-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„The Roop“ grįžo į Lietuvą: oro uoste artimieji ir gerbėjai pasitiko plojimais

Po kone trijų savaičių, praleistų Roterdame, „The Roop“ grįžo namo. Vilniaus oro uoste sekmadienio naktį Lietuvą suvienijusi grupė pasitikta gausiais plojimais.

Sekmadienio popietę iš Roterdamo išvykusi grupė, komandos nariai ir Lietuvos delegacija gimtinę pasiekė naktį.

Juos skraidinęs lėktuvas Vilniaus oro uoste nusileido pirmą valandą, tačiau jungiamieji skrydžiai ir vėlus laikas grupės nuotaikos nė kiek nesugadino.

Prabusti po skrydžio padėjo ir oro uoste grupės laukusios ovacijos. Čia Lietuvą suvienijusius grupės narius pasitiko ne tik būrys žurnalistų, operatorių, bet ir geltona spalva pasipuošę gerbėjai.

Tiesioginė transliacija iš sutiktuvių – vaizdo įraše:

VIDEO: „The Roop“ grįžo į Lietuvą: oro uoste artimieji ir gerbėjai pasitiko plojimais

Pasitikti išsiilgtų grupės narių atvyko ir „The Roop“ draugai, artimieji. Vos šiems žengus pro duris į atvykimo salę, į orą iššautas konfeti, salę užpildė garsūs plojimai, ovacijos.

Jaudulio neslėpė ir grįžę šalies herojai – vos tik susirinkęs būrys žmonių garsiai užtraukė tikrą ir užtarnautą „ačiū“, ašaros sublizgo ir Vaidoto akyse.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Grupės „The Roop“ grįžimas
Arno Strumilos / 15min nuotr./Grupės „The Roop“ grįžimas
Arno Strumilos / 15min nuotr./Grupės „The Roop“ grįžimas
Arno Strumilos / 15min nuotr./Grupės „The Roop“ grįžimas

O netrukus grupės vokalistui įteiktas ir užtarnautas auksas. Tiesa, šį kartą šokoladinis, tačiau įteiktas iš kone vieno svarbiausių jam žmonių – mylimosios, dizainerės Deimantės Litvinaitės.

Tik geltonas gėles dovanojo ir artimi draugai – režisierius Saulius Baradinskas, rašytoja, tinklaraštininkė Beata Tiškevič, verslininkas Benediktas Gylys.

Ir nors išsimiegoti po eurovizinio šurmulio grupei išties dar nebuvo kada, panašu, kad daug laiko poilsiui skirti jie nežada. Kalbėdami su žiniasklaida muzikantai pripažino, kad tik ryt nusimato laisvesnė diena – muzikos konkursas jiems atnešė ne tik ypatingą progą, bet ir pareigą toliau savo kūryba dalintis su gerbėjais, tą jie ir ruošiasi daryti.

O kaip grupė atšventė pergalę? „Na, vakar grįžome į viešbutį kažkur apie pirmą, antrą valandą nakties, kaip ir dabar. Ramiai. Pasidžiaugėme tuo, ką pasiekėme. Kelias tik pradėtas, o tada ėjome miegoti. Nes tai yra pats geriausias prizas – gerai išsimiegoti“, – pasakojo V.Valiukevičius.

Pasitikimo akimirkos – galerijoje:

Į Nyderlandus Lietuvos atstovai „Eurovizijos“ konkurse išvyko gegužės 7-ąją ir čia praleido daugiau nei dvi savaites. Pasisėmę nepamirštamų įspūdžių ir Lietuvai finale iškovoję antrą geriausią rezultatą mūsų šalies istorijoje – aštuntą vietą – sekmadienį su savo geltonaisiais lagaminais „The Roop“ nariai paliko Roterdamą.

„Iš viso šio laikotarpio atmintyje išliks profesionalumas, tai, kaip viskas profesionaliai yra padaryta. Taip pat nepamiršime, kiek daug skirtingų rasių, tautų, požiūrių, orientacijų žmonių susirenka į vieną vietą. Ir visi kažkaip gyvena po vienu stogu ir yra laimingi“, – apie tai, kas dar ilgai neišdils iš prisiminimų, dalijosi nariai.

„The Roop“ džiaugėsi, kad muzikos konkursas tapo puikia platforma parodyti savo kūrybą. Tai, kad jų žinia ir unikalumas sklinda po pasaulį, buvo galima suprasti ir iš žiūrovų balsų. Audrą scenoje keliantys nariai jau tikrai turi nemažą gerbėjų ratą Europoje, o jų kūriniai pirmauja topuose net Australijoje.

„Mūsų tikslas nešti vėliavą ir toliau. Dabar durys tik atsidarė, tikimės pro jas praeiti. Žinote, toks geras jausmas šiaip dabar aplankęs, nes mes anksčiau strategavome taip, pavyzdžiui, hmm, apie mus nežino Mažeikiai, ar Klaipėdoje surenkame mažiau publikos, tad kaip gi juos reikėtų pasiekti?

Per metus viskas apsivertė ir dabar kalbame, kada singlas bus paleistas Vokietijoje ar Australijoje, kur visada norėjau nuvykti, bet daina, panašu, nuvyks anksčiau už mane. Dabar kalbame aukštesnėmis frazėmis, tai džiugina, bet ir primena, kad laukia ir daugiau darbo“, – pripažino Vaidotas.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Grupės „The Roop“ grįžimas
Arno Strumilos / 15min nuotr./Grupės „The Roop“ grįžimas

Žinoma, Vilniaus oro uoste aptarti ir gauti balsai. Grupė džiaugėsi Italijos žiuri įvertinimu, kurie, anot Vaidoto, parodė, kad šalis nusprendė šiemet į tradicinį „Eurovizijos“ šou pasižiūrėti kitomis akimis – tai atsispindėjo ir 12 taškų, kuriuos jie skyrė Lietuvai, tiek ir jų pačių išsiųstai grupei, kurie po tiek metų išplėšė Italijai pergalę: „Vis dar daugelis „Euroviziją“ mato kaip šablonišką koncertą, tačiau tai keičiasi, o tokie pokyčiai labai džiugina“.

Ir nors kalbėti apie ateitį ką tik grįžus iš kelionės sunku, 15min paklausti, ar dar kartą ryžtųsi dalyvauti „Eurovizijoje“, grupės nariai nebuvo kategoriški.

„Nespjauname. Nesakome „ne“, nesakome „taip“, gyvenimas parodys“, – teigė gitaristas Mantas Banišauskas.

TAIP PAT SKAITYKITE: „The Roop“ įspūdžiai po finalo: jaučiasi puikiai, prabilo apie italus supantį skandalą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius