiadą atvykti geriausios sportinės formos ir numesti daugiau nei 70 metrų“, – ryžtingai kalbėjo My.Alekna.

Visus lietuvių starto laikus, dalyvius ir lūkesčius Budapešte rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius