Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ledo ritulio vadas be čempionato likusiems baltarusiams žada kompensaciją: „Nenorime pyktis“

Baltarusija neteko teisės organizuoti 2021 m. pasaulio ledo ritulio čempionatą, tačiau neliks nuskriausta. Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) prezidentas Rene Faselis patikino, kad baltarusiai dėl prarastų pirmenybių gaus kompensaciją.
Aliaksandras Lukašenka ir Rene Faselis
Aliaksandras Lukašenka ir Rene Faselis / „Scanpix“ nuotr.

Ledo ritulio valdymo organui vadovaujantis šveicaras kalbėdamas su Rusijos naujienų agentūra TASS pasakojo, jog kalbėdamasis su baltarusių ledo ritulio vadais pažadėjo jiems vėl suteikti teisę organizuoti pirmenybes.

„Kalbėjausi su Baltarusijos ledo ritulio federacija. Jie labai nusivylę, kad turėjome priimti tokį sprendimą, – sakė R.Faselis. – Baltarusija yra puiki ledo ritulio valstybė, kurioje žmonės supranta šį sportą ir palaiko savo sportininkus. Buvo labai sudėtinga paaiškinti jiems, kad neturime kito pasirinkimo, kaip tik priimti tokį sprendimą. Bet pažadėjau jiems, kad kol vadovauju šiai organizacijai, padėsiu jiems suorganizuoti čempionatą kaip įmanoma greičiau.“

Pažadėjau jiems, kad kol vadovauju šiai organizacijai, padėsiu jiems suorganizuoti čempionatą kaip įmanoma greičiau.

R.Faselis taip pat pabrėžė, jog už prarastą teisę rengti pasaulio čempionatą Minskui priklauso kompensacija.

„Kalbėjome apie finansinį aspektą. Turime rasti sprendimą šiai problemai, – sakė IIHF vadovas. – Žinoma, netapsime priešais ir rasime geriausią išeitį. Esame sudarę kontraktą, kuriame aiškiai nurodyta, kad pasitaikius force majeure situacijai mes privalome sumokėti kompensaciją. Laukiame analizės, po kurios žinosime, kokią sumą turėsime sumokėti. Nesame kvaili, nenorime pyktis su baltarusiais. Sėsime prie stalo ir diskutuosime apie finansinį aspektą.“

„Scanpix“ nuotr./Aliaksandras Lukašenka
„Scanpix“ nuotr./Aliaksandras Lukašenka

R.Faselis per interviu Rusijos naujienų agentūrai vylėsi, jog netekusi teisės organizuoti pirmenybes Baltarusija nepersigalvos dėl dalyvavimo turnyre.

„Tikiuosi, kad Baltarusijos ledo ritulio federacija neboikotuos pasaulio čempionato. Kol kas jie to neketina daryti, bet negaliu spėti, kaip bus ateityje. Kai politika įtraukiama į tokius sprendimus, gali nutikti bet kas. Tai – labai blogai mūsų sportui“, – sakė šveicaras.

R.Faselis rusams atskleidė ir variantus, kuriuos IIHF svarsto netekusi galimybės rengti turnyrą Baltarusijoje.

Nesame kvaili, nenorime pyktis su baltarusiais.

Minskas pasaulio čempionatą gegužės 21 – birželio 6 dienomis turėjo organizuoti kartu su Ryga. Būtent Latvijos sostinė figūruoja visuose trijuose IIHF planuose.

Anot R.Faselio, turnyrą svarstoma rengti vien tik Rygoje, Rygoje ir Slovakijos sostinėje Bratislavoje arba Rygoje ir Danijoje.

„Kai išanalizuosime visus aspektus, iš karto priimsime sprendimą. Jį turime priimti iki sausio pabaigos, – sakė IIHF prezidentas. – Danijos miestas Herningas puikiai suorganizavo Europos moterų rankinio pirmenybes pandemijos metu, o Bratislavoje vyko 2019 m. pasaulio ledo ritulio čempionatas. Gaila, kad Latvijoje turime tik vieną tinkamą areną. Jei pastatysime laikiną, kaip nori latviai, vasarą galime turėti bėdų dėl oro sąlygų ir ledo kokybės.“

Ryga pasaulio čempionatą sykį jau yra organizavusi – jis Latvijoje buvo surengtas 2006 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius