-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dua Lipą apšildęs J.Nainys: apie planus su Tiësto ir prognozes išgarsėti lietuviams

Didelės sėkmės susilaukusi popmuzikos atlikėja Dua Lipa neseniai pasaulinių gastrolių „Future Nostalgia“ metu surengė koncertą ir Lietuvoje. Ją apšildė vienas garsiausių lietuvių elektroninės muzikos kūrėjų Jonas Nainys, geriau žinomas sceniniu vardu Jovani. „Atlikėjų apšildymas irgi turi tam tikrus rėmus, nes negaliu pagroti geriau“, – 15min sakė J.Nainys.
Jonas Nainys-Jovani, Dua Lipa
Jonas Nainys-Jovani, Dua Lipa / BNS, Luko Griciaus, Gabrieliaus Jauniškio, Luko Grušecko, Evelinos Sabaliauskaitės ir Martyno Siruso nuotr.

Prieš Dua Lipą koncertą Kaune, tą patį vakarą, muzikos leidybos kompanija „Warner Music Baltics“ pakvietė žinomus žmones atšvęsti rekordus visame pasaulyje sumušusio albumo „Future Nostalgia“ sėkmę.

Tarp svečių buvo ir popmuzikos žvaigždę apšildęs didžėjus Jonas Nainys-Jovani. Jis dar prieš pasirodymą sutiko pasidalyti įspūdžiais su 15min portalu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vakarėlio svečiai
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vakarėlio svečiai

Jonui mėgstamiausia Dua Lipos daina – „Levitating“. Bet tikrai yra, kaip teigė, ir daugiau.

„Šiandien važiavome mašina su žmona ir draugais bei kolegomis ir visą kelią klausėmės Dua Lipos. Sakėme, jog nėra nei vieno prasto jos kūrinio. Atrodo, kad būtų surinkti geriausi kūriniai, bet iš tikrųjų ne, tai – tiesiog albumas.

Ji yra, palyginus, naujokė muzikos pasaulyje – ne taip, kaip, pavyzdžiui, Beyonce. Atlikėja tokiais dideliais tempais šovė į priekį, kad Amerikos ture per dvi valandas pardavė 200 tūkstančių bilietų. Koncertus darydavo tik arenose, bet dabar jau, ko gero, pribrendo prie stadionų. Jos laukia nuostabi ateitis“, – 15min sakė J.Nainys.

Jonas neslėpė, kad apšildyti tokius atlikėjus kaip Dua Lipą yra labai geras jausmas. Dėl to jis ir daro tai, ką mėgsta.

„Kai susirenka tiek žmonių, atsiveria tokios erdvės. Suprantu, kad ne dėl manęs atėjo, bet mano pareiga yra per tą pusvalandį ar keturiasdešimt minučių paruošti publiką taip, kad ji būtų maksimaliai pasirengusi priimti Dua Lipą.

Nors ir tikiu, kad be apšildymo publika bus nuostabi, nes visi ją myli ir labai laukia. Tai įrodo ir tas, kad bilietai buvo parduoti per vieną dieną. Man yra didžiulis pagerbimas kaip didžėjui, kaip muzikos prodiuseriui.

Tas apšildymas irgi turi tam tikrus rėmus, nes negaliu pagroti geriau, tai pasiruošiau lėtesnių dainų, kad žmonės pamažu pajudėtų ir įvažiuotų į tą nostalgiją, į jos šou“, – niuansus 15min atskleidė J.Nainys.

Dirbdamas didžėjumi jis teigė dažnai grojantis Dua Lipos dainas, nes yra daug remiksuotų versijų. O ir tie patys kūriniai tinkami įvairiuose klubuose ir vakarėliuose. Anot pašnekovo, tai yra aukščiausio lygio produkcija.

Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Jonas Nainys-Jovani
Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Jonas Nainys-Jovani

Pasiteiravus nuomonės, ar Lietuvoje yra atlikėjų, kuriems gali pasisekti taip, kaip šiai iš albanų šeimos kilusiai merginai, Jonas tikino, jog viskam yra potencialo. Tačiau egzistuoja daug kitų faktorių.

„Labai sunku numatyti ir pasakyti, kuris žmogus taptų kaip Dua Lipa ar kaip Beyonce. Jeigu būtų taip paprasta parašyti receptų knygą, kurią paskaičius galėtum kažkuo tapti, nebeliktų žavesio. Susideda labai daug smulkmenų, bet visų pirma turi būti asmenybė. Turi turėti nuostabų vokalą, su juo dirbti, tobulinti ir aplink save turėti didžiulę komandą“, – svarstė vyras.

Jonas teigė sekantis Dua Lipą ir socialiniuose tinkluose. Jis pastebėjo, kad atlikėja gyvena mergaitišką gyvenimą, daug laiko leidžia su draugais. Tačiau pamatęs jos tvarkaraštį liko nustebintas.

„Kai pamačiau, kiek koncertų ji turi visą vasarą, koks įtemptas jos grafikas, tai yra vau, turbūt sudėtingiausias darbas pasaulyje. Skraidai, nusileidi koncertuoti, tada skrendi kitur ir vėl tas pats“, – kalbėjo J.Nainys.

Ir po „Måneskin“ koncerto Vingio parke žiūrovus išlydėjo Jovani kūriniai. Ten susirinko dar daugiau žmonių – kaip teigiama, apie 35 tūkstančius. Jono planuose yra ir liepos mėnesį apšildyti Nyderlandų elektroninės muzikos prodiuserį Tiësto.

„Šią vasarą nusimatė tokie trys tarptautiniai pasirodymai, o šiaip vasara yra visiškai pilna. Penktadieniais būnu savo vasaros rezidencijoje Palangoje, klube „Exit“, dar laukia įvairūs lietuviški festivaliai ir taip toliau. Kad tik oras būtų geras ir visi galėtų ateiti pašokti“, – kalbėdamas su 15min portalu tikėjosi pašnekovas.

Luko Griciaus nuotr./Jonas Nainys-Jovani
Luko Griciaus nuotr./Jonas Nainys-Jovani

Jovani yra vienas garsiausių lietuvių elektroninės muzikos kūrėjų. Nuo 2018 m., kada pradėjo solinę karjerą, Jovani yra išleidęs daugybę didelės sėkmės sulaukusių hitų. Atlikėją socialiniuose tinkluose seka daugiau kaip 400 tūkstančių gerbėjų, jo vaizdo klipai peržiūrėti virš 100 mln. kartų.

Dar didesnių simpatijų lietuvių atlikėjui neslėpė dažnai svarbiausiu balsu klubinės muzikos pasaulyje vadinamas „EDM.com“, teigiantis, kad Jovani ir Jazzu bendras hitas „Keep It To Myself“ buvo vienas geriausių 2018-ųjų metų kūrinių, turintis „viską, kas mums patinka elektroninėje muzikoje“. Kūrinys tarsi viesulas užkariavo Lenkijos radijo stočių topus.

Jovani singlas „Be Right Back“ pernai tapo vienu populiariausiu vasaros šokių muzikos kūriniu Lietuvoje. Vos tik pasirodžiusio kūrinio žodžių vaizdo klipas net keletą savaičių išbuvo pirmoje populiariausių „YouTube“ vaizdo įrašų sąrašo vietoje, klipas iki šios dienos peržiūrėtas 2.4 mln. kartų.

Šiais metais atlikėjo išleistas singlas „Better Without You“ tapo vienu grojamiausiu lietuvio atlikėjo kūriniu Lietuvos radijo stotyse. Dainą taip pat intensyviai grojo kaimyninėse šalyse. „Better Without You“ pateko į tokių šalių kaip Danija, Suomija ir Islandija Naujos muzikos grojaraščius „Spotify“ ir daugelį kitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius