-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukikų tikslas – aštuoni sportininkai Rio de Žaneire

Neseniai olimpinį kelialapį tarp plaukikų iškovojęs 19-metis Danas Rapšys tapo pirmuoju Rio de Žaneire jau tikrai plauksiančiu sportininku. Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas atskleidė, kad pagrindinis tikslas yra į olimpiadą išvežti aštuonis sportininkus. Trys jų, anot federacijos vadovo, turėtų kovoti dėl medalių.
Giedrius Titenis ir Rūta Meilutytė
Giedrius Titenis ir Rūta Meilutytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Plaukikams patekti į olimpines žaidynes yra nepaprastai sunku, nes A normatyvas yra labai aukštas – olimpinių žaidynių pusfinalio lygio. 

Be Dano Rapšio, Giedriaus Titenio ir Rūtos Meilutytės, tikimės, kad A normatyvą įveiks ir Andrius Šidlauskas. Jis dalyvaus pasaulio jaunimo čempionate ir Europos žaidynėse Baku. Jam tik 17 metų, iki A normatyvo trūksta sekundės, tačiau jo tobulėjimo greitis leidžia tikėtis, kad tą sekundę jis įveiks.

Puikius rezultatus rodo ir Simonas Bilis, atvirajame Kanados čempionate vėl pagerinęs asmeninį rezultatą. Iki A normatyvo jam trūksta 0,7 sek., jis mokosi ir sportuoja JAV, greitai tobulėja“, – apie geriausius Lietuvos plaukikus pasakojo T.Kučinskas.

Kiti sportininkai į olimpines žaidynes turėtų prasimušti per estafetę. Jos formatas yra 4+2, tad iškovojus vietą estafetės ketvertukui, į olimpiadą dar galima pasiimti du atsarginius.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Tomas Kučinskas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Tomas Kučinskas

Estafetės komandos lyderiai yra D.Rapšys ir G.Titenis. Taip pat komandoje yra Tadas Duškinas, Povilas Strazdas, Mindaugas Sadauskas ir S.Bilis.

„Po Rio de Žaneiro reikės rimčiau gvildenti merginų klausimą, nes taip jau susiklostė, kad jų sportuojančių yra labai mažai. Tai labai sunkus sportas, reikia praleisti labai daug valandų treniruotėse salėje ir baseine. Trukdo ir susiformavęs įvaizdis, kad plaukikė yra plačiapetė „didelė“ moteris. Be to, treneriai sako, kad su vyrais kur kas lengviau dirbti“, – pasakojo T.Kučinskas.

ltuswimming.lt nuotr./Mindaugas Sadauskas, Giedrius Titenis, Danas Rapšys ir Tadas Duškinas
ltuswimming.lt nuotr./Mindaugas Sadauskas, Giedrius Titenis, Danas Rapšys ir Tadas Duškinas

Svarbiausias startas – pasaulio čempionatas Kazanėje

Baltijos šalių pirmenybėse jau kitą savaitgalį išvysime G.Titenį ir P.Strazdą. Tiesa, G.Titeniui tai bus tik lengvas pasiplaukiojimas, nes jis treniruojasi palengva kildamas į viršų ir rengdamasis pasaulio pirmenybėms vasarą. Anot T.Kučinsko, P.Strazdas Baltijos šalių varžybose plauks maksimaliai.

Po Rio de Žaneiro reikės rimčiau gvildenti merginų klausimą, nes taip jau susiklostė, kad jų sportuojančių yra labai mažai. Tai labai sunkus sportas, reikia praleisti labai daug valandų treniruotėse salėje ir baseine.

„Daugelis sportininkų plauks birželio mėnesį turnyre Romoje, kur G.Titenis tikisi įvykdyti A normatyvą. Ten dalyvaus ir D.Rapšys, tačiau jis nėra mėgėjas plaukti po atviru dangumi. Plaukikui nugara tai yra labai sunku.

Vienas paskutinių startų prieš Kazanę bus rugpjūtį vyksiantis Lietuvos čempionatas, kai kurie plaukikai dar plauks kuriame nors „Mare Nostrum“ varžybų etape. R.Meilutytė ir M.Sadauskas ten tikrai dalyvaus“, – apie planus pasakojo T.Kučinskas.

Visų sportininkų pikas bus Kazanėje vyksiantis pasaulio čempionatas – ten bus siekiama parodyti geriausius rezultatus, kuriems rengiamasi visą sezoną.

„Šiuo metu treniruočių planas sudėliotas taip, kad Romoje būčiau arti pajėgumo piko, ir tikiu, kad įvykdyti normatyvus nebus itin sudėtinga. Mano tikslas – dvi olimpinės rungtys – plaukimas krūtine 100 metrų ir 200 metrų atstumu“, – sakė G.Titenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius