Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„120“ apsiskelbė „Eurovizijos“ atrankos nugalėtojais, bet komisija nuleido ant žemės – skyrė 0 balų

Nacionalinė „Eurovizijos“ atranka pamažu įgauna pagreitį – sausio 16-ąją nufilmuota trečioji atrankinė laida – čia pristatyta dar 13 naujų, šiais metais neskambėjusių kūrinių. Šiam vakarui apibūdinti tiktų patarlė „Trečias kartas nemeluoja“ – žiūrovai išties turės į ką pasižiūrėti – LRT Didžiojoje studijoje susigrūmė kaip niekad daug žinomų Lietuvos muzikos pasaulio vardų.
„120“, Jurgis Brūzga, Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings
„120“, Jurgis Brūzga, Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Scenoje trečiadienio vakarą laimę išbandė „La Forza“ trio: Vaida Genytė, Renata Norvilė, Neringa Nekrašiūtė, taip pat grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „120“ Jurgis Brūzga, Monika Marija, Jurijus Veklenko, taip pat Jurgis Didžiulis su žmona Erica Jennings.

Konkursinius pasirodymus surengė ir grupė „Laimingu būti lengva“, Voldemars Petersons, „X Faktoriaus“ dalyvė Sofija Eitutytė, Kali, Cheri bei Dagna. Į pusfinalį keliaus tik šešios dainos.

Vakaras išsiskyrė ne tik dalyvių gausa – iš trylikos pristatytų dainų – keturios skambėjo lietuvių kalba.

Po visų pasirodymų dalyvius komisijos nariai įvertino ir išrikiavo taip:

1. Jurijus – 12 balų

2. Monika Marija – 10 balų

3. Cheri – 8 balai

4. Jurgis DID & Erica Jennings – 8 balai

5 „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – 6 balai

6. Jurgis Brūzga – 5 balai

7. Dagna – 4 balai

8. Sofija Eitutytė – 3 balai

9. Voldemars Petersons – 2 balai

10. Kali – 2 balai

11. „120“ – 0 balų

12. „Laimingu būti lengva“ – 0 balų

13. „La Forza“ – 0 balų

Atrankos dalyvius vertino muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, aktorius Vytautas Rumšas bei kompozitorius, Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA tarybos narys Leonas Somovas.

Šią savaitę atrankos organizatoriai pateikė staigmeną – pasibaigus dalyvių registracijai ir prasidėjus pirmiesiems filmavimams, jie paskelbė, kad keičiasi konkurso dalyvių sąrašas. Prie jų prisijungė Sasha Song su atlikėja Dovile, atlikėjas Linas Jakštys ir muzikinį projektą „X faktorius“ laimėjusi vaikinų grupė „120“. Pirmojo sėkme nepatikėjusi Monika Marija, atrankoje pristatys antrąjį kūrinį.

Trečiojo atrankos vakaro siurprizu tapo Dovydo Laukio ir Šarūno Januškevičiaus duetas „120“. Tiesa, vaikinai atrankoje pasirodo ne pirmą kartą – pernai, kaip svečiai, surengė pasirodymą „Eurovizijos“ atrankos pusfinalyje. O dabar – sugrįžo ir drąsiai sako einantys tik pergalės.

„Labai gaila, kad Lietuva jau seniai nieko nelaimi. Seniau galėdavome žiūrėti krepšinį ir tikėtis, kad laimėsime, o dabar nieko. „Eurovizijoje“ dalyvaujame jau daugiau kaip 20 metų – per visą tą laiką niekas netikėjo, kad gali laimėti. Reikia keisti strategiją, nes ta, kuri buvo iki šiol – klaidinga“, – 15min sakė D.Laukys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„120“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„120“

„120“ nariai sako, kad savo šou nori į kiek „surambėjusią“ atranką atnešti geros energijos.

„Tai nebus lietuvių liaudies daina. Norime parodyti, kad ir lietuviai gali būti energingi, pozityvūs, tikintys savimi ir šiuolaikiški. Juk tokie kažkada buvome!“, – kalbėjo D.Laukys.

Kalbėdami apie pasirodymą, vaikinai sako, kad jis nuolatos keisis – tai, ką žiūrovai pamatys televizijos ekrane, pusfinalyje atrodys dar kitaip. „120“ dainą sukūrė kartu su Deivydu Zvonkumi, įkvėpimo sako sėmėsi iš aplinkos.

„Tai ne lyrinė daina, bet joje yra labai daug įvairių elementų, mes įkvėpimo sėmėmės iš daug dalykų. Bus lietuviški folkloriniai motyvai, taip pat lietuviškos popscenos muzikos elementų. Stengėmės žiūrėti globaliai, bet niekur nepabėgome nuo tradicijų“, – apie kūrinį pasakojo Š.Januškevičius.

Kūrinį jie atliks lietuvių kalba ir sako Europoje nebijo būti nesuprasti. Kaip pavyzdį pateikia populiarumo rekordus internete sumušusias dainas „Despacito“ ir „Gangnam Style“. Ir juokauja, kad metas lietuvių kalba atliekamai dainai atsidurti tarp populiariausių internete.

„Kodėl dauguma gėdijasi šiame konkurse lietuvių kalbos? Arba renkasi užsienio autorius? Jie propaguoja svetimą kultūrą. Niekam užsienyje kitos kultūros kopija nebus įdomi – egzotiška ir įdomu yra tai, kad savita“, – mano D.Laukys.

Pokalbio metu vaikinai nusprendė pakeisti ir dainos pavadinimą – iš angliško „No doubt“, jis taps „Nėra abejonių“.

Tarp vakaro dalyvių ir konkurso senbuvis Jurgis Brūzga. 2018 metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalo antrosios vietos laimėtojas sako, kad dalyvavimui konkurse ruošiasi labai įtemptai.

„Turime intriguojančią idėją – ji nėra nauja, šį triuką naudoja šokėjai. Tačiau, mano žiniomis, tokio dalyko „Eurovizijoje“ dar nėra buvę“, – apie pasirodymą kalbėjo J.Brūzga ir priduria, kad ne viską parodys pirmojoje laidoje.

Atlikėjas žada, kad ir pats kūrinys bus kitoks nei eurovizinis standartas. Jį sukurti Jurgiui padėjo praėjusioje nacionalinėje atrankoje sėkmę atnešusio kūrinio „4Love“ autoriai: Kasparas Meginis ir Edgaras Žaltauskas.

Tačiau Jurgis įsitikinęs, kad eurovizinė sėkmė slypi ne vien dainoje ar jos pateikime – labai svarbu žinoti, ką darysi pergalės atveju. Ir taip jis sako ne be priežasties – pavasarį atlikėjas ne tik dalyvavo vienoje ilgiausių nacionalinių atrankų Europoje, bet ir su delegacija vyko į didžiąją „Euroviziją“ Lisabonoje. Ten su konkurso užkulisiais susipažino iš arti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis Brūzga
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis Brūzga

„Laimėjimas Lietuvoje yra tik graži įžanga į tai, kas laukia po to. Tu turi būti pasiruošęs juodam darbui. Svarbi ne tik daina, pasirodymas, labai daug lemia įdirbis su užsienio žiniasklaida ir konkurso gerbėjais.

Jeigu tave pastebi ir ištransliuoja auditorijai – jau esi potencialus prizininkas. Žmonės pamato ir sako: šitą gerai reitinguoja, apie jį puikūs atsiliepimai – aš paklausysiu“, – apie patirtį konkurse kalbėjo dainininkas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirmoji „Eurovizijos“ atranka: komisijos ir žiūrovų skoniai nesutapo, į pirmą vietą šovė „MaNNazz“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius