Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 02

Kinijos tenisininkė apie pas varžovę pabėgusį trenerį: „Tai amoralu“

Aukso medalį gimtinėje vykusiose Azijos žaidynėse iškovojusi Kinijos tenisininkė Qinwen Zheng (WTA-23) sukritikavo buvusį savo trenerį, specialisto elgesį pavadindama „amoraliu“.
Qinwen Zheng
Qinwen Zheng / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Viena talentingiausių viso WTA turo tenisininkių Q.Zheng pastaruoju metu dirbo garsiu Belgijos specialistu Wimu Fisette'u, kuris svariai prisidėjo prie Japonijos teniso žvaigždės Naomi Osakos iškovotų keturių titulų „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Kinės ir belgo bendradarbiavimas startavo prieš pat žolės sezono pradžią, o per keletą mėnesių 20-metė tenisininkė laimėjo pirmą WTA turnyrą Palerme ir pirmą kartą pasiekė „Grand Slam“ ketvirtfinalį Niujorke.

„Twitter“ nuotr./Wimas Fisette'as ir Qinwen Zheng
„Twitter“ nuotr./Wimas Fisette'as ir Qinwen Zheng

Visgi dar „US Open“ turnyro metu W.Fisette'as ir vėl užmezgė santykį su savo buvusios auklėtinės N.Osakos, kuri jau jau netrukus grįš į turą po motinystės atostogų, komanda. Netrukus paaiškėjo, kad strategas ir vėl vadovaus buvusiai pirmai pasaulio raketei.

„Iš karto po pralaimėjimo „US Open“ turnyre jis man pasakė, kad tarp mūsų nėra ryšio. Treneris man niekados apie tai nebuvo net užsiminęs. Paklausiau savo agento, ar jis pereis į N.Osakos komandą, o man patvirtino, kad to tikrai nebus, kad Wimas nėra toks žmogus. Visgi praėjus savaitei jis pats man pasakė, kad išeina. Tai išgirdusi pradėjau verkti. Suprantu, kad Naomi jam gali suteikti geresnes finansines sąlygas. Jam taip pat reikia aprūpinti savo šeimą. Suprantu trenerio sprendimą, bet tai nereiškia, kad kada nors jam atleisiu už tokį pabėgimą. Šis sprendimas yra labai neetiškas“, – atsivėrė Zheng.

„Scanpix“ nuotr./Qinwen Zheng
„Scanpix“ nuotr./Qinwen Zheng

Azijos žaidynėse sulaukusi daugiau klausimų apie išsiskyrimą su strategu jaunoji tenisininkė nebenorėjo detalizuoti situacijos, o belgo elgesį pavadino „amoraliu“.

„Jis pažeidė kontrakto detales. Tai tiesiog yra amoralu bei labai įskaudino mane ir mano artimuosius. Daugiau nebenoriu kalbėti apie šį žmogų“, – baigė kinė.

Po Azijos žaidynių iš karto į WTA 1000 kategorijos pirmenybes Pekine atvykusi Q.Zheng patyrė skaudų pralaimėjimą Jelenai Rybakinai (WTA-5) - 1:6, 2:6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius