-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laidoje „E.Žičkus. Be ribų“ – infektologė L.Jančorienė: kovą galime turėti trečią pandemijos bangą

Viena garsiausių infektologių Lietuvoje Ligita Jančorienė prisipažįsta, kad pastaruosius metus per parą miega vos 4-5 valandas. Apie emocinį nuovargį turbūt net neverta kalbėti – nors ir su mirtimis medikai susiduria kiekvieną dieną, ir atrodo, kad prie to galiausiai galima priprasti, visgi taip toli gražu nėra. Todėl L.Jančorienė įspėja – dar paleisti vadelių ir atsipalaiduoti negalima, nes kitaip turėsime trečią koronaviruso bangą. Apie visą situaciją – itin atvirai laidoje „Edvardas Žičkus. Be ribų“. Kviečiame žiūrėti.

Dar prieš kelerius metus infektologo profesija atrodė nepatraukli jaunimui dėl ilgų mokslo metų, sudėtingų darbo sąlygų ir menko – vos 1000 eurų – atlyginimo. Šiandien su pandemija kovojantiems medikams lenkiasi viso pasaulio žmonės, o pirmosiose karo su nematomu priešo linijose stovintiems infekcinių ligų specialistams skiriamas ypatingas dėmesys. Deja, tik artimieji mato realybę, su kuria nuo 2020-ųjų pavasario jie susiduria.

„Kai kieme išsirikiuoja 10 greitųjų ir reikia akimirksniu nuspręsti, kurioje sunkiausias ligonis, o kurioje – tas, kurio išgelbėti nebėra vilties, būna nepaprastai emociškai sunku.

Po metų kovos su koronavirusu jaunesni medikai tiesiai pasiprašo atostogų dėl emocinio pervargimo – jie tiesiog nebegali matyti mirčių. Dėl nuolatinio deguonies stygiaus, nes dirba su vadinamaisiais skafandrais, atsiranda lėtinis nuovargis, nemiga, nerimas, tai sunkus išbandymas net ilgus metus su infekcijomis dirbančiam žmogui“, – neslėpė prof. L.Jančorienė.

Žiūrėkite laidą:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius