-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kratos namuose Egidijus Dragūnas-Sel išvažiavo su pareigūnais: pasivijo sena 100 tūkst. eurų istorija?

Penktadienio rytas Egidijui Dragūnui ir jo antrajai pusei Kotrynai Kozlovaitei atnešė staigmenų – į jų namus atvykę policijos pareigūnai atliko kratą. Po kelių valandų pareigūnai drauge su atlikėju išvyko iš jo namų.
Atliekama krata E. Dragūno namuose
Atliekama krata E. Dragūno namuose / 15min montažas

15min nuvykus į įvykio vietą, E.Dragūno kieme buvo sujudimas. Nors į Selo kiemą žurnalistai nebuvo įleidžiami, buvo galima matyti, kad E.Dragūnas sėda į „Mercedes“ automobilį. Pajudėjus E.Dragūno automobiliui, kartu išvyko ir pareigūnų automobilis.

Vilniaus apygardos prokuratūra pranešė, kad yra atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimo svetimo didelės vertės turto pasisavinimo (Baudžiamojo kodekso 183 str. 2 d.), neteisėto praturtėjimo (BK 1891 str.), apgaulingo apskaitos tvarkymo (BK 222 str. 1 d.), dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu (BK 300 str. 3 d.). Šiomis dienomis atliekami procesiniai veiksmai, kurie detaliau prokuratūros yra nekomentuojami.

Egidijaus Dragūno ir pareigūnų išvykimas – galerijoje:

Vilniaus apskrities policijos atstovas Tomas Bražėnas 15min patvirtino, kad sostinės policija išties atlieka ikiteisminį tyrimą E.Dragūno atžvilgiu, tačiau daugiau informacijos pateikti negalėjo, taip pat ir konkrečiai nurodyti, kokių nusikaltimų padarymu jis įtariamas.

„E.Dragūnas yra privatus asmuo, todėl daugiau informacijos apie jį teikti negalime“, – sakė jis.

15min žiniomis, tyrimas atliekamas ne pagal vieną Baudžiamojo kodekso straipsnį. Tyrimą atlieka Vilniaus apskrities Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyba.

Kol kas neaišku, ar Egidijus Dragūnas bus sulaikytas. Anot policijos atstovo, dabar vietoje ieškoma bylai reikšmingų duomenų, o kokių toliau imtis veiksmų, pareigūnai spręs vėliau.

„Ten darbuojasi mūsų Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, atliekamas ikiteisminis tyrimas ir vyksta kratos“, – sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja. Daugiau informacijos apie įvykį policija žada pateikti šiek tiek vėliau.

Pasivijo sena istorija?

Tikėtina, kad penktadienio kratos susijusios su 3 metų senumo istorija, kai vilnietis Paulius Šileika į teismą padavė Egidijaus Dragūno fondą kaltindamas jį neteisėtu praturtėjimo bei prašė priteisti 104 374,82 Eur.

Ugniaus Mikaliūno nuotr./Paulius Šileika
Ugniaus Mikaliūno nuotr./Paulius Šileika

Tuomet ieškovas nurodė, kad pagal sutartį rūpinosi grupės SEL dvidešimtmečio turo Lietuvoje organizavimu. P.Šileika teigė, kad minėta beveik 104,4 tūkst. Eur suma, kuri buvo gauta už parduotus bilietus į grupės SEL jubiliejinį gimtadienio koncertą Kauno halėje, vykusį 2012 m. lapkričio 24 d., priklausė jam, tačiau suklastojus dokumentus buvo neteisėtai pervesta į Egidijaus Dragūno fondo sąskaitą.

Tąkart teismas nusprendė E.Dragūną pripažinti kaltu ir iš dalies patenkinti Pauliaus Šileikos ieškinį. Dainininkas P.Šileikai privalėjo sumokėti 25 tūkst. eurų žalą bei 5 proc. metines palūkanas nuo priteistos sumos.

Puolė vandalai

15min primena, kad prieš porą dienų buvo apipieštas Egidijaus Dragūno namas. Vandalai jam palinkėjo „ramybės“.

Dėl šio įvykio buvo kreiptasi į policiją. Susisiekus su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja, ji teigė, kad 11.55 val. gautas pranešimas apie padarytą žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius