Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gimtadienį prie jūros mininti R.Ščiogolevaitė sau linki konkretumo: „Norisi žinoti bent kur gyvensiu ir iš ko“

Birželio 25-ą gimusi atlikėja Rūta Ščiogolevaitė atvirai pripažįsta, kad šiuo laikotarpiu būta tiek sudėtingų išgyvenimų, jog kalbėti apie šventines nuotaikas nėra lengva. Vis dėlto vieną dovaną sau pavyko įteikti – gimtadienį Rūta sutinka prie jūros, kur neatostogavo bent kelerius metus.
Rūta Ščiogolevaitė
Rūta Ščiogolevaitė / Rimvydo Riaubos, Gretos Skaraitienės nuotr.

Žmonės skirtingai vertina gimtadienio dieną. Vieni gimimą mini su trenksmu, kiti visomis išgalėmis slapstosi nuo sveikinimų ir pareigos būti pasveikintam, kiti bodisi pačios datos ir bėgančio laiko. Rūta priklauso kategorijai, kuri gimtadienius mėgsta. Taip buvo visuomet, nors gimusieji vasarą puikiai supranta, kaip sudėtinga kartais būna rasti tų, kurie žvakutę nuo torto pūstų kartu.

„Gimtadienis man visada buvo šventė ir niekuomet nesibodėdavau savo amžiaus. Nesuprasdavau ir tų, kurie sako, kad yra nemandagu klausti moters amžiaus. Tai man atrodydavo labai keista, nes tokio komplekso neturiu. Mėgdavau švęsti su tais, kurie nebūdavo išvažiavę, tai ir atsiminimai tokie, kad mokyklos laikais gimtadienius minėti nelabai pavykdavo, bet užaugus švęsdavau gamtoje, ką aš labai mėgstu“, – sako Rūta.

Ji iki šiol prisimena prieš devynerius metus minėtą galingą dvigubą gimtadienį, kurį šventė kartu su tuomet 25-ą gimtadienį minėjusia bičiule Indre Stonkuviene. Du jubiliejai buvo paminėti taip, kad, kaip dabar juokiasi Rūta, būtų vargiai galima viešai dalytis nuotraukomis. Vis dėlto būtent tokio griausmo, laisvės ir nutrūktgalviškumo atlikėja labai ilgisi.

Rimvydo Riaubos nuotr./Rūta Ščiogolevaitė su dukra
Rimvydo Riaubos nuotr./Rūta Ščiogolevaitė su dukra

O šiandien gimimo dieną Rūta sutinka pajūryje. Kartu su savo penkiomis atžalomis išvykusi ilsėtis prie jūros, Rūta pripažįsta, kad apie laiką sau būtų galima sunkiai kalbėti, mat veiklos daugiavaikei mamai išties netrūksta. Ir tikrai – pokalbio metu nuolat skambėjo klegesys.

„Labai juokinga klausyti, ar šią dieną sutiksiu ramiai. Nes žodis „ramu“ ir mano vaikai yra skirtingos skalės pusėse. Labai mielai praleisčiau šitą dieną ramybėje, bet išeiginių nuo vaikų neturiu, tai švenčiame kartu. Ne, tikrai labai norėjau su vaikais, nes dažnai atsitinka taip, kad išvažiuoja tie, kurie būna tik savaitgaliniais, todėl vaikai tada labai džiaugiasi ne tais, kurie maitina ir kasdien rūpinasi, o tomis pusėmis, kurios gerai gyvena. Tai norėjosi ir man būti tai, kuri veža prie jūros“, – su švelnia ironija sako Rūta.

Kaip pati sako, pasidovanojusi tokią dovaną, ji tikėjosi bent trumpam pakeisti aplinką, pasidžiaugti paprastais malonumais. Ypač kad prie jūros Rūta neatostogavusi bent kelerius metus.

„Kai išvažiuoji daugiau nei su dviem vaikais, deja, tenka pripažinti, kad tai yra savotiškas darbas. Namie bent sienos yra, o čia svarbu nuolat stebėti, kas vyksta, kad tik nepabėgtų, nepaskęstų. Darbas didelis, nuolatinis“, – pripažįsta Rūta.

Tad išties, jei dabar galėtų užpūsti tikrai norus išpildančią žvakutę, Rūta sau gyvenime palinkėtų prognozuotumo ir konkretumo. „Kad žinočiau, kaip viskas bus, kas bus, nes dabar yra labai daug neaiškumo, kai neaišku, nei kur gyvensi, nei kaip, nei iš ko uždirbsi. Labai daug neaiškumų“, – pripažįsta Rūta.

15min nuotr./Rūta Ščiogolevaitė su šeima
15min nuotr./Rūta Ščiogolevaitė su šeima

Deja, karantinas Rūtai atnešė išties didelių sunkumų. Daugiavaikė mama be jokios koncertinės veiklos vertėsi labai sunkiai, o ir dabar jos kalendorius užsipildė vos vienu pasirodymu. Atlikėja neslepia, kad užsakymų tikrai labai reikėtų, apie tai ji kalbėjusi ir savo socialinio tinklo paskyroje.

Išbandymų šiais metais atlikėjai tikrai netrūko, o paklausus, ar jau matosi šviesa tunelio gale, ji pripažįsta, kad ją įžvelgti jau tikrai galima, tik tunelis labai ilgas.

Gyvenimas Rūtai atnešė išties nemažai skirtingų patirčių, tad paklausus, ar ji taip matė savo gyvenimą susidėliojant, ji pripažino, kad ši tema išties skaudi: „Labai sunku nuoširdžiai atsakyti į šį klausimą. Sakyčiau, kad kažkurį laiką buvo taip sunku, kad atrodė, jog traukinys keliauja tolyn nuo to, kas yra mano kelias. Tad labai tikiuosi, kad su laiku savo trasą rasiu.“

15min primena, kad atvirame interviu dar balandžio mėnesį Rūta teigė, kad išgyvena vieną sunkiausių laikotarpių gyvenime – baimę, nerimą, nežinią. Neseniai penktos atžalos susilaukusi moteris pasakojo, kad buvęs sutuoktinis Rolandas Damijonaitis bando ją nuteikti prieš vaikus, svyra rankos ir dėl finansinės padėties.

Atlikėja prasitarė, kad smurtas jų šeimoje nėra naujiena. Kaip jau rašyta žiniasklaidoje, policija į buvusius šeimos namus vyko ne kartą.

2019-ųjų gruodžio 10-ąją R.Ščiogolevaitė susilaukė penktosios atžalos. Ji išlaikė tradiciją vaikams duoti vardus iš A raidės ir gimusią dukrą pavadino Areta.

Tiesa, dar keliais mėnesiais anksčiau žiniasklaidoje pasirodė žinios, kad Rūta su vyru Rolandu Damijonaičiu išgyvena santuokos krizę. 2019-ųjų rudenį namuose kilo konfliktas, teko įsikišti policijai.

Vis dėlto pernelyg detaliai atvirauti apie dramą R.Ščiogolevaitė nenorėjo. Tik iš kai kurių jos pasakymų galėdavai suprasti, kad situacija išties rimta.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pokyčiams besiruošianti Rūta Ščiogolevaitė: „Linkiu neteisti tų, apie kuriuos nežinote nieko“

TAIP PAT SKAITYKITE: Rūta Ščiogolevaitė nustebino kardinaliais pokyčiais – drąsiai nusirėžė plaukus: įvertinkite

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius