-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė A.Šataitė: ilgai lauktas teatras, „Dviračio žinių“ parodijos ir motinystė

Metus gyvos žiūrovų auditorijos nemačiusi aktorė Agnė Šataitė (35) pagaliau vėl grįžo į teatrą. Ir šįkart ji dar labiau pasikausčiusi, nes naujovių atnešusio darbo karantino metu taip pat turėjo – sukūrė „influencerės“ vaidmenį ir paragavo parodijos meno įkūnydama žinomas Lietuvos moteris. Ne ką mažiau Agnė nuveikė ir namuose, kuriuose laukia jos mažoji gerbėja Gabrielė ir vyras Giedrius.
Agnė Šataitė
Agnė Šataitė / Lauros Vansevičienės, D.Matvejev ir asmeninio albumo nuotr.

Grįžimas į teatrą primena sprinto varžybas

Dar prieš pat pokalbį Agnė Šataitė atskleidė vėl įsisukusi į darbų šurmulį, tačiau netrukus patikslino, kad šis grįžimas – tik sąlyginis. Aktorė tai palygino su sprinto varžybomis, nes birželį vaidina repertuariniuose spektakliuose, o vėliau vasarą teatras nustoja rodyti repertuarą. Ir nors jaučiasi dėl to šiek tiek keistai, bet džiaugiasi galėdama ir vėl išgyventi vakarus kartu su žiūrovu.

„Teatras be gyvo, čia ir dabar reflektuojančio žmogaus – ne teatras. Kažkas kitas. Tačiau viso karantino metu ir nebuvome užsidarę, tik nerodėme spektaklių. Repetavome, filmavome, jauni režisieriai bandėsi medžiagas ir darbą teatre, o viso to rezultatai pasirodė Vilniaus mažojo teatro eskizų festivalyje – „DramaFest“, – sakė aktorė.

Dėl kiek ilgesnės pertraukos Agnė turėjo iš naujo atgauti aktorės formą. Ji mano, kad kiekvienas šios meno srities atstovas turi nuolat treniruoti ne tik savo kūną, bet ir protą.

„Man atrodo, geriausia treniruotė yra nuolat vaidinti, t.y. turėti repertuarą. Tada aktorius yra geriausioje savo formoje, kitaip tariant, visada parengtyje. Ir turiu prisipažinti, pirmieji spektakliai po karantino tapo fiziškai daug sunkesni", – neslėpė A.Šataitė.

Po kai kurių spektaklių jai net reikėdavo laiko atgauti kvapą, su kuo iki tol nebuvo dar susidūrusi. Visgi pabrėžia negalinti sakyti, kad pusę metų nieko nedarė: „Repetavome, skaitėme naujas medžiagas, nuolat filmavausi. Todėl manau, kad pavyko išsaugoti gana neblogą formą.“

Lauros Vansevičienės nuotr./Agnė Šataitė, Regimantas Adomaitis
Lauros Vansevičienės nuotr./Agnė Šataitė, Regimantas Adomaitis

Šiuo laikotarpiu Agnė sukūrė ir jai neįprastą vaidmenį – nuomonės formuotojos, o dar kitaip, „influencerės“. Jos manymu, normaliomis aplinkybėmis jo sukurti nebūtų pavykę.

„Režisierė G.Tuminaitė per karantiną nufilmavo videodarbą, P.Pukytės „Kalno pozą“. Jame atlikau „influencerės“ vaidmenį, prie kurio keliavome beveik metus, nuo „Čia nebus mirties“ instaliacijų. O videodarbo eskizą parodėme DramaFest festivalio programoje“, – 15min kalbėjo A.Šataitė.

Parodijuoja žinomas moteris – politikę ir laidų vedėją

Ir pirmų kartų ji turėjo žymiai daugiau. Pastaruoju metu ją dažnai mato ir televizijos žiūrovai, mat anksčiau su parodijų kūrimu nesusidūrusi ir į tai darančius kolegas su didžiuliu susižavėjimu žvelgusi aktorė neseniai ir pati atrado save šiame žanre. O labiausiai liko dėkinga humoristui, laidų kūrėjui Haroldui Mackevičiui, kuris ją prikalbino prisijungti prie „Dviračio žinių“ komandos.

„Nežinau, ką ir kaip jis pamatė. Kažkas pavyksta geriau, kažkas gal nelabai. O ir neturiu tokios iliuzijos kažką parodijuoti. Ieškau vaidinamo žmogaus ryškiausių bruožų ir stengiuosi juos išdidinti iki maksimumo.

Šio žanro, man rodos, neįmanoma prisijaukinti. Kai gauni užduotį sukurti konkretų žmogų, išpila šaltas prakaitas, o tada sėdi prie video ir audio medžiagos ir pradedi dirbti“, – pasakojo Agnė.

Asmeninio albumo nuotr./Aušrinė Armonaitė ir Agnė Šataitė
Asmeninio albumo nuotr./Aušrinė Armonaitė ir Agnė Šataitė

Parodijų meną greitai įvaldžiusi aktorė laidoje kuria kalbininkės personažą, taip pat parodijuoja žinomas Lietuvos moteris – ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę ir laidų vedėją Rūtą Mikelkevičiūtę.

„Iššūkį priėmus teko jį įgyvendinti. Abi šios moterys yra žavios, puikios, savo srities profesionalės. Parodijuodama nieko nesistengiu išjuokti ar išsišaipyti. Į savo vaidmenis žiūriu su meile ir pagarba“, – atviravo ji.

Agnė jau sulaukė ir vienos iš parodijuojamų moterų reakcijų, mat viename Seimo rinkimams skirtame siužete jai teko filmuotis su pačia A.Armonaite. „Ji turi puikų humoro jausmą. Yra minėjusi, kad šioje parodijoje atpažino save. Sakė, kad man gerai sekasi. Faina tai girdėti“, – džiaugėsi pašnekovė.

Visgi dabar Agnė tikina, kad net ir pačiais geriausiais laikais aktoriaus profesija niekada nebuvo lengva. Jai atrodo, kad su kiekvienu vaidmeniu viskas prasideda nuo pačių pradžių.

„Ir tas laikinumo, trapumo jausmas gąsdina, bet tuo pačiu ir traukia, vilioja. Kažkada mokytojas Rimas Tuminas yra pasakęs: „Teatre reikia jaustis laikinu svečiu“. Skamba baisiai, bet veda tolyn. Neleidžia sustoti, sustabarėti, pasijusti pernelyg patogiai šiltoj vietelėj“, – mintimis dalijasi Agnė.

Lauros Vansevičienės nuotr./Agnė Šataite ir Tomas Kliukas
Lauros Vansevičienės nuotr./Agnė Šataite ir Tomas Kliukas

Tokiomis emocijomis aktorė gyveno ir per pirmąjį karantiną, kai viskam staigiai sustojus, ne tik ji, bet ir kiti menininkai jautėsi pasimetę, nes nebežinojo, kaip reikės gyventi toliau. A.Šataitė prisipažįsta, kad tuo momentu jautė vidinę dramą,

„Kas bus toliau, kaip reikės visa tai išgyventi? Ar išgyvensim? Bet šuo ir kariamas pripranta. Žmogus taip pat greitai prisitaiko prie esamų aplinkybių.

Todėl antrasis karantinas jau taip nebegąsdino, vaidindami žinojome, kad bet kada galime būti uždaryti, bet kada atidaryti. Tai tapo norma. Toks tas gyvenimas pandemijos laikais“, – kalbėjo Agnė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Aktorės G.Malinauskaitės metai: gelbėjusi televizija, muzikos grupė ir nėštumas

TAIP PAT SKAITYKITE: Iš naujo save atradęs E.Bechteris – apie iširusią santuoką, tėvystę, drąsą įsimylėti ir kino mokyklą

Su darbu derino ir mamos pareigas

Daugiau naujų veiklų aktorė per karantiną sako neatradusi. Ji arba visą laiką dirbo, arba kitą dalį laiko skyrė trejų metukų dukrytei Gabrielei.

„XXI amžiaus valiuta galėtų būti laikas. Tam, kad laiko užtektų viskam, turbūt, reikėtų niekada netinginiauti ir nemiegoti, nes laiko nuolat trūksta.

Kaip ir minėjau, antrąjį karantiną gyvenome gana įprastu režimu. Dukra lankė darželį su nedidelėmis pertraukomis, mes dirbome“, – karantino pradžią prisimena Agnė.

Aktorė prisipažįsta, kad jai kartais kyla pagunda perspėti jaunas merginas apie savo profesiją. Ji pati savo kailiu patyrė, ką reiškia derinti motinystę ir šį pašaukimą.

G.Skaraitienės nuotr. /Agnė Šataitė „Madagaskare“
G.Skaraitienės nuotr. /Agnė Šataitė „Madagaskare“

„Kažkas visą laiką lieka nuskriaustas. Ir tas nuolatinis kaltės jausmas, kai ryte išvažiuoji į filmavimą, vakare negrįžti, nes vaidini spektaklyje, vaiką pamatai tik tada, kai jis miega“, – pasakoja ji.

Dar pernai A.Šataitė užsiminė, kad jos trejų metukų dukra per pirmąjį karantiną išmoko kalbėti, o šiuo metu džiaugiasi vis labiau atsiskleidžiančiu jos charakteriu.

„Na, kaip ir visi tokio amžiaus vaikai. Dabar kasdien matai, kaip ji vis auga, darosi sąmoningesnė, kaip skleidžiasi prigimtinės savybės, formuojasi charakteris. Pats gražiausias vaiko amžius – jūra iki kelių!“ – šypteli Agnė.

Ne viename interviu aktorė yra minėjusi, kad ne tik jos vaidmenys triukšmingi, bet ir ji pati gyvenime ne ką ramesnė. O ypatingai kalbant apie kantrybę, kurios sakosi neturinti ir dėl to jaučiasi blogai.

Tomo Kaunecko („Ciklopas“) nuotr. /Agnė Šataitė
Tomo Kaunecko („Ciklopas“) nuotr. /Agnė Šataitė

Visgi kalbai pasisukus apie motinystę, ją užvaldo šiltesni jausmai. „Motinystė man asocijuojasi su žodžiu „Meilė“. Besąlygine, visa atiduodančia, pasiaukojančia meile. Vaikas, kuriam nuoširdžiai, mama ir tėtis – visas jo pasaulis. Tai taip šviesiai liūdna“, – mintimis dalijasi Agnė.

Aktorė prisimena ir pirmąjį kartą, kai dukra matė ją scenoje. Tuomet lyg žinodama ją palaikė ir iš visų jėgų šaukė „Mama!“.

„Kol kas matė vieną kartą. Tada dar buvo mažiukė, dvejų metukų, ir porą kartų šūktelėjo sėdėdama babytei ant kelių – „Mama, čia mama“! Bet turėdama namuose su kuo palikti mažytę, nesitempiu jos į teatrą, repeticijas. Mums daug padeda ir močiutė, ir babytė“, – pasakoja aktorė.

Laukia poilsis ir nauji darbai

Agnės sutuoktinis – žinomas kompozitorius, sukūręs nemažai muzikos kino filmams, teatrui. Moteris šypsosi, kad du menininkai gyvenime – visai geras duetas.

„Manau, tai pasitarnauja. Visokiais kalniukais važiuojam per gyvenimą, ne tik lygumomis. Bet gyvendami kūryba, gerai suprantame vienas kitą“, – atvirauja A.Šataitė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Agnė Šataitė ir Giedrius Puskunigis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Agnė Šataitė ir Giedrius Puskunigis

Paklausta, kokių naujienų ateityje iš jos gali tikėtis gerbėjai, Agnė užsimena, kad šiuo metu filmuojasi 14-ame serialo „Moterys meluoja geriau“ sezone. O liepos pradžioje jos laukia poilsis – su šeima lėks į Lietuvos pajūrį.

„Ten sugersime saulę, jūrą, vėją. O paskui galėsime pakalbėti apie naujus darbus“, – šypteli A.Šataitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius