Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 italo Giorgio Armani elegancijos taisyklės, arba kaip sužibėti naujametę naktį

Naujųjų metų naktis – tas metas, kai norisi sužibėti. Kaip per šią ypatingą šventę atrodo tikros italės? Elegantiškai – tai viena svarbiausių taisyklių, kurios visuomet paiso stilingosios Italijos gyventojos. Italų mados legenda dizaineris Giorgio Armani taip pat ne kartą duodamas interviu mokė elegancijos. Jo patarimai pravers ir toms, kurios nori į naujus metus įžengti atrodydamos idealiai.
Laikrodis skaičiuoja minutes, likusias iki Naujų metų pradžios
Laikrodis skaičiuoja minutes, likusias iki Naujųjų metų pradžios / 123rf.com nuotr.

PIRMOJI TAISYKLĖ: „ELEGANCIJA – TAI NE BŪDAS BŪTI PASTEBĖTAM, BET IŠLIKTI KITŲ ATMINTY.“ Ką tai turėtų reikšti? G.Armani teigia, kad Naujųjų metų vakarienės metu turite vilkėti naują drabužį.

Šiemet elegancijos spalva – juoda ir balta. Bet laimi balta, kadangi prasidėjo šventieji nuolankumo ir susiklausymo metai, kuriuos geriausiai simbolizuoja visi balti atspalviai – sniego, ledo, grietinėlės, dramblio kaulo, travertino, bet taip pat tinka ir grafito, anglies, tepalo.

Be to, pasistenkite Naujųjų metų naktį apsirengti taip, kad jus prisimintų visus metus: būkite fatališkos, išskirtinės.

123rf.com nuotr./Naujų metų sutikimo vakarėliai – viena iš progų, kada norisi atrodyti ypatingai
123rf.com nuotr./Naujųjų metų sutikimo vakarėliai – viena iš progų, kada norisi atrodyti ypatingai

ANTROJI TAISYKLĖ: „ELEGANCIJA – NE MADOS TENDENCIJA, O ASMENYBĖS STILIUS.“ Jei patarėjai liepia „Rinkitės juodą, baltą, raudono vyno, rugiagėlių spalvas“, neapsigaukite. Didžiausia klaida galvoti, kad atrodysite elegantiškai nusipirkusios madingos spalvos suknelę. G.Armani pataria: pirmiausia pagalvokite apie savo asmeninį stilių.

Gal jis bus prabangus, bet su tam tikru atspalviu? Koks jums šįmet arčiausiai prie širdies – ultramodernus, siurrealus ar „lusso antico“ (it. senoviška prabanga)?

Bet kuris šių stilių privalo atspindėti asmenybę ir progą, tik tada atrodysite harmoningai.

TREČIOJI TAISYKLĖ: „PRABANGA NEGALI BŪTI BE STABDŽIŲ, ATVIRKŠČIAI – JĄ REIKIA STABDYTI.

Šventės yra šventės, o Naujųjų metų naktis – tai spindesys. Todėl natūralu, kad visos dailiosios lyties atstovės Naujųjų metų naktį sieja su prabanga ir nori vilkėti kaip įmanoma prabangesnį rūbą.

„Tavo Roma“ nuotr./Giorgio Armani kolekcijos modelis
„Tavo Roma“ nuotr./Giorgio Armani kolekcijos modelis
„Tavo Roma“ nuotr./Giorgio Armani kolekcijos modelis
„Tavo Roma“ nuotr./Giorgio Armani kolekcijos modelis
G.Armani kolekcijos modelis
„Tavo Roma“ nuotr./ G.Armani kolekcijos modelis

Tik vėl siūlau nepamiršti išmintingo italų mados karaliaus patarimo: „Prabanga negali būti – „lusso senza freni“ (it. be stabdžių). Atvirkščiai, atrodyti prabangiai, reiškia – stabdyti save.“

Nespindėkite nuo galvos iki kojų. Geriau atrodykite subtiliai ir stilingai, o spindėti leiskite tik papuošalams – koljė, žiedui, auskarams, apyrankei.

Juos rinkitės labai atsakingai. Prie balto drabužio ar kostiumėlio tinka vintažinio arba „lusso antico“ – taigi, su retro prieskoniu, papuošalai. Įsigykite juos antikvariato turgelyje.

Puikiai atrodys geltono metalo ir baltųjų perlų deriniai. Tokie papuošalai kainuos mažiau nei butike, tačiau atrodysite paslaptingai ir subtiliai.

123rf.com nuotr./Giorgio Armani logotipas
123rf.com nuotr./Giorgio Armani logotipas

KETVIRTOJI TAISYKLĖ: „RODYTI SAVO TURTĄ – VULGARUMO ŽENKLAS.“

Italės moka meistriškai panaudoti šių metų žiemos tendenciją: prabanga su retro prieskoniu jų garderobe atrodo tikrai fatališkai.

Kiekviena suknelė šiek tiek primena močiutės šventinių brangių apdarų skrynią. „Lusso antico“ stilius madingas ne tik papuošalų dėžutėje, bet ir spintoje.

Senoviška prabanga Italijos moterų nakties įvaizdyje visada meistriškai slepiama po subtiliais audiniais. Tai staltieses primenantys nėriniai, damastai, atlasas, grafitiniai ir sendintos odos paviršiai. Kopijuokite jas.

123rf.com nuotr./Sutinkant Naujus metus Romoje aukštakulniai bateliai tiesiog privalomi
123rf.com nuotr./Sutinkant Naujuosius metus Romoje aukštakulniai bateliai tiesiog privalomi

PENKTOJI TAISYKLĖ : „AMŽIAUS IŠŠŪKIS – VASARĄ VILKĖTI AULINUKUS, ŽIEMĄ – RODYTI NUOGAS PĖDAS.“

Nenustebkite, jei restorane Italijoje sutiksite moteris su aukštakulniais ir nuogomis kojomis. Tai – jokia nuodėmė. Karšto kraujo moterys nebijo sušalti. 

Nenustebkite, jei restorane Italijoje sutiksite moteris su aukštakulniais ir nuogomis kojomis. Tai – jokia nuodėmė.

Atrodysite vulgariai, jei supainiosite apavą. Jei esate sportiškos, išlaikykite stilių ir Naujųjų metų naktį – vilkėkite šilkines šeicho kelnes ir žemakulnius batelius „ballerine“, papuoštus spalvota bižuterija.

Arba tiesiog aukso, bronzos, platinos paviršių. Toks stilius padės išsaugoti pasitikėjimą savimi, todėl bus paprasta atsipalaiduoti ir pajusti šventinę nuotaiką.

ŠEŠTOJI TAISYKLĖ: „STILINGUMAS – TAI ELEGANCIJA, NE EKSTRAVAGANCIJA.“

Jei susikursite Naujųjų nakties stilių, jis turi harmoningai sietis su jūsų būdu. Jei esate romantiška ir visus metus dėvite sukneles iš viskozės, vilnos ir moheros, tai ir Naujųjų metų naktį vilkėkite panašią suknelę.

Pavyzdžiui, iš atlasinio damasto, kuris šįmet primena brangų persišką kilimą. Tokių suknelių kirpimai primena šeštąjį dešimtmetį ir jas mėgsta plona talija išsiskiriančios moterys.

Baliono formos sijonas puikiai tinka platesnių klubų itin moteriškos figūros moterims.

Jei pečiai platesni už klubus, elegantiškai atrodys žemę siekianti vamzdžio formos suknelė marginta etnoraštais dar sumišusiais su gėlėmis.

Ne visos moterys mėgsta savo moteriškumą pabrėžti taliją išryškinančiais sijonais. Ir jie nėra privalomi tokia proga. 

Pasak G.Armani, paslaptingumo dailiajai lyčiai suteikia ir vyriško kirpimo švarkai, primenantys surdutą. Naujųjų metų nakties švarkai šiemet susegami viena saga arba iš viso nesegami. Grafito paviršius, sienų apmušalų piešinys, pliušinių staltiesių faktūra, ir to užteks, kad švarkas atrodytų bohemiškas.

SEPTINTOJI TAISYKLĖ: „JAU PENKIOLIKAMETĖ IŠSISKIRIA BLOGU ARBA GERU STILIUMI.“

Šiandien mados karalius leidžia moterims atsipalaiduoti, išlaisvinti fantaziją. Jaunesniajai kartai skirtose kolekcijose vis dažniau atsiranda ryškių spalvų tarsi italų renesanso tapytojo Caravaggio drobėse.

Jūsų dukterys Naujųjų metų naktį gali be baimės vilkėti langustinų, kraujo raudonumo, turkio, oranžinių spalvų sukneles. Dar subtiliau atrodys mėsos spalvos mezginių ir beformių „tubino“ (it. vamzdžio formos ) suknelė. 

123rf.com nuotr./Kvepalai, skirti Naujametei nakčiai, turi įkvėpti jus pačias
123rf.com nuotr./Kvepalai, skirti Naujametei nakčiai, turi įkvėpti jus pačias

AŠTUNTOJI TAISYKLĖ: „KVEPALAI – JŪSŲ VIZITINĖ KORTELĖ.“

Lengviausia būtų patarti: jei Naujuosius sutiksite mėgstamame kvartalo restoranėlyje – vilkitės klasikinę šiltų verpalų suknelę ant nuogo kūno.

Drabužis neturi išryškinti jokio apatinio trikotažo, atvirkščiai – krūtinės forma atrodys natūraliai po kūno odą šiek tiek dirginančiu švelniu pluoštu.

Bet jei Naujieji jus pasieks kurioje nors Romos imperatoriaus užmiesčio viloje – įsigykite specialiai tik vienai progai skirtą rūbą – prabangią žemę siekiančią suknelę.

Visiškai laisva ilgų plaukų šukuosena, arba septintojo dešimtmečio architektoniškas kuodas tiks prie bet kokio stiliaus. Naujųjų metų drabužį paryškins tamsus akių makiažas ir ryškus vyno spalvos lūpdažis.

Tokiam vakarui būtina, kad būtumėte geros nuotaikos, pailsėjusi, ir jaustumėtės laisva ir mylima.

Na, o visą jūsų stilių geriausiai užbaigs kvepalai. RE Giorgio (it. Karalius Giorgio) tokia ypatingam vakarui siūlo gana teatriškus, klampius, dvelkiančius cerkvių smilkalais kvepalus, kurie įkvėps pirmiausia pačią jų savininkę.

123rf.com nuotr./Laimingų Naujųjų!
123rf.com nuotr./Laimingų Naujųjų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius