-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 29 /10:10

E.Dragūno advokatas apie teismus dėl namo: „Tos bylos – tai valstybinių institucijų spaudimas“

Teismas Vilniuje lapkričio 29 d. išnagrinėjo dar vieną bylą, susijusią su Egidijaus Dragūno sostinės Šilo gatvėje statomu nuosavu namu. Šiuo atveju grupės SEL lyderį prašoma nubausti administracine tvarka už padarytus statybų pažeidimus, Selui gresia iki 3 000 eurų bauda.
Statomas Egidijaus Dragūno namas Vilniaus Pavilnių parke
Statomas Egidijaus Dragūno namas Vilniaus Pavilnių parke / 15min montažas / 15min nuotr.

Kaip žinoma, kitoje byloje E.Dragūno statyba pripažinta neteisėta, namą šeimininkas įpareigotas nugriauti (tiesa, sprendimas dar neįsiteisėjęs).

Tačiau atsakingos institucijos siekia nubausti ir patį pastato užsakovą už padarytus pažeidimus, nes jis už juos atsakingas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Egidijaus Dragūno namas Pavilnių regioniniame parke
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Egidijaus Dragūno namas Pavilnių regioniniame parke

Protokolas E.Dragūnui 2017 m. gegužės 24 d. surašytas už tai, kad jis savavališkai atlieka statybas, pažeisdamas esminius projekto sprendinius.

Vienas esminių Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI). užfiksuotų pažeidimų – atsirado priestatas (5 x 13 metrų dydžio), savavališkai pakeistos stogo ir kitos namo konstrukcijos.

Pažeidimus pastebėjo Statybų inspekcija, tačiau, kaip teisme pabrėžė inspektorius, nežiūrint į tai, E.Dragūnas toliau vykdė darbus.

„Retos statybos vyksta tiksliai pagal projektą. Būna įvairių nukrypimų – tai vieša paslaptis. Tačiau projektinė dokumentacija keičiama nustatyta tvarka“, – ėmė aiškinti E.Dragūno šiandieną į teismą atsiųstas advokatas.

Retos statybos vyksta tiksliai pagal projektą, tai vieša paslaptis, – tvirtino E.Dragūno advokatas, tikintis, kad visus nuokrypius nuo projekto dar nevėlu įteisinti.

Namą pastačiusio atlikėjo advokatas Kęstutis Jokimas svarstė, kad jo klientas jau dabar galėtų imtis žygių, kaip įteisinti padarytus pažeidimus, tačiau tam esą trukdo nežinomybė, kuo apskritai baigsis ši istorija.

„Bet tokie nuokrypiai gali būti įteisinti. Yra laiko, yra priemonių jiems ištaisyti. Tai aplinkybės, kurios turėtų lengvinti Egidijaus Dragūno atsakomybę“, – kalbėjo K.Jokimas.

Jis pabrėžė, kad Selo statyba jokios žalos gamtai nedaro, nesukelta jokių neigiamų padarinių aplinkai ar visuomenei.

Teisininkas teigė suvokiantis, kad įmanoma ir blogiausia baigtis – pastatą gali tekti nugriauti. Tas suvokimas, K.Jokimo teigimu, stabdo E.Dragūną imtis aktyvių ir greitų priemonių pažeidimams įteisinti: „Dabar Egidijus Dragūnas yra tokioje situacijoje, kad negali imtis veiksmų, kad būtų įteisinti nukrypimai.“

Teisininkas siūlė teisėjui suprasti šios bylos kontekstą: jo klientas tiesiog užverstas bylomis ir protokolais. Vilniaus miesto apylinkės teisme išnagrinėtoje, tačiau dar neįsiteisėjusioje byloje E.Dragūno namas pripažintas neteisėtu, statybos padarinius savininkas įpareigotas pašalinti. „Tos bylos – tai valstybinių institucijų spaudimas“, – pareiškė Selo advokatas.

Į Vilniaus miesto apylinkės teismą pats E.Dragūnas trečiadienio rytą neatvyko. Jo advokatas pabrėžė, kad Selas pastaruoju metu intensyviai ruošiasi dideliam renginiui. Ar atlikėjas nuo ankstaus ryto repetuoja, teisininkas žinių neturi.

Posėdžio metu advokatas aiškino, kad jo atstovaujamasis iš esmės pripažįsta pažeidimus ir dėl jų gailisi. Tokiu atveju advokatas turi teisę prašyti, o teisėjas turi pagrindą svarstyti, kad E.Dragūnui šioje byloje būtų paskirta minimali, 1,4 tūkst. eurų siekianti bauda. Mat maksimali piniginė nuobauda – dvigubai didesnė.

Po posėdžio E.Dragūno advokatas žurnalistams teigė, kad tikisi, jog šioje byloje namo statytojas sulauks supratimo ir kuo mažesnės bausmės.

VIDEO: E.Dragūno advokatas dėl nelegalaus namo: viskas gali būti įteisinta

Savo ruožtu VTPSI prie Aplinkos ministerijos Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento atstovas Ramūnas Šablauskas laikosi priešingos pozicijos: „Jeigu visi statytų kaip Egidijus Dragūnas, tai yra nesilaikant projekto, koks tada būtų miestas ir kokia tada būtų apskritai tvarka? Visi taip nestato.“

VIDEO: Statybų inspekcijos atstovas Ramūnas Šablauskas apie Selo namą: kaip atrodytų, jei visi taip statytų?

Protokolą E.Dragūnui surašiusios inspekcijos atstovas pakartojo, kad namas pastatytas ne toks, koks galėjo iškilti pagal projektą. Maža to, VTPSI užfiksavo, kad statybos buvo tęsiamos ir po to momento, kuomet pažeidimai jau buvo užfiksuoti.

Bylą trečiadienį išnagrinėjęs teisėjas Valerijus Laušas savąjį verdiktą žada skelbti tik gruodžio 8 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius