Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekų ledo ritulio sirgaliai originaliai apėjo draudimą iškelti Ukrainos vėliavą

Čekijos ledo ritulio aistruoliams buvo uždrausta pademonstruoti solidarumą Ukrainai pasaulio čempionate, tačiau jie sugalvojo originalų sprendimą, kaip apeiti draudimą.
Čekijos ledo ritulio sirgaliai
Čekijos ledo ritulio sirgaliai / „Scanpix“/AP nuotr.

Suomijoje vykstančiose planetos pirmenybėse čekų aistruoliai ketino iškelti Ukrainos vėliavą, bet tam kelią užkirto Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) draudimas.

Nors oficialiai IIHF skelbia, kad palaiko Ukrainą, o norėdami tai pagrįsti neseniai skyrė šiai šaliai 100 tūkst. dolerių ledo ritulio įrangai įsigyti bei suspendavo Rusijos ir Baltarusijos dalyvavimą tarptautiniuose turnyruose, Suomijoje ji draudžia demonstruoti vėliavas šalių, kurios nežaidžia turnyre – tarp jų ir Ukrainos.

Vis dėlto čekams tai nesukliudė išreikšti paramą ukrainiečiams.

Akistatoje prieš amerikiečius čekų sirgaliai iškėlė plakatą, kurio viršuje užrašyta „mėlyna spalva“, o apačioje – „geltona spalva“. Mėlyna ir geltona yra Ukrainos vėliavos spalvos. Be to, plakato viduryje dar prirašyta „įsivaizduokite“.

Šalia plakato čekai iškėlė ir dvi savo šalies vėliavas, ant kurių užrašė dvi datas – 1968 ir 2022 m. Tai – aliuzija į 1968-aisiais vykusį Prahos pavasarį, kai čekų sukilimą sostinėje numalšino sovietų kariai, ir šių metų vasarį į Ukrainą prasidėjusią rusų invaziją.

Originalių čekų aistruolių palaikomi šios šalies ledo ritulininkai nugalėjo JAV rinktinę 1:0 ir užsitikrino bilietą į ketvirtfinalio etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius