Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indrė Burlinskaitė parodė, kaip tinkamai sportuoti namuose: žiūrėkite vaizdo įrašą

Neseniai apie sužadėtuves paskelbę sporto trenerė Indrė Burlinskaitė ir jos sužadėtinis Liudas Vaisieta sako neįsivaizduojantys savo dienos be sporto. Juk jis ne tik padeda išlaikyti nepriekaištingas kūno formas, bet ir sustiprina sveikatą. 15min skaitytojams pora sutiko papasakoti, kokius pratimus daryti namuose ir kaip tinkamai juos atlikti.
Indrė Burlinskaitė
Indrė Burlinskaitė / Asmeninio albumo nuotr.

– Indre, kokie Jūsų pagrindiniai patarimai sportuojantiems namuose?

– Pradedant sportuoti namuose reikia turėti du svarbiausius dalykus: didelį norą ir treniruočių planą. Jokia speciali įranga nėra būtina, pratimus galima atlikti tiek savo kūno svoriu, tiek ir naudojant svarmenis.

– Vyrų ir moterų namuose atliekami pratimai skiriasi. Papasakokite, kokius pratimus turėtų rinktis moterys ir kokius vyrai. Kaip juos tinkamai atlikti?

– Treniruočių planas parengiamas atsižvelgiant į kiekvieno žmogaus troškimus. Kalbant apie išvaizdą, vyrų prioritetas – didesnė raumenų masė, platūs pečiai, siaura talija, išlavinti pilvo raumenys. Moterys dažnai nori atsikratyti nepageidaujamo svorio, sutvirtinti kūną, pastandinti sėdmenis ir tuo pačiu neprarasti moteriškumo. Nors abi lytys gali atlikti vienodus pratimus, dėl skirtingų tikslų treniruotės planuojamos individualiai.

Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė

– Sportuojant namuose, vien tinkamai atliekamų pratimų turbūt neužteks. Ką svarbiausia reikėtų vyrams ir moterims žinoti apie mitybą?

– Žinoma, sportą rekomenduojame derinti su mityba. Iš moterų lūpų esu girdėjusi nusivylimų: „Sportuoju, o svoris auga“. Fizinė veikla gerina medžiagų apykaitą, to pasekoje – didėja apetitas. Nežinodama, kaip taisyklingai maitintis, moteris suvartoja per didelį kalorijų skaičių, todėl jai gali augti nepageidaujamas svoris. Jeigu sportuodami tiek vyrai, tiek moterys vadovautųsi mitybos planais – rezultatai būtų kelis kartus greitesni ir geresni.

Nežinodama, kaip taisyklingai maitintis, moteris suvartoja per didelį kalorijų skaičių, todėl jai gali augti nepageidaujamas svoris.

Rekomenduojame valgyti visavertį ir subalansuotą maistą, daryti pertraukas tarp valgymų, neužkandžiauti, gauti reikiamą kiekį baltymų, riebalų ir angliavandenių, vesti savo mitybos dienoraštį, vengti skystų kalorijų, tokių kaip „latte“ kava, sultys, gaivieji gėrimai, alkoholis, vengti cukraus, druskos bei gerti daugiau vandens.

– Kuo sportas namuose skiriasi nuo sporto salėje su treneriu?

– Į sporto salę nuvažiuoti yra lengviau negu prisiruošti sportuoti namuose. Dažnai žmonėms pritrūksta motyvacijos treniruotę atlikti namų sąlygomis, o susitarus su treneriu sportininkas jaučia didesnę atsakomybę.

asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė ir Liudas Vaisieta
asmeninio albumo nuotr./Indrė Burlinskaitė ir Liudas Vaisieta

– O kaip sportuojant namuose nepristigti motyvacijos? Juk dauguma žmonių, vos tik pradėję, po kelių dienų pasiduoda.

– Tokiu atveju labai pagelbėja sporto partneris, pavyzdžiui antroji pusė. Sportuojant dviese lengviau laikytis režimo bei yra daugiau motyvacijos nenuleisti rankų. Būtent todėl mes su Liudu raginame žmones sportuoti kartu!

– Kaip manote, galbūt porai sportuojant kartu kyla mažiau pagundų vos po poros treniruočių ir vėl sugrįžti prie įprastos dienos rutinos? Ar Jūs kartu su Liudu taip pat esate vienas kito motyvacija?

– Mes su Liudu pastebėjome, kad dviese sportuojame dažniau, efektyviau, o maitinamės sveikiau. Esame vienas kito motyvacija. Būna, nieko nenoriu, tik namuose sėdėti, o ypač šaltais žiemos vakarais. Bet Liudas mane įkalbinėja nuvažiuoti į salę, ar bent drauge pasivaikščioti ir aš dažniausiai pasiduodu jo įtakai.

Žiūrėkite vaizdo įrašą:

VIDEO: Indrės Burlinskaitės ir jos sužadėtinio pratimai namuose

15min skaitytojams Indrė Burlinskaitė ir jos sužadėtinis sutiko parodyti, kaip tinkamai sportuoti namuose. Pora sako, kad kiekvieną pratimą svarbu kartoti po 10-15 kartų. Visa pratimų seka atliekama tris kartus po 15 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius