Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Kazanė 2015. 5 diena: švedų ir rusų bėdos, ketvirtas amerikietės aukso medalis ir kinų atgimimas

Kas įvyko svarbaus Kazanėje tebesitęsiančio pasaulio plaukimo čempionato penktąją varžybų dieną. Tatarstano sostinėje viešintis 15min.lt žurnalistas apžvelgia svarbiausius dienos akcentus.
Katie Ledecky
Katie Ledecky / „Scanpix“ nuotr.

Apsiskaičiavo. Penktoji varžybų diena šeimininkams prasidėjo nemalonumais. Nors pirmą auksą Rusijai iškovojusi Julija Jefimova buvo laikoma viena 200 m krūtine varžybų favoričių, ji nesugebėjo įveikti net atrankos.

Lengvai praplaukus Julia liko pirma už borto – septyniolikta. Nors Kazanėje spėliota, kad atsitikus tokiam netikėtumui, savo vietą pusfinalyje rinktinės lyderei gali užleisti Vitalina Simonova, taip neįvyko. Vakarinėje sesijoje J.Jefimovos sirgaliai taip ir neišvydo, o V.Simonova pasiekė asmeninį rekordą (2:22,72) ir užėmė ketvirtą vietą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Julija Jefimova
AFP/„Scanpix“ nuotr./Julija Jefimova

Kinų jėga. Prestižine laikomą 100 m laisvu stiliumi distanciją laimėjo kinas Ningas Zetao. Paskutiniuose metruose įveikęs australą Cameroną McCevoy'ų, N.Zetao grąžino kinus į pasaulio plaukimo elitą. Jau anksčiau šiai valstybei du aukso medalius padovanojo Sun Yangas, o dar vieną tauriausios prabos trofėjų ketvirtadienio vakarą pridėjo ir 50 m nugara plaukime triumfavusi Fu Yuanhui. Su keturiais aukso medaliais kinai atsilieka tik nuo JAV sportininkų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sun Yangas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sun Yangas

Pasuko į kairę. Giedrius Titenis išėjęs į areną plaukti 200 m krūtine finalo pasuko ne į tą pusę. Iš pasirengimo kambario išniręs lietuvis, patraukė link pirmojo tako, nors turėjo plaukti aštuntuoju. Visgi greitai susiorientavęs, sportininkas pakeitė kryptį, tačiau iškovoti bilieto į finalą tai nepadėjo. Lietuvis individualias rungtis Kazanėje baigė 11 vieta.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giedrius Titenis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giedrius Titenis

Švedų klaidos. Kas būtų jeigu? – tokį klausimą po ketvirtadienio vakaro turėjo sau užduoti Švedijos rinktinės treneriai. Šios komandos lyderė Sarah Sjostrom nedalyvavo vakar vykusioje 200 m laisvu stiliumi rungtyje, tačiau šiandien estafetėje 4 po 200 m distanciją įveikė taip greitai, kad šis rezultatas (1:54,31) vakar būtų jai garantavęs aukso medalį.

„Scanpix“/„LaPresse“ nuotr./Sarah Sjostrom
„Scanpix“/„LaPresse“ nuotr./Sarah Sjostrom

Nevykėlė. Maža to, švedės šiandien gavo dar vieną niuksą. Toje pačioje estafetėje iki ketvirtojo etapo jos pirmavo, tačiau paskutinė plaukus Ida Marko-Varga viską išvaistė ir ne tik beviltiškai pralaimėjo ją besivijusiai amerikietei Katie Ledecky, tačiau ir stipriai atsilikinėjusioms Italijos bei Kinijos sportininkėms.

Karalienė. Katie Ledecky toliau tęsia malonią tradiciją ir iš baseino kasdien į viešbutį negrįžta be aukso medalio. Ketvirtadienį amerikietė laimėjo jau ketvirtą trofėjų. Akivaizdu, kad šias Kazanėje vykstančias pirmenybes jau drąsiai galima vadinti Ledecky čempionatu. Amerikietės įspūdinga kolekcija turėtų dar padidėti bent vienu auksiniu apdovanojimu, kadangi ji plauks 800 m distanciją, kur yra laikoma ryškia favorite.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Katie Ledecky
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Katie Ledecky

Medaliai. Estafetės komandos ir Ryano Lochte pergalės 200 m kompleksinio būdu dėka JAV rinktinė tapo bendros medalių įskaitos lydere – 5 aukso, 2 sidabro ir 4 bronzos apdovanojimai. Po keturis prestižiškiausius trofėjus turi kinai ir Didžioji Britanija, po du – Prancūzija ir Vengrija, po vieną – japonai, rusai iš švedai. Lietuva su Rūtos Meilutytės sidabru kartu su Naująja Zelandija dalinasi 15-16 vietas. Iš viso medalius pelnė 21 šalies sportininkai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius